سفارش به پرهیز از افزودنی های بدون مجوز در نانوایی ها
به گزارش رژیم آسان، مشاور وزیر و رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت اظهار داشت: هیچ مصوبه ای در رابطه با ممنوعیت افزودن کنجد و سبزی به نان وجود ندارد، اما سفارش می شود از افزودن مواد غیرمطمئن و غیربهداشتی خودداری شود.
به گزارش رژیم آسان به نقل از مهر، سید حسن امامی رضوی، مشاور وزیر و رییس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی، عنوان کرد: شورایعالی سلامت هیچ مصوبه ای بر مبنای ممنوعیت افزودن موادی مانند کنجد یا سبزی به نان نداشته است، اما سفارش ما به مردم و نانوایان این است که از افزودن اینگونه مواد که منشأ و نحوه نگهداری آنها معین نمی باشد، پرهیز کنند. وی با اعلان اینکه اتحادیه نانوایان و سازمان غذا و دارو مسئول نظارت بر کیفیت و سلامت افزودنی های مصرفی هستند، اضافه کرد: در روند تولید نان از مرحله تحویل آرد از کارخانه تا پخت و عرضه به مردم، نظارت دقیق از جانب اداره غله و سازمان غذا و دارو صورت می گیرد؛ اما افزودنی هایی مانند کنجد و سبزیجات که در نانوایی ها بصورت سلیقه ای استفاده می شوند، گاه از مراکز بدون مجوز تهیه شده و در شرایط غیربهداشتی نگهداری می شوند. امامی رضوی تاکید کرد: آزمایش های انجام شده توسط ادارات غذا و دارو نشان داده که تعدادی از این افزودنی ها آلوده هستند و می توانند برای سلامت مردم خطرناک باشند. به همین دلیل، سفارش ما پرهیز از استفاده این مواد در نانوایی هاست. وی در رادیو گفتگو با اشاره به اهمیت اقتصاد نانوایان و لزوم دفاع از آنها، اظهار داشت: در جلسات مشترک با وزارت کشور و مجلس، مقرر شد قیمت نان متناسب با شرایط اقتصادی هر استان و شهر تعیین شود. تفاوت هزینه ها در مناطق مختلف، از اجاره مغازه تا قیمت برق، گاز و دستمزد کارگر باید در قیمت نهائی نان لحاظ شود تا نانوایان متضرر نشوند و بسمت افزودن مواد بدون مجوز برای جبران هزینه ها نروند. مشاور وزیر در ادامه در رابطه با نگهداری کنجد در نانوایی ها توضیح داد: کنجد ماده ای حساس است و در صورت نگهداری در محیط های مرطوب یا گرم، به سرعت فاسد می شود. در منازل هم مردم آنرا در یخچال نگهداری می کنند؛ بدین سبب نگهداری آن در شرایط نامناسب نانوایی ها سبب آلودگی می شود. در بازرسی های ما موارد گوناگونی از نگهداری غیربهداشتی این افزودنی ها مشاهده شده است. وی در قسمت دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت بهداشتی برخی نانوایی ها اظهار داشت: تمام اماکنی که مواد غذایی عرضه می کنند، همچون نانوایی ها و رستوران ها، تحت نظارت بهداشت محیط هستند. برای جبران کمبود نیرو، قسمتی از این نظارت ها به شرکتهای طرف قرارداد دانشگاه های علوم پزشکی واگذار شده است. شهروندان در صورت مشاهده تخلف یا شرایط غیربهداشتی می توانند از راه شماره ۱۹۰ مبحث را گزارش دهند تا بازرسان به سرعت اقدام نمایند. امامی رضوی در رابطه با برنامه های آینده شورایعالی سلامت هم اظهار داشت: سیاست کلی ما حرکت بسمت تولید نان کامل و سالم است؛ نانی که سبوس گیری کمتری دارد و با سبوس طبیعی خود به دست مردم می رسد. این نوع نان نه فقط خوش طعم تر است؛ بلکه به پیش گیری از بیماریهای غیرواگیر هم کمک می نماید. وی در رادیو گفتگو اضافه کرد: در خیلی از کشورها استفاده از نان های صنعتی و حجیم به سبب نظارت دقیق تر کارخانه ها، سلامت بالاتری دارد. در ایران هم باید فرهنگ مصرف نان صنعتی و سالم ترویج شود تا احتمال آلودگی کم شود. مشاور وزیر در آخر با اشاره به نظارت دقیق بر نحوه مصرف آرد سهمیه ای و آزاد اظهار داشت: اداره غله و سازمان تعزیرات بر نانوایی هایی که از آرد سهمیه ای استفاده می نمایند نظارت کامل دارند. اگر نانوایی با تابلوی آرد آزاد از آرد دولتی استفاده نماید، مرتکب تخلف جدی شده و با آن برخورد خواهد شد. وی تاکید کرد: هدف اصلی ما سلامت مردم است. نان سالم، آرد کامل و رعایت بهداشت در نانوایی ها از مهم ترین اصول حفظ سلامت جامعه است و همه دستگاه ها باید در این راه هم افزایی داشته باشند.
به اجمال، تفاوت هزینه ها در مناطق مختلف، از اجاره مغازه تا قیمت برق، گاز و دستمزد کارگر باید در قیمت غایی نان لحاظ شود تا نانوایان متضرر نشوند و بسمت افزودن مواد بدون مجوز برای جبران هزینه ها نروند. در ایران هم باید فرهنگ مصرف نان صنعتی و سالم ترویج شود تا احتمال آلودگی کم شود. مشاور وزیر در آخر ضمن اشاره به نظارت دقیق بر نحوه مصرف آرد سهمیه ای و آزاد عنوان کرد: اداره غله و سازمان تعزیرات بر نانوایی هایی که از آرد سهمیه ای استفاده می نمایند نظارت کامل دارند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب