رییس انجمن گوارش و كبد ایران:
25 درصد مردم ایران به ریفلاكس معده مبتلا هستند
به گزارش رژیم آسان رئیس انجمن گوارش و کبد ایران اظهار داشت: ۲۵ درصد مردم کشور مبتلا به ریفلاکس معده (برگشت اسید از معده به بالا و مری) هستند و اضافه وزن و چاقی مبتلا شدن به این بیماری را در سال های اخیر تشدید می کند.
دکتر رضا ملک زاده روز شنبه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و سلامت ایرنا اضافه کرد: ریفلاکس معده از شایع ترین بیماری های گوارشی است که بر اثر خوردن غذاهای فست و فود، سس قرمز و چای زیاد که در سال های اخیر میان مردم کشور افزایش پیدا کرده، بروز می یابد و به سبب بازگشت اسید و شیره معده به داخل مری سبب احساس درد قفسه سینه ترش شده دهان می شود.
وی، گیر کردن غذا، حالت تهوع، باد گلو و آروغ زدن های مکرر، جمع شدن بیش از اندازه بزاق در دهان و سرفه های مکرر بدون علت، تلخ شدن دهان و برگشت آب و مواد غذایی از معده به دهان را از دیگر علائم ریفلاکس معده بیان کرد و عنوان کرد: این علائم فرد مبتلا را آزار می دهد و می تواند در فعالیت ها و کارهای روزانه اختلال ایجاد نماید.
ملک زاده خاطرنشان کرد: همینطور افرادی که مبتلا به کرونا می شوند هم به ریفلاکس معده مبتلا شده و شکایت زیادی از این بیماری دارند که باید تحت نظر پزشک درمان شوند.
۳۰ درصد ایرانی ها کبد چرب دارند
این فوق تخصص گوارش و کبد اظهار داشت: همینطور ۳۰ درصد مردم کشور کبد چرب دارند که با رژیم غذایی نادرست و چاقی در ارتباط می باشد.
وی اضافه کرد: چاقی و چربی دور شکمی، مقاومت به انسولین و مصرف زیاد کربوهیدرات های تصفیه شده از مهم ترین عوامل خطری هستند که سبب بروز علائم کبد چرب و مبتلا شدن به این بیماری می شوند، چاقی نتایج منفی بر روی سوخت و ساز سلولی داشته و سبب پیشرفت التهاب کبدی می شود.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: افراد با وزن طبیعی هم در صورتیکه چربی دور شکم آنها از مقدار سالم بیشتر باشد به اندازه افراد چاق در خطر مبتلا شدن به این بیماری قرار دارند و باید مراقب بروز علائم کبد چرب باشند، نوشیدنی های شیرین به سبب داشتن میزان قند زیاد یکی از مضرترین مواد غذایی در ایجاد بیماری هستند. بدن ما انواع قندها را به گلوکوز تبدیل می کند که بخشی از آن بعنوان سوخت برای عملکرد ارگان ها مورد استفاده قرار می گیرد. مشکل اما جایی شروع می شود که بدن گلوکز مازاد نیاز خویش را به چربی تبدیل می کند و این چربی های اضافی در کبد ذخیره خواهند شد.
به گفته ملک زاده، مقاومت به هورمون انسولین بعنوان عامل اصلی در بروز و پیشرفت بیماری کبد چرب محسوب می شود. مقاومت به انسولین سبب عدم توانایی ورود آن به سلول ها شده که این مساله به افزایش قند خون و دیابت منجر می شود.
وی تصریح کرد: پرخوری، بی تحرکی و چاقی بخصوص چاقی شکمی طی سال های اخیر میان مردم به سرعت افزایش پیدا کرده و بیماری کبد چرب سهم عمده ای در سکته های قلبی و مغزی و مرگهای زودرس دارد.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت، ۶۴ درصد از افرادی که بر اثر کبد چرب در کشور فوت می کنند، کمتر از ۷۰ سال دارند و ۲۲ درصد آنها زیر ۵۰ سال هستند و گرفتار مرگ خیلی زودرس می شوند.
منبع: رژیم آسان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب