درمانی مناسب برای از دست دادن بویایی ناشی از کووید

درمانی مناسب برای از دست دادن بویایی ناشی از کووید رژیم آسان: خراسان رضوی ۲ تحقیق مرتبط در مورد بررسی اثربخشی و دوز ایمن مایع شستشوی بینی با ماده تئوفیلین برای درمان تغییر حس بویایی در رابطه با کووید ۱۹ نتایج قابل توجهی به همراه داشت.



به گزارش مدیکال دیالوگز، تئوفیلین برای پیشگیری و درمان خس خس سینه، تنگی نفس و ناراحتی قفسه سینه ناشی از آسم، آمفیزم، برونشیت مزمن و سایر بیماریها استفاده می شود.

همچنین ممکنست سیگنال های بویایی را تقویت کند که این کار را با شل و باز کردن مجاری تنفسی در ریه ها انجام می دهد.

تحقیق افزایش دوز

جیک جی لی و همکارانش از دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس واقع در میسوری آمریکا مرحله اول یک کارآزمایی افزایش دوز با برچسب باز را روی بیماران مبتلا به اختلال عملکرد بویایی بعد از ویروسی غیر در رابطه با کووید ۱۹(PVOD) با مدت زمان ۶ تا ۳۶ ماه انجام دادند تا حداکثر دوز قابل تحمل تئوفیلین که بوسیله مایع نمکی شستشوی بینی با حجم بالا و با فشار کم انجام می شود را تعیین کنند.

از ۱۱ بیمار ثبت نام شده با میانگین سنی ۶۱ سال ۶ بیمار زن بودند. یافته های حاصل از تحقیق به شرح زیر بود:

• همه بیماران هیپوسمی/آنوسمی(بیماری که به کاهش توانایی بویایی و تشخیص بوها گفته می شود و بیماری در رابطه با آن آنوسمی است که فرد مبتلا هیچ بویی را احساس نمی کند) را گزارش کردند که بوسیله نمره UPSIT(آزمایشی برای شناسایی بو) تایید شد.

• میانه پایه(دامنه) نمرات آزمایش شناسایی بو(UPSIT) و پرسشنامه اختلالات منفی حس بویایی(QOD - NS) به ترتیب ۱۸(۱۰-۳۱) و ۲۱(۹-۴۱) امتیاز بود.

• ۹ نفر از ۱۱ بیمار هیچ عارضه جانبی در طول درمان گزارش نکردند.

• یک بیمار احساس گذرای سبکی سر را برای یک روز گزارش کرد؛ در صورتیکه بیمار دیگر بعد از سه هفته به سبب بی خوابی، لرزش، درد شکم و بثورات پوستی کنار کشید که با قطع مصرف موضوع برطرف شد.

• بعد از درمان چهار بیمار از ۱۰ بیمار که دوره چهار هفته ای خودرا تکمیل کرده بودند، بهبود بویایی را گزارش کردند؛ در صورتیکه ۶ بیمار تغییری را گزارش نکردند.

• میانگین امتیازات آزمایش شناسایی بو(UPSIT) و پرسشنامه اختلالات منفی حس بویایی(QOD - NS) بعد از درمان به ترتیب ۱۸ و ۹ امتیاز بود.

• ۲ بیمار از نظر بالینی بهبود معناداری در نمره آزمایش شناسایی بو(UPSIT) داشتند.

محققان تحقیق خودرا با گفتن این جمله به انتها رساندند که ما فرض کردیم دوز تئوفیلین را می توان بطور ایمن و منسجم افزایش داد؛ در صورتیکه حجم نمونه کم و فقدان کنترل ارزیابی جامع نتایج بویایی را محدود می کند، این تحقیق از یک کارآزمایی تصادفی سازی و کنترل شده مرحله دومی با مایع شستشوی تئوفیلین بینی را که در دوزهای بالاتر ارائه می شود، آگاهی داد.

کارآزمایی بالینی تصادفی شده مرحله دو بویایی در کووید ۱۹ و اثربخشی تئوفیلین بینی

شروتی گوپتا و همکارانش از کالج پزشکی جورجیا واقع در دانشگاه آگوستا آمریکا مرحله دوم کارآزمایی بالینی تصادفی ۲ سوکور کنترل شده با دارونما را برای ارزیابی اثربخشی و ایمنی تئوفیلین اضافه شده به مایع نمکی شستشوی بینی در مقایسه با دارونما برای اختلال عملکرد بویایی در رابطه با کووید ۱۹ انجام دادند.

این کارآزمایی بین ۱۵ مارس و ۳۱ آگوست ۲۰۲۱ انجام شد. پژوهشگران بزرگسالانی را که در میسوری یا ایلینویز زندگی می کردند، در صورتیکه مصرف دارو به مدت سه تا ۱۲ ماه بعد از مشکوک شدن به عفونت کووید ۱۹ ادامه داشت، ثبت نام کردند. تحلیل و بررسی داده ها از اکتبر تا دسامبر ۲۰۲۱ انجام شد.

در مجموع ۵۱ فرد در تحقیق شرکت کردند. میانگین سنی ۴۶ سال و ۷۱ درصد از شرکت کنندگان زن بودند. شرکت کنندگان بطور تصادفی به ۲ گروه مصرف کننده مایع نمکی شستشوی بینی(SNI) با تئوفیلین(n = ۲۶) یا مصرف کننده مایع نمکی شستشوی بینی با دارونما(n = ۲۵) تقسیم شدند و ۴۵ شرکت کننده تحقیق را تکمیل کردند.

یافته های تحقیق به شرح زیر بود:

• در آخر درمان ۵۹ درصد از شرکت کنندگان در گروه تئوفیلین حداقل بهبود جزئی را در مقیاس بالینی تاثیر ودبهبود پاسخ دهندگان در مقایسه با ۴۳ درصد در گروه دارونما گزارش کردند.

• تفاوت میانه برای تغییر آزمایش شناسایی بو(UPSIT) بین شروع و ۶ هفته برای شرکت کنندگان در گروه تئوفیلین سه و برای شرکت کنندگان در گروه دارونما صفر بود.

• تحلیل و بررسی مدل ترکیبی نشان داد که تغییر در نمرات آزمایش شناسایی بو(UPSIT) بوسیله ارزیابی های تحقیق، تفاوت آماری مدلول داری بین دو گروه تحقیق نداشت.

• ۵۰ درصد از شرکت کنندگان در گروه تئوفیلین و ۲۶ درصد در گروه دارونما تغییر چهار امتیازی یا بیشتر در نمرات آزمایش شناسایی بو(UPSIT) از ابتدا تا ۶ هفته داشتند.

• تفاوت در میزان پاسخ دهندگان که توسط آزمایش شناسایی بو(UPSIT)داندازه گیری شد، ۲۴ درصد به نفع تئوفیلین بود.

این موضوع موجب شد پژوهشگران به این نتیجه برسند که یافته های آزمایشی نشان میدهد که مزایای بالینی شستشوی بینی تئوفیلین بر بویایی در شرکت کنندگان مبتلا به مصرف بیش از اندازه دارو در رابطه با کووید ۱۹ قطعی نیست؛ بااینکه توسط ارزیابی های شخصی پیشنهاد شده است.

تحقیقات بزرگتر جهت بررسی اثربخشی این درمان لازم است.

یافته های این تحقیق کوچک در مجله JAMA Otolaryngology-Head & Neck Surgery منتشر گردید.





منبع:

1401/04/21
10:08:18
5.0 / 5
657
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , خواب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان