مواد خوراکی بهبوددهنده و تشدیدکننده علایم افسردگی

مواد خوراکی بهبوددهنده و تشدیدکننده علایم افسردگی علل علمی وجود دارد که نشان داده است نوع رژیم غذایی بر احساسات فرد تأثیر می گذارد چونکه ارتباط تنگاتنگی بین مغز و دستگاه گوارش وجود دارد.


به گزارش رژیم آسان به نقل از ایسنا، مطالعات گوناگونی وجود دارد که تایید می کند رژیم غذایی سالم می تواند تأثیر مثبتی بر سلامت ذهن و جسم داشته باشد و خلق و خو و شخصیت فرد تحت تأثیر نوع خوراکی مصرفی است. برهمین اساس مصرف غذاهای ناسالم و فست فودها با افزایش ریسک بروز افسردگی همراه می باشد.
از طرفی، مصرف مواد مغذی و رعایت رژیم غذایی سالم می تواند به صورت قابل ملاحظه ای خطر بروز علایم افسردگی را به میزان قابل توجهی کم کند. با مصرف مواد غذایی سالم، نسلی از باکتری های سالم در بدن شکل می گیرند که به تولید هورمون های شادی مانند سروتونین و دوپامین کمک می نماید.
به گزارش هندوستان تایمز، مصرف مواد غذایی سالم برای تغذیه مغز، بهبود حافظه و مدیریت اختلالات در رابطه با مغز مانند زوال عقل، پارکینسون، آلزایمر و اختلال کم توجهی و بیش فعالی حائز اهمیت می باشد. زمانیکه فرد غذای مناسبی مصرف نکند، در انتقال دهنده های عصبی، عدم تعادل بوجود می آید که می تواند به تغییرات خلقی، افت خلق و همینطور میل به مصرف مواد غذایی ناسالم منجر شود.

خوراکی هایی که مصرفشان در دوران افسردگی سفارش می شود
افراد مبتلا به افسردگی با احساس غم، نداشتن انگیزه به انجام فعالیتهای روزمره، بی اشتهایی و مشکلات خواب روبرو می شوند. رعایت رژیم غذایی غنی از مواد مغذی می تواند به آنها کمک نماید تا از نظر عاطفی مقاوم بوده و در مقابل تأثیر استرس و اضطراب، صدمه پذیری کمتری داشته باشند. همچون مواد خوراکی که مصرفشان در دوران افسردگی سفارش می شود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
گردو: خوردن گردو می تواند به کاهش علایم اضطراب کمک نماید چونکه یکی از غنی ترین منابع اسیدهای چرب امگا 3 بشمار می رود که نقش آن در پشتیبانی از عملکرد مغز و کاهش علایم افسردگی شناخته شده است.
لوبیا: این ماده خوراکی منبع عالی از پروتئین و فیبر است که هر دو به حفظ سطح قند خون کمک کرده و ازاین رو بر خلق و خو تأثیر مثبت می گذارد.
غذاهای تخمیر شده: مواد غذایی تخمیر شده همچون ماست سرشار از پروبیوتیک ها هستند که سلامت روده و خلق و خوی را بهبود می دهد.
کربوهیدراتهای پیچیده و تصفیه نشده: کربوهیدراتهای خوب موجود در غلات سبوس دار و سبزیجات می توانند بر خلق و خوی فرد تأثیر آرام بخشی داشته باشند. کربوهیدرات ها با ماده شیمیایی مغز معروف به سروتونین که سبب تقویت خلق و خو می شود، در ارتباط هستند.
شکلات تلخ: شکلات تلخ سرشار از آنتی اکسیدان ها، فلاونوئیدها و منیزیم است و می تواند برای پیشگیری از نوسانات خلقی در رابطه با یائسگی و سندرم قبل از قاعدگی مفید باشد.
سلنیوم و روی: از آنجایی که اغلب در صورت افزایش اختلالات خلقی مانند اضطراب، میزان التهاب در بدن در سطوح بالا قرار می گیرد، این دو ماده معدنی هم با کاهش التهاب، خلق و خو را بهبود می دهند.

خوراکی هایی که مصرفشان در دوران افسردگی سفارش نمی شود
- خوراکی های سرشار از مواد قندی: مصرف مواد قندی می تواند علایم افسردگی را با افزایش ناگهانی قند خون و به دنبال آن احساس خستگی و ناراحتی، تشدید کند.
- نان سفید: آرد سفید بسیار فرآوری شده به سرعت به قند خون تبدیل می شود، ازاین رو سبب افزایش انرژی می شود که می تواند اضطراب را تشدید کند.
- قهوه: کافئین ترکیبی است که مصرف آن فرد را عصبی می کند، علاوه بر آن الگوی خواب را بر هم زده و بیشتر می تواند به تشدید افسردگی کمک نماید.
- خودداری از رژیم های غذایی شدید: افراد مبتلا به افسردگی امکان دارد تمایل به افراط و تفریط داشته باشند، ازاین رو رعایت رژیم غذایی متعادل و سالم به این اشخاص سفارش می شود.




منبع:

1400/06/14
09:52:14
5.0 / 5
711
تگهای خبر: تغذیه , تولید , چرب , خواب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان

رژیم آسان، راهی برای تغییر دائمی سبک زندگی و رسیدن به سلامتی پایدار. سلامتی و تناسب اندام، آسان تر از همیشه