در گفت وگو با رژیم آسان مطرح شد

طلب ۸ ماهه داروخانه ها از بیمه ها

طلب ۸ ماهه داروخانه ها از بیمه ها نایب رئیس انجمن داروسازان ایران با اشاره به اینکه طرح دارویاری به نفع مردم و نظام سلامت کشور است، به برخی چالش های این طرح برای داروخانه ها اشاره نمود و اظهار داشت: درخواست ما این است که در طرح دارویاری زمان مشخصی را برای تسویه حساب با داروخانه ها اعلام نموده و به آن پایبند باشند.



دکتر علی فاطمی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به طرح دارویاری و تأثیر آن بر نحوه ارائه ی خدمت داروخانه ها، اظهار داشت: به صورت کلی که فلسفه این طرح خیلی خوب است. البته طرح های دیگری هم که در حوزه سلامت اجرا شد اما به سرانجام نرسید، شامل طرح تحول سلامت، پزشک خانواده و... خوب و موثر بودند. بدون شک این طرح هم به نفع مردم و نظام سلامت است، اما در عمل از آنجاییکه این طرح ها در مواقعی در اجرا ضعف دارند، امیدواریم موارد ضعف برطرف شده و ادامه یابند.
انتقال یارانه دارو به انتهای زنجیره تامین
وی اضافه کرد: طرح دارویاری همانطور که از نامش هم مشخص است، مقرر است یارانه دارو را جابجا کنند. قبلا یارانه دارو به حلقه اول زنجیره تأمین دارو یعنی شرکتهای داروسازی عرضه می شد تا مواد اولیه و... را وارد کنند، اما هم اکنون این یارانه به حلقه آخر زنجیره تأمین دارو که داروخانه است، داده می شود.
با اجرای "دارویاری" شرکتهای دارویی دیگر معطل تأمین ارز دارو نمی مانند
فاطمی افزود: در عین حال در سیستمی که یارانه دارو به شرکت ها داده می شد، ابتدا شرکت ها پول را گرفته و بعد مواد اولیه را وارد و دارو را تولید می کردند. با اجرای این طرح شرکتهای دارویی دیگر معطل ارز ۴۲۰۰ تومانی نمی مانند و همیشه هم ارز نیمایی در دسترس می باشد و واردات و تولیدشان را انجام می دهند.
درخواست داروخانه ها در طرح «دارویاری»
وی با اشاره به اینکه یکی از چالش های طرح دارویاری برای داروخانه ها این است که داروخانه نمی تواند قبل از فروش دارو پول آنرا دریافت کند، اظهار داشت: به صورتی که اعلام شده داروخانه باید ابتدا پول را به بیمه شده بدهد و بعد پول را به داروخانه پرداخت می نماییم، اما این که زمان پرداخت به داروخانه ها چه زمانی است، متاسفانه در طرح دارویاری مشخص نشده و سند و مستندی از طرح هم فعلاً در اختیار ما قرار نگرفته است.
طلب ۸ ماهه داروخانه ها از بیمه ها
فاطمی ضمن اشاره به سابقه پرداخت های بیمه ها و دولت، اظهار داشت: متاسفانه همیشه پرداخت های داروخانه ها با تاخیر مواجه بوده است. در عین حال هم اکنون هفت تا هشت ماه است که بیمه های دولتی پول داروخانه ها را نگه داشته و مطالبات را پرداخت نمی کنند که این هم معضلی برای داروخانه هاست.

وی اضافه کرد: در این طرح اگر همه ذی نفعان در آن دخیل باشند و مهمتر این که ساز و کار جریمه ای در صورت تاخیر در پرداخت ها در نظر گرفته شود، طرح به خوبی پیش می رود.

وی اظهار داشت: طرح دارویاری طرح بسیار خوبی است. به صورتی که از قاچاق معکوس دارو جلوگیری می کند، در دراز مدت می تواند منجر به کاهش کمبودهای دارویی باشد و جلوی هدررفت منابع را هم می گیرد و مزایای دیگری هم دارد، اما اشکالات اجرایی آن هم باید پیشبینی و دیده شود. هم اکنون داروخانه ها می گویند زمانیکه ۷۰ درصد پول مان را از سازمان های بیمه طلبکار بودیم، بیمه ها با هفت تا هشت ماه تاخیر پرداخت می کردند که به زور تحمل می کردیم. حال با افزایش پوشش بیمه ای امکان دارد، میزان سهم بیمه ای که در اختیار دولت می باشد افزایش پیدا کرده و بیشتر به ما بدهکار شوند. ازاین رو اگر مطالبات را بموقع پرداخت نکنند، داروخانه ها زمین می خورند.
لزوم پرداخت های بموقع به داروخانه ها در طرح دارویاری
فاطمی با اشاره به اینکه با اجرای طرح دارویاری بار مالی داروخانه ها افزایش پیدا کرده و به سرمایه در گردش بیشتری برای خرید دارو نیاز دارند، اظهار داشت: ازاین رو درخواست ما این است که زمان مشخصی را برای تسویه حساب با داروخانه ها اعلام نموده و به آن پایبند باشند. اگر هم به هر علتی دستگاه دولتی نتوانست پول را بموقع پرداخت کند، ملزم به دادن خسارت دیرکرد باشد، داروخانه ها در اجرای این طرح باید حمایت شوند تا وقتی حجم مطالبات داروخانه ها بالا می رود داروخانه ها در ارائه داروی بیمه ای گرفتار مشکل نشوند. ازاین رو لازم است داروخانه ها در این طرح حمایت شوند و تأمین اعتبار و پرداخت ها بموقع صورت گیرد.
پیش پرداخت به بیمه ها برای طرح دارویاری
فاطمی با اشاره به اینکه در عین حال بیمه ها باید مکلف باشند که اعتبار دارو را در همین حوزه هزینه کنند، اظهار داشت: اعلام شده است که بیمه ها برای اجرای طرح دارویاری اعتباری را دریافت کرده اند، اما حالا یک هفته از اجرای طرح گذشته و هنوز یک ریال به داروخانه ها نپرداخته اند. حتی معوقات شان را هم به داروخانه ها پرداخت نکرده اند تا داروخانه ها دلگرم شوند. البته بیمه سلامت خوش قول ترند، اما تاخیر تأمین اجتماعی زیاد است؛ آن هم در نسخ کاغذی. خودشان اعلام نمودند که داروخانه ها نسخ کاغذی را دریافت نمایند و خودشان به صورت الکترونیک کنند و اعلام گردید که ۴۰۰۰ تومان هم بابت این کار به داروخانه ها پرداخت می کنند. این درحالیست که تمام عهدهایشان را زیر پا گذاشتند، نه ۴۰۰۰ تومان را محاسبه کرده و پرداختند و پول نسخه ای را هم که داروخانه به الکترونیک تبدیل نموده، نمی دهند.




1401/04/31
13:38:47
5.0 / 5
391
تگهای خبر: پزشك , تولید , خانواده , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان