معاون دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی تشریح كرد

سفارش های بهداشتی در آستانه عید قربان

سفارش های بهداشتی در آستانه عید قربان رژیم آسان: معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در آستانه فرارسیدن عید سعید قربان و بازگشت حجاج به کشور، جهت جلوگیری از شیوع برخی بیماری ها سفارش هایی را عنوان نمود.


به گزارش رژیم آسان به نقل از ایسنا، دکتر محمدرضا سهرابی ضمن تبریک فرا رسیدن ایام عید قربان اظهار نمود: سفر حج بزرگترین اجتماع مسلمانان است و جمعیت زیادی از نقاط مختلف جهان در این گردهمایی معنوی شرکت می کنند.
وی ادامه داد: مسافران ورودی به کشور امکان دارد مبتلا به بیماری هایی شوند که درصورت عدم رعایت اصول پیشگیری، باعث ابتلای اطرافیان، استقبال کنندگان و در نهایت همه گیری در جامعه شود.
معاون بهداشتی دانشگاه، عفونت های دستگاه تنفسی همچون کووید۱۹، بیماری های منتقله از آب و مواد غذایی و بیماری های مشترک بین انسان و دام نظیر تب کریمه کنگو را از مهم ترین این بیماری ها عنوان نمود و اظهار داشت: تمامی این بیماری ها با رعایت چند نکته بسیار ساده که اغلب مردم با آنها آشنا هستند، قابل پیشگیری می باشند.
سهرابی ضمن اشاره به اینکه برخی بیماری های عفونی امکان دارد تا مدتی بدون علامت باشند، به تمامی افراد بخصوص مسافران ورودی به کشور و حجاج سفارش کرد که کماکان از روبوسی، دست دادن و تماس نزدیک با افراد اجتناب کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه به زائرین حج تمتع تصریح کرد: در صورت داشتن علائمی مشابه نشانه های سرماخوردگی در منزل بمانند و از ملاقات با دیگران پرهیز کنند.
وی به تمامی افراد سفارش کرد که برای پیشگیری از شیوع مجددکووید ۱۹ همچنان از ماسک بهره برده و دوره واکسیناسیون کووید را هرچه سریع تر تکمیل کنند تا از بروز موارد جدید بیماری و گردش ویروس کرونا در جامعه پیشگیری شود.
معاون بهداشتی دانشگاه در ادامه سخنان خود ضمن اشاره به ذبح قربانی در عید سعید قربان به هموطنان سفارش کرد نکات بهداشتی مورد ضرورت را رعایت نمایند.
وی در سفارش هایی به حجاج و استقبال کنندگان آنها تصریح کرد:
- هنگام حضور در مراسم ها یا فضاهای بسته حتما از ماسک تنفسی سه لایه (جراحی) استفاده کنید.
- مردم بخصوص حجاج و استقبال کنندگان باید از تماس نزدیک، دست دادن و روبوسی با دیگران خودداری کرده و فاصله یک تا ۲ متری با دیگران را رعایت نمایند.
- درصورتیکه علائم سرماخوردگی دارید باید از شرکت در هر مراسمی خودداری کرده و ماسک بزنید.
- مسافران ورودی به کشور همچون حجاج، با عنایت به دوره نهفتگی بیماری های تنفسی بهتر است دیدار با اقوام را چند روزی به تعویق بیندازند.
- در فضاهای بسته برقراری تهویه خوب و در صورت امکان باز گذاشتن در و پنجره ها الزامی است.
- دستان خویش را به صورت مرتب و پیش از هر گونه تماس با چشم، بینی و دهان حداقل به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون شسته یا با محلول های الکلی ۷۰ درصد ضدعفونی کنید و تا حد امکان از تماس دست ها با دهان، بینی و چشم خودداری کنید.
- هنگام سرفه یا عطسه، حتما دهان و بینی خویش را با دستمال کاغذی بپوشانید و درصورتیکه دستمال کاغذی در دسترس نبود، این کار را با آستین ناحیه داخلی آرنج انجام دهید و حتما دستمال کاغذی را داخل سطل زباله در دار بیندازید.
- سطوحی مثل میز، کلیدها، دستگیره ها و دستگیره های کابینت را که در معرض تماس مداوم هستند، ضدعفونی کنید.
- در دورهمی ها موادغذایی خام نخورید، مگر میوه هایی که اطمینان داشته باشید به روش درست شسته و ضدعفونی شدند.
- از ظروف خوراکی و آشامیدنی مشترک استفاده نکنید.
- قبل از تهیه غذا و بعد از استفاده از سرویس بهداشتی دست های خویش را حتما با آب و صابون بشویید.
- قبل از مصرف سبزی ها و صیفی جات آنها را به روش صحیح ضدعفونی و سالم سازی کنید.
- در رستوران ها از مصرف سالاد و سبزی باز که بسته بندی بهداشتی نشده و فاقد علامت استاندارد، پروانه بهداشتی و پروانه بهره برداری هستند جدا خودداری کنید.
- تا حد امکان تلاش کنید غذای مصرفی خویش را در منزل تهیه کنید.
او همینطور در سفارش های ویژه عید سعید قربان اضافه کرد: با عنایت به فرارسیدن عید سعید قربان دام را از جایگاه های عرضه دام بهداشتی تحت نظارت سازمان دامپزشکی خریداری کنید. برای حفظ سلامت خود و دیگران، ذبح دام را در کشتارگاه های تحت نظارت سازمان دامپزشکی انجام دهید و به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنید. از خریداری گوشت از محل های کشتار غیر مجاز دام اجتناب کنید. از ذبح و مصرف دامی که دارای علائم بیماری و ناخوشی است اجتناب کرده و از سلامت دام توسط دامپزشک اطمینان حاصل کنید، در غیر این صورت خطر انتقال عامل بیماری به ذبح کنندگان و سایرین وجود دارد.
وی در اینباره افزود: افرادی که دام را ذبح می کنند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را پس از ذبح حتما ضدعفونی کنند، همینطور خونابه ها هم نباید در محیط رها شود و باید به طریق بهداشتی دفع شود. گوشت دام ذبح شده باید پیش از قطعه قطعه کردن و مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه سانتیگراد در یخچال نگهداری شود. جگر و سایر امعا و احشای دام، بعد از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتیگراد، مصرف شود. از مصرف جگر تازه و گوشت تازه به صورت خام یا نیم پز خودداری کنید. فروشندگان غیر مجاز دام معمولاً دام های بیمار را با قیمت ارزانتر به فروش می رسانند که امکان دارد برخی افراد را برای خرید این دام ها ترغیب کند. با خرید این دام ها سلامتی خویش را به خطر نیندازید.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سهرابی اضافه کرد: از مصرف جگر و سایر امعا و احشا و گوشت دامی فاقد مجوزهای دامپزشکی جدا پرهیز کنید. در صورت مبتلا شدن به تب، سردرد، درد عضلات و خونریزی بعد از تماس با دام یا گوشت تازه، سریعا به مراکز بهداشتی درمانی رجوع کنید.



1401/04/15
14:24:52
5.0 / 5
396
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , جراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان