چالش نگه داشت پزشک در مراکز درمانی تأمین اجتماعی

چالش نگه داشت پزشک در مراکز درمانی تأمین اجتماعی رژیم آسان: کارشناسان تامین اجتماعی چالش های بخش درمان سازمان تامین اجتماعی را برشمردند و درباره ی عوامل عدم نگه داشت پزشکان و کادر درمان در این عرصه به گفتگو نشستند.


به گزارش رژیم آسان به نقل از ایسنا، علی اعتصام پور، مدیرسابق درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان با حضور در برنامه کشیک سلامت شبکه سلامت سیما به این پرسش که « چرا کادر درمان که سرمایه های اصلی نظام سلامت هستند از بیمارستان های تأمین اجتماعی ناراضی و درحال خروج هستند و علاقه ای به همکاری با کلینیک های تأمین اجتماعی ندارند؟ » پاسخ داد و اظهار داشت: در سازمان تأمین اجتماعی که مخاطب آنها بخش کارگری و مستضعف جامعه هستند مبنا آن است که تعرفه ها عمومی غیردولتی محاسبه می شود، اما پرداختی به پزشکان و کادر درمان برمبنای تعرفه عادی صورت می گیرد.
وی ادامه داد: من بعنوان پزشک قلب اگر اکو یا آنژیوگرافی انجام می دهم دریافتی ام حدود یک چهارم تا یک پنجم دریافتی بخش خصوصی است و با این تورمی که حالا با آن مواجهیم پاسخ سؤال شما روشن است؛ بخصوص آنکه هم اکنون مهاجرت به کشورهای همسایه از جانب پزشکان را شاهد می باشیم.
مدیرسابق درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان با اشاره به اینکه در بزرگترین بیمارستان های تأمین اجتماعی در استان ها، گاها رادیولوژیست نداریم و تقاضای همکاری از دیگر مراکز می شود اظهار داشت: دندانپزشکان یک پنجم تا یک شش دریافتی نسبت به بخش خصوصی دارند و اینها سبب می شود پزشک رضایت نداشته باشد. البته معتقدم در کل نظام سلامت کشور همین معادله ها برقرار است و علیرغم تلاش ها، رضایت کافی وجود ندارد.
اعتصام پور ضمن اشاره به این که گفت و شنود در سازمان تأمین اجتماعی به مثابه حلقه ای گم شده است اظهار داشت: این سازمان بعنوان بزرگترین خریدار خدمت قریب به ۵۰ هزار میلیارد تومان در سال هزینه می کند و دومین خریدار خدمت در کشور است اما باید به جرات بگویم برنامه استراتژیکی در حوزه درمان ندارد.
وی افزود: سازمان تأمین اجتماعی توسط برخی معاونینی اداره می شود که از بیرون آمده اند و اشرافی بر ظرایف و حساسیت های سازمان ندارند. معتقدم حوزه سلامت نباید با سیاست خلط شود؛ چونکه مقوله تخصصی است که با جان مردم سروکار دارد. اصلاح تعرفه ها یک سال است که پشت دفتر مدیرعامل و هیئت مدیره سازمان معطل مانده و تا وقتی اصلاح نشود، نمی توان انتظار ارتقای رضایتمندی داشت.
مدیرسابق درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان تصریح کرد که باید با نگاه تحولی به سازمان تأمین اجتماعی نگریسته شود. تغییر ساختاری در نظام بروکراتیک اداری در این سازمان ضروری به نظر می آید.
به گزارش رژیم آسان به نقل از ایسنا، محمدحسین اباذری، مدیرسابق درمان تأمین اجتماعی استان سیستان و بلوچستان هم با اشاره به اینکه درمان دارای دو بعد سخت افزاری و نرم افزاری است اظهار داشت: بخش نرم افزاری اساس کار را تشکیل می دهد که توسط نیروی انسانی مجرب و متعهد محقق می شود. ۲۰ سال قبل، آرزوی یک پزشک، استخدام در تأمین اجتماعی بود، اما امروز متاسفانه روند جذب برعکس شده و مشکل حتی در حوزه پزشکان نیست و سال قبل پرستار هم نتوانستیم جذب نماییم.
وی ادامه داد: نظام پرداختی که امروز در جامعه پزشکی حاکم است در ارتباط با دهه ۷۰ است و پاسخگوی نیاز امروز نخواهد بود و مستلزم یک بازبینی کلی است.
مدیرسابق درمان تأمین اجتماعی استان سیستان و بلوچستان ضمن اشاره به این که در استان سیستان و بلوچستان کسی که استخدام شد به ندرت امکان انتقال به استانهای برخوردار دارد اظهار نمود: از آن سو مباحثی وجود دارد که شاید به تأمین اجتماعی مربوط نشود؛ مثلا در شهرستان سراوان امکانات رفاهی وجود ندارد و به عبارت دیگر هجرت پزشکان، پرستاران و پیراپزشکان از سازمان به خارجِ آن علل چندگانه دارد.
اباذری مهم ترین چالش را در این عرصه تجویز یک نسخه واحد از جانب تأمین اجتماعی برای کل کشور دانست و اظهار داشت: این در شرایطی است که شرایط اقلیمی، جغرافیایی، محرومیت، پراکندگی و غیره در جذب و نگه داشت نیروی انسانی اثرگذار می باشد. در استان سیستان و بلوچستان از این شهر به آن شهر ۲۰۰ کیلومتر فاصله وجود دارد و شمال به جنوبش ۱۱۰۰ کیلومتر است و وقتی دستورالعمل واحد است، مدیریت و ایجاد رضایتمندی سخت می شود.
وی ادامه داد: مشکلات نظام پرداخت فقط مختص پزشک نیست و کادر درمان را هم در برمی گیرد و لازمه اش اینست که باتوجه به جامعه هدف ۴۵ میلیونی بیمه شدگان تأمین اجتماعی، نیروی انسانی بیشتر از اینها مورد توجه قرار بگیرد. دریافتی یک پرستار در وزارت بهداشت با تأمین اجتماعی چهار تا پنج میلیون تومان متفاوت است و مراکز نیروهای مسلح شاید چهار برابر برای نیرو هزینه می کند تا بتوانند او را در استان نگه دارند.
مدیرسابق درمان تأمین اجتماعی استان سیستان و بلوچستان در پاسخ به این پرسش که «در سال ۹۸ حدود ۸۰۰ نفر و در سال ۹۹ حدود ۶۰۰ پزشک از تأمین اجتماعی رفته اند، علت چه بوده است و برای جذب و نگه داشت پزشکان باید چه کرد؟ » اظهار داشت: پرسنلی که حالا در تأمین اجتماعی مشغول به خدمت هستند نهایت تلاش خویش را برای عرضه بهترین خدمت به کار بسته اند اما مساله مهم، نبود امنیت شغلی پزشکان است.
اباذری اضافه کرد: برخلاف رشته های پیراپزشکی که با آزمون استخدام می شوند و حکم کارگزینی دارند، در جامعه پزشکی این اتفاق نمی افتد و پزشک در تأمین اجتماعی با قرارداد پرکیس جذب می شود و بسته به نوع عملکردش حق الزحمه دریافت می کند.
وی ضمن اشاره به این که در سنوات گذشته هرسال پزشکان ما تغییر وضعیت پیدا می کردند و قرارداد ثابت داشتند، اما چندسال است که این اتفاق نیفتاده اظهار نمود: متاسفانه چارت های تشکیلاتی مراکز درمانی در ارتباط با ۱۰ تا ۱۵ سال قبل باشد، آن زمان جمعیت زیر پوشش تأمین اجتماعی کمتر بوده است و امروز به بالای ۴۰ میلیون نفر رسیده است و باید برای آن برنامه ریزی شود. یک پزشک چند بیمار در یک ساعت باید ببیند؟ آیا حق الزحمه ای به او پرداخت می شود؟.




منبع:

1401/10/25
14:28:19
5.0 / 5
286
تگهای خبر: برنامه , بیمار , پزشك , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان