یك قرن فعالیت انستیتوپاستور ایران در مهار بیماری های زئونوز؛

روند نمونه گیری طاعون از حیات وحش

روند نمونه گیری طاعون از حیات وحش رژیم آسان: رژیم آسان: رئیس لابراتوار مرجع کشوری بیماریهای طاعون، تولارمی و تب کیو (Q) انستیتو پاستور ایران ضمن توضیح روند تحقیقات این سه بیماری در کشور طی 30 سال گذشته، تاریخچه فعالیت انستیتو پاستور برای مهار بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان را تشریح نمود.


به گزارش رژیم آسان به نقل از ایسنا، دکتر احسان مصطفوی با اشاره به این که طاعون انسانی، بیماری بومی ایران است، اظهار داشت: گزارش های زیادی از اپیدمی های این بیماری در طول قرن های گذشته از اقصی نقاط دنیا و ایران وجود دارد. با تاسیس انستیتو پاستور ایران در سال ۱۲۹۹ این موسسه مسئول تشخیص و کنترل بیماریهای واگیر نظیر طاعون در کشور شد. از سال ۱۳۲۵ موارد جدیدی از اپیدمی های طاعون از مناطق غربی و شمال غربی ایران گزارش شد و تیم های انستیتو پاستور ایران برای کنترل این طغیان ها به این مناطق اعزام می شدند.
کنترل طغیان های طاعون طی ۷۵ سال گذشتهاو افزود: در همان سال ۱۳۲۵ و همزمان با دور جدید کارهای انستیتو پاستور ایران، این موسسه کارشناسان و متخصصان خودرا به مناطق مختلف کشور اعزام کرد و به کمک یک لابراتوار سیار صحرایی، تهیه نقشه اپیدمیولوژی بیماریهای عفونی در کشور را شروع کرد. ماموریت های این تیم های تحقیقاتی با اپیدمی طاعون در کردستان شکل جدی تری به خود گرفت. در این سال ها تیم های انستیتو پاستور ایران با قرنطینه کانون های گزارش شده بیماری طاعون و انجام اقدامات پیشگیرانه مناسب بر روی انسان ها و جوندگان توانستند طغیان های طاعون را کنترل کنند.
شکل گیری پایگاه تحقیقاتی طاعون ایران در یک روستاوی اضافه کرد: از آنجائیکه جابجایی تیم های تحقیقاتی و لابراتوار های سیار به این مناطق با مشکلات زیادی مواجه بود، در سال ۱۳۳۱ شعبه ای از انستیتو پاستور ایران در روستای اکنلو، در مجاورت کانون های طاعون و در محدوده مرزی استانهای زنجان، کردستان و همدان تاسیس شد. زمین این مرکز توسط خیری به نام منوچهر قرگوزلو برای انجام مطالعات طاعون به انستیتو پاستور ایران اهدا شد. با شکل گیری این مرکز، تیم های تخصصی انستیتو پاستور با انجام اقدامات موثر بر روی جمعیت های انسانی در مناطق آلوده و مطالعات فراوان بر روی جوندگان و کک های سطح بدن آنها که مخزن و ناقل این بیماری در طبیعت هستند، توانستند اپیدمی های طاعون را کنترل کنند.


وی با اشاره به این که تیم های تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران با تحقیقات وسیعی که در ارتباط با طاعون انجام دادند پایگاه تحقیقاتی اکنلو را به عنوان یکی از مراکز مرجع جهانی طاعون مطرح نمودند، اظهار داشت: در آن سال ها، تلفیق همکاریهای صحرایی و آزمایشگاهی راهکار کلیدی انجام اقدامات موثر بهداشتی بود. موفقیت های انستیتو پاستور ایران درباره ی تحقیقات طاعون توجه مقامات سازمان جهانی بهداشت را به خود جلب کرد و موجب شد خیلی از تحقیقات بین المللی طاعون را به کارشناسان ایرانی واگذار کنند. کارشناسان این انستیتو به عنوان کارشناسان خبره سازمان جهانی بهداشت، مطالعات خودرا در مناطق مختلف دنیا انجام دادند. چندین سمینار بین المللی طاعون در این پایگاه تحقیقاتی و با حمایت سازمان جهانی بهداشت انجام شد.
رییس پایگاه و مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران، افزود: در این پایگاه تحقیقاتی دکتر مارسل بالتازار _ رئیس وقت انستیتو پاستور ایران، با همراهی دکتر یونس کریمی، دکتر منصور شمسا، دکتر محمود بهمنیار و سایر متخصصان و کارشناسان ساعی ایرانی، تحقیقات وسیعی را بر روی بیماری طاعون انسانی انجام دادند و با تعاملات علمی گسترده با کشورهای جهان پایگاه تحقیقاتی اکنلو را به عنوان یکی از مراکز مرجع بین المللی مطرح نمودند. در زمان بالندگی علمی این پایگاه، دانشمندان خارجی زیادی جهت انجام تحقیقات مرتبط به ایران آمدند.
روند تحقیقات طاعون طی ۳۰ سال گذشتهوی با اعلان اینکه در سالهای بعد نیز همچنان یکی از با اهمیت ترین وظایف محول شده به انستیتو پاستور ایران و پایگاه اکنلو، تحقیقات در حوزه تشخیص و اپیدمیولوژی طاعون بود، بیان کرد: اما متاسفانه تحقیقات طاعون تقریباً از سال ۱۳۷۱ بطور جدی ادامه پیدا نکرد و از سال ۱۳۷۹ بطور کامل قطع شد. اما با گزارش مواردی از نوپدیدی یا بازپدیدی طاعون در کشورهای همسایه ایران و تهدید گزارش موارد بیماری انسانی در ایران، از سال ۱۳۸۹ و در دور جدید کارهای پایگاه، همزمان با شروع مطالعات علمی و ارتقای زیرساخت های تشخیصی این مرکز، مرمت ساختمان های قدیمی پایگاه انجام شد و لابراتوار ها و ساختمان های جدیدی به این مرکز افزوده شد.
این عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران، افزود: در حقیقت از سال ۱۳۸۸ مطالعات بر اساس این پایگاه با حمایت های مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت و انستیتو پاستور ایران باردیگر از سرگرفته شد و با بازسازی ساختمان های قدیمی و توسعه فضاهای جدید، حوزه فعالیت این پایگاه علاوه بر طاعون به بیماریهای تولارمی و تب کیو هم توسعه پیدا کرد. لابراتوار های جونده شناسی، سرولوژی، مولکولی و کشت، سالن جلسات و میهمان سرا، بستر مناسبی را برای تحقیق و آموزش در این منطقه از کشور فراهم نموده است.
گسترش بررسی بیماریهای نوپدید و بازپدید در انستیتو پاستوروی با اشاره به این که مرکز اکنلو در سال ۱۳۹۱ به عنوان لابراتوار مرجع کشوری طاعون، تولارمی و تب کیو شناخته شد، اشاره کرد: با توسعه کارهای مرکز، حوزه تحقیقات این مرکز نه فقط بیماریهای طاعون، تولارمی و تب کیو و فقط در شعبه اکنلو همدان بوده است، بلکه با ملحق شدن واحدهایی نظیر بخش های باکتری شناسی، ویروس شناسی، انگل شناسی و... در شعبه مرکزی انستیتو پاستور ایران در تهران، طیف وسیعی از بیماریهای نوپدید و بازپدید در زمینه مطالعات و تحقیقات این مرکز قرار گرفت.
وی اضافه کرد: این پایگاه تحقیقاتی در سال ۱۳۹۳ موفق به کسب مرجعیت برای تشخیص بیماریهای طاعون، تولارمی و تب کیو از وزارت بهداشت شد. در سال ۱۳۹۵ نیز مجوز مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید به انستیتو پاستور ایران جهت انجام مطالعات روی بیماریهای نوپدید و بازپدید به محوریت این پایگاه اعطا شد. در خردادماه ۱۳۹۷ مجوز شبکه تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید هم توسط شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی کشور صادر شد و دبیرخانه این شبکه در انستیتو پاستور ایران مستقر شد تا به محوریت این شبکه، کارهای مختلف تحقیقاتی در زمینه بیماریهای نوپدید و بازپدید، انسجام بیشتری پیدا کند.
دکتر احسان مصطفوی


منبع:

1401/10/27
10:42:34
5.0 / 5
316
تگهای خبر: آموزش , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان