مصرف زیاد میوه خشک قندخون را بالا می برد
به گزارش رژیم آسان، بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مصرف زیاد میوه خشک قندخون را بالا می برد.
به گزارش رژیم آسان به نقل از وبدا، یکی از باورهای نادرست رایج در بین برخی افراد دیابتی اینست که قند تنها در گروه قند و شکر وجود دارد و مصرف زیاد میوه، کشمش یا سایر میوه های خشک در طول روز مشکلی برای قند خون ایجاد نمی کند؛ در صورتیکه این تصور از نظر علمی صحیح نیست. قند موجود در میوه ها به آسانی در بدن جذب شده و می تواند باعث افزایش قند خون شود، بخصوص زمانی که فیبر میوه حذف شده و به شکل آبمیوه مصرف شود. میوه های خشک مانند کشمش و توت هم باآنکه آب خویش را از دست داده اند، اما همچنان حاوی قند قابل توجهی هستند و تنها حجم آب آنها کم شده است. بر مبنای سفارش های تغذیه ای دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، خیلی از گروههای غذایی همچون نان و غلات، میوه ها، سبزیجات، لبنیات، حبوبات و قندهای ساده حاوی کربوهیدرات هستند. نکته اساسی در کنترل قند خون، مصرف مقادیر مشخص و تنظیم شده از این گروه هاست. مصرف بیش از اندازه هر یک از منابع کربوهیدرات، حتی میوه ها، می تواند منجر به افزایش قند خون شود. به صورت مثال، دو قاشق غذاخوری کشمش معادل یک واحد میوه شمرده می شود و حدود ۱۵ گرم قند دارد. افراد دیابتی معمولا مجاز به مصرف ۲ تا ۴ واحد میوه در روز هستند که در صورت تمایل، تنها یک واحد از آن می تواند به میوه های خشک مانند کشمش تخصیص یابد. بنابراین، زیاده روی در مصرف میوه ها و میوه های خشک، بر خلاف تصور رایج، می تواند سبب افزایش قند خون در افراد دیابتی شود و رعایت تعادل و برنامه ریزی غذایی برای حفظ سلامت این افراد ضرورت دارد.
به طور خلاصه، میوه های خشک مانند کشمش و توت هم اگرچه آب خویش را از دست داده اند، اما بازهم حاوی قند قابل توجهی هستند و تنها حجم آب آنها کم شده است. مبنی بر سفارش های تغذیه ای دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، بسیاری از گروه های غذایی همچون نان و غلات، میوه ها، سبزیجات، لبنیات، حبوبات و قندهای ساده حاوی کربوهیدرات هستند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب