مدیركل اداره فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اعلام كرد

بازبینی در شاخصهای ایمنی غذای کودکان

بازبینی در شاخصهای ایمنی غذای کودکان به گزارش رژیم آسان، مدیرکل اداره فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به اهمیت ایمنی غذا، اظهار داشت: سازمان سال قبل سال خوبی از لحاظ تعیین ضوابط ایمنی غذایی داشت که کم سابقه بود؛ به صورتی که برای نخستین بار تمام سمومی که در کشور به ثبت رسید و یا سمومی که برای کالاهای استراتژیک استفاده می شد، تعیین حد شده و به سازمان های مربوطه ابلاغ گردید.


به گزارش رژیم آسان به نقل از ایسنا، دکتر خدائیان - مدیرکل اداره فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در همایش روز جهانی ایمنی غذایی، اظهار داشت: سالانه بیشتر از ۲۵۰ هزارنفر به جمعیت جهان اضافه می شوند و ۸۲۰ میلیون نفر روزانه با گرسنگی به خواب می روند. بیشتر از یک میلیارد نفر کمبود ویتامین D و بیشتر از ۴ میلیارد نفر کمبود آهن دارند. حدود ۲۲ درصد از کودکان زیر ۵ سال به سبب فقر غذایی گرفتار کوتاه قدی هستند.
وی ادامه داد: تخمین زده می شود که در سال ۲۰۵۰ میلادی جمعیت جهان به بیشتر از ۹ میلیارد نفر می رسد و اگر بخواهیم غذای ۵۰ سال آینده را تأمین نماییم بایستی غذایی به اندازه ۱۰ هزارسال قبل تولید نماییم و این نشان میدهد که در عصر جدید، چالش جدی برای تأمین و امنیت غذایی داریم. امنیت غذایی در ارزش های بنیادی ما جایگاه ویژه دارد و سازمان ملل متحد هم سال ۲۰۰۴ در بیشتر از ۱۶۰ کشور اعلام نمود که غذا دیگر کالا نیست، بلکه حقوق است. امنیت غذایی یعنی غذا به اندازه کافی در دسترس، ایمن و مغذی باشد. یکی از ارکان یک حکمرانی خوب در کشورها تأمین غذا است. یکی از ارکان اساسی امنیت غذا، ایمنی غذاست که اگر ایمن نباشد ما ایمن زندگی نمی نماییم.
مدیرکل اداره فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اشاره کرد: ایمنی غذا در سلامت نقش دارد و باید سلامت آن تامین گردد. شعار سال جاری روز جهانی ایمنی غذا «معیارهای غذایی می توانند نجات بخش جان ها باشند» است. برای تعریف معیار امنیت غذایی باید زحمت بکشیم چونکه بیشتر از ۲۰۰ بیماری از راه غذا به انسان منتقل می شود و سالانه بیشتر از ۶۰۰ میلیون نفر از جمعیت جهان به سبب غذا بیمار می شوند و مرگ و میر حاصل از بیماری غذایی ۴۲۰ هزار مورد است و بیشتر از ۴۰ درصد جمعیت کودکان زیر ۵ سال (۹ درصد جمعیت جهان) توسط غذا بیمار می شوند.
خدائیان اظهار داشت: هزینه ای که کشورهای کم درآمد و یا با درآمد متوسط برای ایمنی غذا میکنند بیشتر از یکصد میلیارد دلار است و باید درمورد معیارها تلاش و تلاش نماییم. سازمان غذا و دارو سال قبل سال خوبی از لحاظ تعیین ضوابط ایمنی غذایی داشت که کم سابقه بود. برای نخستین بار تمام سمومی که در کشور به ثبت رسید و یا سمومی که برای کالاهای استراتژیک استفاده می شد، تعیین حد شدند و بیشتر از ۱۷ هزار mrl تعیین و تدوین و به سازمان های مربوطه ابلاغ گردید. سال قبل ضوابط برخی شاخص ها در غذاهای کودکان همچون شیرخشک بازبینی شد.
وی ادامه داد: ۶ کالای استراتژیک مانند برنج، چای، گندم و... و. در حوزه مصرف غذای انسان داریم که از مبادی ورودی توسط معاونت های غذا و دارو رصد، پایش و نظارت می شوند؛ درحالی که در مورد سایر محصولات مسئولین فنی همکار ما نظارت می کنند؛ اما برای کالاهای استراتژیک راسا ورود کرده ایم. میانگین زمان نمونه برداری و صدور مجوز ترخیص این محصولات سال قبل گاها بالای یک ماه بود اما حالا این مدت به کمتر از یک روز رسیده است. از طرفی در مبادی ورود محصولات رخداد تراریختگی را هم بررسی می نماییم. مجوز ترخیص کالای اساسی در سال قبل تعداد ۷۰۳۸ مورد بود.
وی ادامه داد: یکی از وظایف ما پایش سموم کشاورزی، آفت کش ها و فلزات سنگین است و در سال قبل ۲۵مورد از این فرآورده ها را به لحاظ آفت کش بررسی کردیم که ۶۴۰۰ نمونه در کل کشور برداشته شد. برنامه عملیاتی خوبی اجرا می شود که یکی از کارها مدیریت بیماریهای غیرواگیر است. در دهه ۸۰ اسیدهای چرب ترانس که برای انسان ایجاد مشکل می کند ۴۵ درصد بود که هم اکنون به زیر ۲ درصد رسیده است.
خدائیان در خاتمه بیان نمود: در زمینه نظارت هم در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۰ هزار مورد بازرسی مواد غذایی و در سال ۱۴۰۱ حدود ۵۴ هزار مورد بازرسی داشتیم.




منبع:

1402/03/21
09:15:55
5.0 / 5
407
تگهای خبر: برنامه , بیمار , بیماری , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان

رژیم آسان، راهی برای تغییر دائمی سبک زندگی و رسیدن به سلامتی پایدار. سلامتی و تناسب اندام، آسان تر از همیشه