حفظ بهداشت آشپزخانه در شرایط كرونایی
با شیوع ویروس كرونا رعایت بهداشت فردی خصوصاً در ارتباط با اقلام خوراكی و ابزارآلات آشپزخانه باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد تا از انتقال این بیماری پیشگیری نماییم.
به گزارش رژیم آسان به نقل از ایسنا و برمبنای اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، چند نکته بهداشتی در ارتباط با بهداشت مواد غذایی، ابزار آشپزخانه و ظروف را در شرایط کرونا مورد توجه قرار دهید:
- همیشه نظافت را رعایت کنید.
- دستها مهمترین راه جهت انتقال میکرو ارگانیسمهای خطرناک ( باکتری ها، ویروس ها) از مکانی به مکان دیگر هستند. بدین سبب استفاده از دستکش های یک بار مصرف در هنگام آماده سازی و طبخ غذا برای پیش گیری از انتقال ویروس کرونا سفارش می شود.
- در صورت مبتلاشدن به بیماری، تا ۴۸ ساعت بعد از به انتها رسیدن علایم بیماری از آماده سازی و تهیه مواد غذایی خودداری شود.
- اگر با وجود بیمار بودن، مجبور به تهیه غذا هستید، دستان خودرا در ابتدای کار و به صورت مکرر در طول تهیه غذا با آب و صابون بشویید.
- ویروس کرونا روی دست، پارچه های تنظیف و تجهیزات آشپزخانه، خصوصاً تخته برش باقی می مانند و کوچکترین تماس می تواند آنرا به مواد غذایی منتقل کند. بدین سبب قبل از تماس با مواد غذایی و در طول آماده سازی مواد خام حیوانی نظیر شیر خام و گوشت، مرغ و ماهی یا سایر فرآورده های حیوانی برای جلوگیری از آلودگی سایر مواد غذایی ضروری می باشد، دستهای خودرا کاملا بشویید.
- توجه کنید که برای شست و شوی دستها، ابتدا دستان خودرا زیر آب روان خیس کنید. سپس حداقل به مدت ۲۰ ثانیه دستان خودرا با صابون به یکدیگر مالش دهید، در مرحله بعد دستان خودرا زیر آب روان آبکشی کنید و بعد با یک حوله تمیزه ترجیحا حوله کاغذی خشک کنید. ترکیب آب گرم و صابون به حذف ویروس کرونا کمک می نماید.
- تمام سطوح و تجهیزاتی را که جهت آماده سازی مواد غذایی به کار می روند، شسته و گندزدایی کنید. مهمست که بین "تمیز کردن" و "ضد عفونی کردن تمایز قائل شوید. باید توجه کرد که تمیز کردن پروسه فیزیکی حذف خرده های غذا است، اما ضد عفونی کردن پروسه گندزدایی با نابودی میکروب ها و ویروس هاست.
- پارچه ها و حوله ها را تمیز نگه داشته و روزانه تعویض کنید.
- استفاده از اسفنج برای تمیز کردن سفارش نمی گردد. برای تمیز کردن ظروف و سطوح از پارچه های جداگانه استفاده کنید تا از منتشر شدن میکروب ها با ویروسها جلوگیری شود. توجه کنید که برای ساخت محلول ضدعفونی کننده پنج میلی لیتر (یک قاشق چایخوری ) از محلول سفید کننده خانگی را در ۷۵۰ میلی لیتر آب ( حدود ۴ لیوان ) حل کنید. از این محلول برای ضدعفونی کردن سطوح، ظروف و پارچه های تنظیف استفاده کنید. از آب جوش نیز می توان برای ضد عفونی کردن ظروف استفاده کرد، اما مراقب باشید گرفتار سوختگی نشوید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب