نتایج مصرف زیاد مواد قندی
رژیم آسان: امروزه شاهد افزایش بیش از پیش مصرف قند و محصولات شیرین هستیم. به تدریج ذائقه مردم به غذاهای شیرین عادت كرده است و كارخانه ها مواد غذایی نیز روز به روز محصولات شیرین تری را به بازار روانه می كنند. این سیكل معیوب پیوسته در حال چرخش است.
به گزارش رژیم آسان به نقل از ایسنا، عادت كردن ذائقه به مواد شیرین كه بطور معمول از دوران كودكی آغاز می شود عوارض مختلفی نظیر اضافه وزن، چاقی، دیابت، بیماری های قلبی عروقی و سرطان را به دنبال دارد. قند و تركیبات حاوی قند كالری زیادی برای بدن تأمین می كنند اما متأسفانه فاقد مواد مغذی لازم هستند بدین سبب باید سهم ناچیزی از انرژی دریافتی روزانه را تشكیل دهند. قند و تركیبات حاوی قند بوسیله مصرف میوه ها و سبزی ها و یا مصرف محصولاتی كه در كارخانه تولید می شوند به بدن انسان وارد می شوند. خیلی از مواد غذایی كه در كارخانه های تولید می شوند دارای منابع شكر افزوده هستند مانند نوشابه های گازدار، ماءالشعیر، آبمیوه های صنعتی، شیر و ماست با طعم میوه، شیر كاكائو و.... در حقیقت شكر افزوده بعنوان عامل اصلی در بروز مشكلات سلامت معرفی شده اند.
مصرف بیش از حد قند و شكر همین طور شكرهای افزوده پیام های كلیدی برای بدن انسان دارد. نخستین پیام كلیدی آن چاقی است. طبق گزارش های سازمان جهانی بهداشت از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۴ شیوع چاقی در جهان دو برابر شده است در حدود دو میلیارد نفر در جهان گرفتار اضافه وزن و چاقی هستند. همین طور روند چاقی در میان كودكان و نوجوانان در حال افزایش می باشد. كودكان چاق در بزرگسالی شانس بیشتری برای مبتلاشدن به دیابت نوع دو، بیماری های قلبی-عروقی، سرطان ها و بیماری های مفصلی استخوانی دارند.
بر اساس بررسی های انجام شده در كشور بیشتر از نیمی از مردان و زنان بزرگسال گرفتار اضافه وزن و چاقی هستند همین طور روند اضافه وزن و چاقی در كودكان نیز در حال افزایش می باشد.
برای پیش گیری از اضافه وزن و چاقی كل قند و شكر مصرفی در برنامه غذایی روزانه باید كمتر از ۶ قاشق غذاخوری باشد. این مقدار شامل قند پنهان در مواد خوراكی مثل عسل، مربا، بستنی، نوشابه، آب میوه و شكلات هم می شود. اگر هر روز یك قوطی نوشابه ۳۰۰ میلی لیتری به مدت یك سال مصرف كنید منجر به افزایش وزنتان تا حدود ۷ كیلوگرم در سال خواهد شد.
مصرف زیاد قند و شكر؛ تهدیدی برای سلامت قلب
دومین پیامد كلیدی كه مصرف زیاد قند و شكر برای ما دارد، تهدید سلامت قلب است. مصرف بیش از اندازه قند و شكر و به طوركلی مواد قندی و شیرین موجب افزایش فشار خون و اضافه وزن می شود كه هر دو عامل از عوامل مبتلاشدن به بیماری های قلبی -عروقی هستند. مطالعات انجام شده نشان داده است خطر مبتلاشدن به بیماری های قلبی و عروقی در افرادی كه ۲۰ درصد انرژی روزانه خودرا از قند و شكر تأمین می كنند در مقایسه با گروهی كه كمتر از ۱۰ درصد انرژی روزانه خودرا از قند و شكر تأمین كرده اند ۳۸ درصد بیشتر است. نتیجه اینكه افرادی كه ۲۱ درصد و یا بیشتر از كالری روزانه خودرا از مواد قندی و شیرین تأمین می كنند خطر مرگشان بر اثر بیماری های قلبی-عروقی دو برابر بیشتر است.
مطالعات گوناگون نشان داده است كه مصرف زیاد قند و شكر سبب كاهش كلسترول خوب در خون می شود و در صورتیكه بیشتر از ۲۰ درصد انرژی روزانه از قند و شكر تأمین شود سبب بالا رفتن تری گلیسیرید خون نیز می شود همین طور مطالعات نشان می دهد كه مصرف منظم نوشیدنی های شیرین به میزان هفت وعده یا بیشتر در هفته خطر مبتلاشدن به بیماری های قلبی و عروقی را بیشتر می كند.
پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی از دو سالگی باید آغاز شود پس محدودیت مصرف قند و شكر و مواد قندی و شیرین در همه دوران های زندگی ضروری می باشد. همچنین برای پیش گیری از مبتلاشدن به بیماری های قلبی-عروقی، زنان در روز نباید بیشتر از ۱۰۰ كالری یعنی ۶ قاشق چای خوری و مردان نیز بیشتر از ۱۵۰ كالری یعنی ۹ قاشق چای خوری شكر مصرف كنند.
سرطان، تهدید دیگر مصرف غیرمعقول قند و شكر
از دیگر مخاطرات مصرف زیاد قند و شكر خطر مبتلاشدن به سرطان است. مقادیر زیاد قند و شكر سمومی را در بدن تولید می كند كه موجب افزایش ریسك مبتلاشدن به سرطان می شود. وجود مقادیر بسیار زیاد قند در خون مانند آنچه در دیابتی ها مشاهده می شود موجب تخریب سلول ها می شود. همین طور مصرف زیاد قند و شكر و بالا بودن قند خون بوسیله تأثیر بر توده بافت سینه احتمال مبتلاشدن به سرطان سینه را بیشتر می كند.
در همین زمینه یكی از مهمترین دلیلهای مبتلاشدن به دیابت، مصرف زیاد قند و شكر و مواد شیرین است. مصرف بیش از اندازه مواد قندی و شیرین كارایی انسولین در بدن را ضعیف می كند و سبب ابتلای فرد به بیماری دیابت و یا انباشته شدن چربی در كبد می شود. برای پیش گیری از دیابت، سازمان جهانی بهداشت سفارش می كند قند و شكر مصرفی روزانه حداكثر ۵ درصد انرژی مورد نیاز بدن را تأمین كند.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مصرف زیاد قند و شكر علاوه بر آنكه می تواند تهدیدی برای طول عمر انسان باشد، سلامت دندان ها را نیز تهدید می كند و موجب پوسیدگی دندان می شود. یكی از مهمترین عوامل ایجاد پوسیدگی دندان مصرف زیاد قند و شكر است. میكروب های موجود در دهان از قند موجود در مواد قندی و شیرین استفاده و آنرا به اسید تبدیل می كنند. این اسید مینای دندان را حل می كند و پوسیدگی شروع می شود. مواد شیرین و چسبنده مانند شكلات، پاستیل، تافی اثرات تخریبی بیشتری بر دندان ها دارند.
منبع: رژیم آسان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب