به گزارش رژیم آسان به نقل از مهر، دكتر زهرا عبداللهی اضافه كرد: برپایه شواهد موجود، مشكلات تغذیه ای نظیر مصرف بیش از حد قند، نمك و چربی ها و از سویی كاهش مصرف سبزی و میوه و موادغذایی كه حاوی فیبر هستند، سبب شده است كه مشكل اضافه وزن و چاقی در تمام گروه های سنی و حتی در كودكان زیر ۵ سال در كشور شیوع فراوانی داشته باشد. وی ادامه داد: از جمله برنامه هایی كه در كشور برای اصلاح الگوی تغذیه مردم و در نهایت كاهش و پیشگیری از چاقی درنظر داریم، یك سری برنامه در قالب طرح تحول سلامت است كه در شبكه های بهداشتی و درمانی كشور در حال انجام است. مدیركل بهبود تغذیه وزارت بهداشت خاطرنشان كرد: برنامه ها به این صورت است كه مردم به پایگاه های سلامت رجوع می كنند و از لحاظ الگوی غذایی مورد ارزیابی قرار می گیرند و افرادی كه الگوی غذایی شان اشكال دارد و یا افرادی كه اضافه وزن داشته و چاق هستند، غربالگری می شوند و توسط كارشناس سلامت، پزشك و در نهایت كارشناس تغذیه، خدمات را دریافت می كنند كه این خدمات به صورت آموزش و مشاوره تغذیه است. عبداللهی تصریح كرد: پیش از طرح تحول سلامت در سیستم بهداشتی كارشناس تغذیه وجود نداشت، اما هم اكنون ۱۳۰۰ كارشناس تغذیه در مراكز خدمات جامع سلامت جذب شده است. وی ادامه داد: سند ملی تغذیه و امنیت غذایی كه كلیات آن به تصویب شورای عالی سلامت رسید و بعد در دستور كار استان ها قرار گرفت، مورد ارزشیابی قرار گرفت و مشخص شد، ظرف سه سال اخیر حدود ۵۰ درصد اهداف سند محقق شده است كه این مورد توفیق بزرگی است.