رییس سازمان غذا و دارو به رژیم آسان اعلام كرد

تولید سه شیفت آنتی بیوتیک و مسکن ها در کشور

تولید سه شیفت آنتی بیوتیک و مسکن ها در کشور به گزارش رژیم آسان، رئیس سازمان غذا و دارو درباره ی چرایی کمبود سرم، برخی اقلام آنتی بیوتیک و مسکن ها و اقدامات انجام شده در راستای تسهیل دسترسی به این اقلام در فصل سرد سال، توضیح داد و اظهار داشت: پیش بینی این است که با افزایش تولید و واردات که به انجام می رسد، ظرف یکی دو هفته آتی مبحثی به عنوان کمبود آنتی بیوتیک نداشته باشیم.


دکتر سیدحیدر محمدی در گفت و گو با ایسنا، درباره ی چرایی کمبود سرم در کشور و اقدامات انجام شده در راستای تامین نیاز بازار و تسهیل دسترسی بیماران، اظهار داشت: از سال ۹۹ بدنبال شیوع ویروس کرونا و بروز پیک های این بیماری، مصرف سرم در کشور مقداری بالا رفت؛ بطوریکه در سال ۹۹ و پیش از شیوع کرونا، میانگین مصرف سرم در کشور ماهانه حدود ۱۰میلیون عدد بود؛ این درحالیست که در سال ۱۴۰۰ تحت تاثیر پیک های ناشی از کرونا یک دفعه و ابتدا این میزان مصرف به ۱۴ تا ۱۵ میلیون عدد رسید و نهایتاً هم اواخر سال ۱۴۰۰ مصرف سرم به بالای ۱۶ میلیون عدد در ماه رسید.
پیک های کرونا و افزایش مصرف سِرموی در این زمینه اضافه کرد: در چنین شرایطی طبیعتا ظرفیت تولید کشور (با ۱۴ میلیون عدد ماهانه) پاسخگوی نیاز بیماران و مراکز درمانی نبود و همه ذخایر سال ۹۹ سرم تولیدی کشور، در سه - چهار ماهه اول ۱۴۰۰ مصرف شد. بدین سبب اگر واردات انجام نمی شد، اساسا به مشکل می خوردیم؛ به همین دلیل نیز در کنار تولید داخلی برای واردات نیز اقدام و انجام شد.
رفع کمبود سِرم در کشورادامه روند واردات تا زمان وفور سِرم در بازاررییس سازمان غذا و دارو با اعلان اینکه هم اکنون تولید کننده های سرم در کشور بسته به میزان مواد اولیه ای که در دسترس شان باشد، ماهیانه ۱۴ تا ۱۵ میلیون عدد تولید را انجام می دهند، افزود: همین طور بسته به شرایط و نیاز کشور، حدودا یک تا دو میلیون عدد هم واردات ماهیانه به انجام می رسد. بدین سان بدنبال اقدامات انجام شده، مشکل کمبود سرم رفع شده است و البته تا آن زمان که سرم در بازار دارویی به وفور نرسد، واردات را ادامه می دهیم.
دو شرکت جدید سرم سازی؛ در فاز نهایی راه اندازیوی در همین راستا اضافه کرد: البته دو شرکت سرم سازی نیز در فاز نهایی راه اندازی هستند که امیدواریم تا پایان امسال وارد زنجیره تولید سرم در کشور شوند. بدین سان با وارد شدن آنها به زنجیره، حداقل دو تا سه میلیون عدد به ظرفیت سرم سازی در کشور اضافه می شود. پس از راه اندازی این دو شرکت اگر مشکلی پیش نیاید، صادرات سرم را نیز در برنامه داریم.
محمدی اشاره کرد: همانطور که اشاره کردم در مورد سرم ها کمبود رفع شده و اساسا در مراکز درمانی و بیمارستان ها موجود است، البته ممکنست در بعضی مراکز سرپایی مقداری کمتر باشد که این مساله به سبب مدیریت توزیع توسط سازمان غذا و دارو است.
چرایی کمبود آنتی بیوتیکشیب کمبودهای آنتی بیوتیک نزولی استرییس سازمان غذا و دارو همین طور در پاسخ به سوالی درباره ی کمبودهای آنتی بیوتیک در کشور و علل آن نیز اظهار داشت: میزان کمبودهای آنتی بیوتیک مقداری در مهر ماه و اوایل آبان ماه افزایشی بود و این مساله تحت تاثیر مشکلاتی نظیر مالیات بر ارزش افزوده و همین طور چالش نقدینگی صنعت و... بوجود آمد. البته مالیات بر ارزش افزوده که قبلا ۹درصد با ارز نیمایی بود با دستور معاون اول رئیس جمهور برای کالاهای اساسی و دارو به یک درصد کم شد.
وی در این زمینه اضافه کرد: با اصلاح ارز ترجیحی برای دارو و رفع شدن این مشکلات و تسهیلاتی که شورای پول و اعتبار برای دارو مصوب کرد، این مشکلات مرتفع شده و تقریباً یک هفته است که شیب کمبودهای آنتی بیوتیک در کشور کاهشی است و پیش بینی این است که ظرف چند هفته آتی به شدت کمبودها کاهش یابد؛ مگر کمبودهایی که مشکل جهانی داشته باشند؛ چونکه تعدادی از اقلام در سطح جهانی کمبود دارند و ممکنست تولید داخل آنرا هم نداشته باشیم.
محمدی افزود: اقلامی که تولید داخلی شان موجود باشد و مشکلی نداشته باشند، اساسا اولویت ما پشتیبانی از تولید داخلی است و اگر جایی تولیدکننده به مشکلی برخورد و نتواند تامین کند، بلافاصله واردات را انجام می دهیم تا مشکل تولید کننده رفع گردد.
آنفلوآنزای زودرس و افزایش مصرف آنتی بیوتیک، استامینوفن و ایبوبروفنرییس سازمان غذا و دارو درباره ی آنتی بیوتیک های خوراکی هم اظهار داشت: به سبب ظهور سریع آنفلوآنزا در این عرصه مشکلاتی بوجود آمد. طی دو سال قبل به سبب کرونا و مراعات بهداشتی و استفاده از ماسک و...، آنفلوآنزا چندان نتوانست نفوذ کند و کرونا غالب بود. امسال باتوجه به کاهش سطح رعایت پروتکلهای بهداشتی و استفاده کمتر از ماسک، مشکل مربوط به آنفلوآنزا حدودا دو ماه زودتر بروز کرد و ذخایر آنتی بیوتیک کشور پیش بینی این آنفلوآنزای زودرس را ندیده بود و این کمبود مقداری ملموس شد. بدین سان مصرف آنتی بیوتیک های خوراکی و حتی استامینوفن و ایبوبروفن به عنوان درمان های حمایتی به شدت بالا رفت.
فعالیت سه شیفت صنعت برای تولید آنتی بیوتیک و مُسکن هاوی در این زمینه اضافه کرد: البته بدنبال اقدامات انجام شده تامین این اقلام بسیار بالا رفته و شرکت های داروسازی تولید را افزایش داده اند و هم اکنون به درخواست سازمان غذا و دارو صنعت بصورت سه شیفت درحال تولید است. این نوید را می دهیم که ظرف یکی - دو هفته آتی کمبودهای این اقلام نیز رفع گردد.
رییس سازمان غذا و دارو همین طور اظهار داشت: در مجموع در زمینه داروهای مسکن و سایر داروهای حمایتی و ضد درد نیز تولید بالا رفته و این اقلام مقداری مشکل قیمت داشتند که قیمت آنها اصلاح و ابلاغ گردید و ظرف مدت کوتاهی و تا پایان ماه جاری مشکل کمبود آنها رفع می شود.
وی درباره ی میزان تولید آنتی بیوتیک در کشور نیز اظهار داشت: تولید آنتی بیوتیک در تابستان به زیر دو میلیون رسیده بود و این مقدار الان به حدود چهار میلیون رسیده و پیش بینی این است که این عدد را تا آخر سال به هفت میلیون عدد در ماه برسانیم. در بهار مجدد مصرف این اقلام کاهش پیدا می کند و شرکتها مقداری از تولید را ذخیره می کنند؛ چونکه تاریخ انقضای این اقلام حداقل دو سال است و بدین سان شرکتها بطور معمول برای شهریور به پس از دپو لازم این اقلام برخوردار می باشند.
رییس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: بطور معمول شش ماه نیاز کشور را در آنتی بیوتیک ها و داروهای حمایتی و خارج از نسخه داریم؛ اما ظهور سریع آنفلوآنزا موجب کمبود مقطعی تعدادی از این اقلام شد که با همت صنعت دارو و بخشی هم با واردات، مشکل مرتفع شد.
وی اشاره کرد: در مجموع پیش بینی این است که با افزایش تولید و واردات که به انجام می رسد، ظرف یکی دو هفته آتی مبحثی به عنوان کمبود آنتی بیوتیک نداشته باشیم.
رییس سازمان غذا و دارو همین طور به برخی کمبودهای دارویی تحت تاثیر تحریم ها اشاره نمود و به ایسنا اظهار داشت: دلیل اصلی یک سری از کمبودها نیز تحریم است؛ با همکاری وزارت خارجه و مجامع بین المللی در تلاشیم تا محدودیت های دسترسی به این داروها نیز رفع گردد.




منبع:

1401/08/19
11:46:40
5.0 / 5
342
تگهای خبر: برنامه , بیمار , بیماری , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان