مصرف زیاد میوه، شما را مستعد کبد چرب می کند
به گزارش رژیم آسان، یک فوق تخصص کبد و گوارش اظهار داشت: چاقی تنها عامل خطر کبد نیست و افراد لاغر هم به سبب حجم کم عضله در معرض این بیماری قرار دارند اما نقش پررنگ مصرف افراطی میوه ها در تبدیل شدن گلوکز به چربی است.
به گزارش رژیم آسان به نقل از مهر، غلامرضا رضامند، فوق تخصص کبد و گوارش، هشداری جدی به جامعه داد و اظهار داشت: چاقی تنها عامل خطر کبد نیست و افراد لاغر هم به علت حجم کم عضله در معرض این بیماری قرار دارند. اما غافلگیرکننده ترین نکته، نقش پررنگ مصرف افراطی قندها و حتی میوه ها در تبدیل شدن گلوکز به چربی در کبد است. وی اضافه کرد: کبد، با بالاتر از ۵۰۰ وظیفه حیاتی، بزرگترین کارخانه شیمیایی بدن ماست که به علت سبک زندگی مدرن، بالاتر از هر زمان دیگری در معرض خطر است. رضامند، فوق تخصص کبد و گوارش در گفتگو با رادیو سلامت ضمن اشاره به اهمیت کبد بعنوان بزرگترین ارگان بدن، تاکید کرد: اختلال در عملکردهای ۵۰۰ گانه این عضو می تواند سلامت کل بدن را به خطر اندازد. این متخصص، علل اصلی تجمع چربی در کبد را به سه دسته تقسیم کرد و اضافه کرد: کبد چرب الکلی، ناشی از مصرف زیاد الکل است. کبد چرب غیرالکلی که خود ناشی از عوامل مختلفی همچون تغذیه نامناسب، مصرف برخی داروها و زمینه های ژنتیکی است. رضامند تاکید کرد: مصرف زیاد مواد قندی مستقیماً در کبد به چربی تبدیل می شود. این ذخیره چربی منجر به التهاب کبدی شده و در نهایت با افزایش سطح آنزیم های کبدی در آزمایش خون مشخص می شود. ایشان در ادامه اضافه کرد: در فهرست مواد زمینه ساز، میتوان بر مصرف بیش از اندازه قندهای ساده شامل قند، شکر، شیرینی، شکلات، نوشابه، کیک و کلوچه و آبمیوه های صنعتی تمرکز کرد، اما یک نکته مهم را نباید فراموش کرد «مصرف زیاد میوه هم فرد را مستعد کبد چرب می کند.» همچنین، رضامند اشاره کرد: مصرف غذاهای حاوی قندهای پیچیده مانند برنج، نشاسته، سیب زمینی، ماکارونی، غلات کامل و حبوبات هم باید در حد متعادل و متناسب با کالری مورد نیاز روزانه فرد باشد، برای اینکه دریافت کالری بیش از اندازه نیاز، عامل اصلی مستعد کننده است.
هشدار به افراد لاغر و راهکارهای درمانی
رضامند با رد این باور که کبد چرب فقط مختص افراد چاق است، اضافه کرد: «افراد لاغر هم به دلیل حجم کم عضله ممکنست به کبد چرب مبتلا شوند.» در مقابل، کاهش وزن به افراد چاق دچار کبد چرب اکیداً سفارش می شود. این فوق تخصص کبد و گوارش با اشاره به اینکه برای پیشگیری و کنترل این بیماری، تغییر در سبک زندگی لازمست، اضافه کرد: تغذیه سالم و تحرک بدنی، این دو رکن اصلی پیشگیری هستند. مصرف سبزیجاتی مانند کاهو به علت داشتن فیبر کمک کننده است. رضامند در مصاحبه با رادیو سلامت در مورد تاثیر مصرف میوه ترش، آبلیمو و سرکه، اشاره کرد: در این خصوص تاثیر قطعی و اثبات شده ای وجود ندارد، اگر تغییر سبک زندگی شامل کاهش وزن و ورزش به قدر لازم مؤثر واقع نشود، در نهایت پزشک مبادرت به تجویز دارو خواهد نمود. بطور خلاصه این ذخیره چربی منجر به التهاب کبدی شده و در نهایت با افزایش سطح آنزیم های کبدی در آزمایش خون مشخص می شود. همچنین، رضامند اشاره کرد: مصرف غذاهای حاوی قندهای پیچیده مانند برنج، نشاسته، سیب زمینی، ماکارونی، غلات کامل و حبوبات هم باید در حد متعادل و متناسب با کالری مورد نیاز روزانه فرد باشد، به جهت اینکه دریافت کالری بیش از حد نیاز، عامل اصلی مستعد کننده است.
منبع: رژیم آسان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب