نتایج یك مطالعه در آمریكا نشان داد
کاهش سن مبتلا شدن به سرطان روده بزرگ به علت مصرف غذاهای فوق فرآوری شده
رژیم آسان: متخصصان در آمریکا یک عامل احتمالیِ افزایش جهانی موارد مبتلا شدن به سرطان های روده بزرگ و راست روده در بین جوانان را مصرف «غذاهای فوق فرآوری شده» معرفی کرده اند.
به گزارش رژیم آسان به نقل از یورونیوز، غذاهای فوق فرآوری شده شامل خوراکیهای آماده مانند تنقلات بسته بندی شده، نان های صنعتی، غلات صبحانه شیرین شده، نودل فوری و پیتزای یخ زده، در دهه های اخیر سهم رو به افزایشی از رژیم غذایی ما را به خود اختصاص داده اند.
همزمان، بروز سرطان های کولورکتال (مربوط به روده بزرگ و راست روده) که پیشتر بیماری سنین بالا تلقی می شد، در سنین زیر ۵۰ سال بالا رفته است. این بیماران معمولا در مراحل دیرتری تشخیص داده می شوند و شانس بقای پایین تری دارند؛ مسئله ای که سبب شده متخصصان با دقت بیشتری بررسی نمایند که رژیم های غذاییِ درحال تغییر ما چه تاثیری بر سلامت مان دارد.
در این مطالعه تازه، متخصصان رژیم غذایی و نتایج آندوسکوپیِ بالاتر از ۲۹ هزار زن در ایالات متحده را تحلیل کردند. آنها به داده های سلامتِ بالاتر از دو دهه دسترسی داشتند و توانستند وضعیت این زنان را در گذر زمان دنبال کنند.
نتایج نشان داد خانمهایی که بیشترین میزان غذاهای فوق فرآوری شده را مصرف می کردند، ۴۵ درصد بیش از خانمهایی که پایین ترین میزان این غذاها را می خوردند در معرض خطر ایجاد آدنوم (رشدهای غیرطبیعی یا پولیپ های روده بزرگ و راست روده که می توانند به سرطان تبدیل شوند) بودند.
بیشتر پولیپ ها خوش خیم اند اما برخی طی چند سال رشد می کنند و به سرطان تبدیل می شوند. افزایش ریسک بنظر می رسد نسبتاً خطی باشد؛ یعنی هرچه غذاهای فوق فرآوری شده بیشتری بخورید، احتمال آنکه به پولیپ های روده بزرگ منجر شود بیشتر است.
متخصصان می گویند بدین جهت کاهش مصرف غذاهای فوق فرآوری شده که معمولا سرشار از قند، نمک، چربی اشباع و افزودنی ها هستند می تواند به کاهش بار فزایندهِ سرطان کولورکتالِ سریع کمک نماید.
این نتایج کلی حتی زمانیکه محققان سایر عوامل خطرِ سرطان کولورکتال همچون چاقی و مصرف کم فیبر را هم لحاظ کردند، برقرار بود.
این مطالعه، که در نشریه JAMA Oncology انتشار یافته، ثابت نمی کند که غذاهای فوق فرآوری شده موجب سرطان می شوند اما سرنخ هایی در رابطه با این که رژیم غذایی چه طور می تواند بر خطرات سلامت اثر بگذارد عرضه می کند.
بطور خلاصه همزمان، بروز سرطان های کولورکتال (مربوط به روده بزرگ و راست روده) که پیش تر بیماری سنین بالا تلقی می شد، در سنین زیر ۵۰ سال بالا رفته است. این مطالعه، که در نشریه JAMA Oncology انتشار یافته، ثابت نمی کند که غذاهای فوق فرآوری شده باعث سرطان می شوند اما سرنخ هایی در ارتباط با اینکه رژیم غذایی چه طور می تواند بر خطرات سلامت اثر بگذارد عرضه می کند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب