نتایج پژوهشی داخلی نشان داد؛

زعفران، مانعی در برابر از بین رفتن فولیكول های تخمدان

زعفران، مانعی در برابر از بین رفتن فولیكول های تخمدان رژیم آسان: پژوهشگران دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران دریافتند كه «كروسین» ماده موجود در زعفران می تواند مانع از بین رفتن فولیكول ها شود. همینطور این ماده قادر است سطوح سرمی استروژن و پروژسترون را هم كم كند.


به گزارش رژیم آسان به نقل از ایسنا، زعفران (Crocus sativus L.) چاشنی است كه از دیرباز در بعضی كشورها برای بهتر شدن رنگ و طعم غذا استفاده می گردد. یكی از اجزای اصلی زعفران، «كروسین» است. تابحال چهار ماده شیمیایی گیاهی به نام های كاروتنوئید، فلاونوئید، ترپنوئید و كوركومین شناخته شده اند كه مسئول فعالیت های فیتوشیمیایی داروهای گیاهی هستند.
كروسین، كاروتنوئیدی است كه در زعفران یافت می گردد. تحقیقات اخیر نشان داده است كه این ماده اثرات دارویی مختلفی دارد. خواص آنتی اكسیدان، ضد سرطان، ضد انعقاد، ضد درد، ضد افسردگی و ضد اضطراب كروسین تایید شده است. همینطور این ماده بعنوان یك درمان موثر در برابر بیماری آلزایمر، گرفتگی عروق، چربی خون و فشار خون بالا استفاده می گردد. گیاهان دارویی مختلفی سبب بهبود باروری شده و به تعادل هورمونی كمك می كنند و بعضی از این گیاهان اثر متفاوتی دارند.
اختلال در محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-گناد محور می تواند عواقب ناخوشایندی بر باروری داشته باشد. این محور نقش مهمی در تنظیم هورمونی سیستم تولید مثل دارد. حدودا تمام ترشحات هیپوفیز توسط سیگنال های هورمونی یا عصبی هیپوتالاموس كنترل می گردد. هورمون های جنسی كه از هیپوفیز ترشح می شوند هم بر غدد جنسی یا گنادها تاثیر می گذارند و به این شكل محور هیپوتالاموس- هیپوفیز- گناد شكل می گیرد.
در هیپوتالاموس پپتیدی به نام «كیس پپتین» یا «متاستین» وجود دارد كه توسط ژن Kiss-1 كد می گردد و بعنوان مهاركننده متاستاز در سلول های ملانوم شناخته شده است. این ژن در سلول های عصبی هیپوتالاموس بیان می گردد و تنظیم كننده ای كلیدی در محور هیپوتالاموس- هیپوفیز- گناد در پستانداران ماده است و برای رشد فولیكولی و تخمك گذاری در طول تولید مثل مورد نیاز است. سلول های عصبی بیان كننده «كیس پپتین»، ترشح هورمون آزادكننده گنادوتروپین را تنظیم كرده و از این طریق هورمون تحریك كننده فولیكول (FSH) و هورمون لوتئینی (LH) را كنترل می كند. بر مبنای تاثیری كه در رشد و نمو اندام جنسی و محور هیپوتالاموس- هیپوفیز- گناد دارد، اختلال عملكرد سلول های عصبی كیس پپتین می تواند منجر به ناهنجاری رشد جنین و ناباروری شود.
دكتر كاظم پریور و همكارانش در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران در مطالعه ای تاثیر زعفران را بر محور هیپوفیز-گناد و بیان ژن هیپوتالاموسی kiss-1 در موش های صحرایی بررسی كردند.
در این مطالعه تجربی، 18 موش صحرایی ماده بالغ نژاد ویستار به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. گروه شاهد نرمال سالین (سرم فیزیولوژیك) و گروه تجربی دو دوز مختلف كروسین (100 و 200 میلی گرم بر كیلوگرم) هر دو روز یك بار به مدت 30 روز دریافت نمودند. بعد از دوره درمان، نمونه خون از قلب و سانتریفوژ بدست آمد. سپس سطح سرمی هورمون تحریك كننده فولیكول (FSH) و هورمون لوتئینی (LH)، هورمون های استروژن و پروژسترون با استفاده از روش ELISA اندازه گیری شد. بافت های تخمدانی برای بررسی بافت شناسی جدا شدند. بیان ژن هیپوتالاموسی Kiss-1 با استفاده از PCR real-time اندازه گیری شد. تمام داده ها با استفاده از روش آنالیز واریانس یك طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
در موش هایی كه 200 میلی گرم بر كیلوگرم كروسین مصرف می كردند، كاهش مفهوم داری در تعداد فولیكول های گرآف آترتیك (فولیكول از بین رفته) مشاهده شد. غلظت استروژن در گروه های تجربی در مقایسه با گروه شاهد و غلظت پروژسترون در موش های صحرایی تیمار شده با كروسین 200 میلی گرم بر كیلوگرم در مقایسه با گروه شاهد، به صورت معناداری كاهش پیدا كرد. به صورت قابل توجهی بیان های نسبی mRNA Kiss-1 به صورت مفهوم داری در گروه های آزمایشی در مقایسه با گروه شاهد كاهش پیدا كرد.
نتایج این مطالعه كه در آخرین شماره «نشریه بین المللی باروری و ناباروری» پژوهشگاه رویان انتشار یافته است، نشان داد كه كروسین در سطح هیپوتالاموسی بیان ژن kiss-1 را می كاهد. با این حال، كاهش بیان ژن Kiss-1 بر هورمون های وابسته به جنسیت (LH و FSH) تاثیر نمی گذارد. این مورد نشان داده است كه مكانیسم های دیگری ممكن است این كاهش را متعادل كند. در سطح تخمدان، كروسین مثل یك عامل ضد آپوپتوتوزی عمل می كند و از بین رفتن فولیكول ها را می كاهد.



1396/11/24
14:09:18
5.0 / 5
4924
تگهای خبر: تولید , دارو , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان