یك متخصص نورولوژی:

كشف روشی برای تعیین علل ناشناخته تشنج

كشف روشی برای تعیین علل ناشناخته تشنج به گزارش رژیم آسان یك متخصص نورولوژی تصریح كرد: LTM، روشی برای تعیین علل ناشناخته تشنج است.


دكتر سعید چارسویی در گفت‎وگو با ایسنا، اظهار كرد: از این روش به منظور تشخیص و تایید تشنج با علل نامعلوم استفاده می‎شود. سردردهای میگرنی، حالت‎های سایكوژنیك یا مشكلات روانپزشكی علایمی شبه تشنج تولید می‎كنند كه برای تشخیص و تایید منبع اصلی و تیپ تشنج از روش LTM استفاده می‎شود. این روش با مشخص كردن نوع داروی مصرفی و علت مقاومت دارویی بیمار، سبب كاهش عوارض جانبی دارو و بار اقتصادی می‎شود. در استفاده از این روش كانون تشنج‎زایی بیمار به صورت دقیق شناسایی می‎شود و این روش برای بیماران مبتلا به صرع كه تصمیم به جراحی گرفته‎اند، بسیار مفید واقع می‎شود.

وی با اشاره به فرایند روش LTM اظهار داشت: در طول 24 ساعت اول، بیمار بدون قطع داروهای مصرفی تحت كنترل قرار می‎گیرد و در صورت حمله، تنشج ثبت می‎شود. اگر حمله ای در طول 24 ساعت اول رخ ندهد، عرضه ی داروها هر روز 25 الی 50 درصد كاهش می‎یابد و بیمار در آستانه‎ تشنج یك دقیقه‎ای الكتریكال و حملات بالینی قرار می‎گیرد. تمامی حملات تحت كنترل كادر آموزش دیده بوده و از این رو هیچ خطری بیمار را تهدید نمی‎كند.

وی اضافه كرد: از زمان را‎ه اندازی این سیستم در بیمارستان رازی تبریز، بیش از 180 بیمار تشنجی پذیرش شده‎اند، ولی با عنایت به این كه تشنج بیماری خاص و تحت پوشش بیمه به شمار نمی‎آید، همه‎ی بیماران توان بهره‎مندی از این روش را ندارند؛ به صورتی كه هزینه‎ی 24 ساعت تحت نظر بودن در بخش حدود 300 هزار تومان برآورد شده است. با وجود پایین بودن نرخ پذیرش در تبریز، اغلب بیماران از پرداخت همین میزان هم ناتوان هستند.

استادیار دانشگاه علوم پزشكی تبریز در ادامه با عرضه تعریفی از تشنج اظهار داشت: به تخلیه‎ ناگهانی الكتریسیته‎ نورون های مغز تشنج گفته می‎شود كه در صورت تكرر، صرع یا اپیلپسی خوانده می‎شود. تشنج در افراد مختلف به شكل‎ و تیپ های مختلفی بروز می‎كند.

وی با اشاره به علائم تشنج‎ منتشر، بزرگ و ژنرالیزه اظهار داشت: در این نوع از تشنج، افراد هوشیاری خویش را از دست داده و علایم حركتی همچون انحراف چشم، گاز گرفتگی زبان، خروج كف از دهان و بی اختیاری ادرای و مدفوع در آنان دیده می‎شود.

وی عنوان كرد: بعضی از انواع تشنجات هم بر مبنای نواحی درگیر مغز (لوب پیشانی، آهیانه، گیجگاهی، لوب پسین و پیشین) در بروز تشنج نامگذاری می‎شوند كه تشنجات پارشیال، كوچك یا فوكال از این نوع هستند.

چارسویی بیان كرد: مشاهده‎ حالات و علایم بالینی بیمار از مهم‎ترین راه‎های تشخیص تشنج به شمار می‎آید. همینطور دریافت شرح حال از بیمار در تشنج فوكال و گرفتن گزارش از اطرافیان بیمار در تشنج ژنرالیزه هم می‎تواند در تشخیص تشنج به پزشك كمك نماید.

وی با اشاره به علل بروز تشنج ادامه داد: مشكلات مغزی، قلبی و متابولیكی مثل تغییر در الكترولیت‎ها از علل مختلف بروز تشنج به شمار می‎آیند كه علل مغزی یا اپیلپتیك از اصلی‎ترین علل بروز تشنج به شمار می‎آید و از نوار مغزی هم جهت تایید تشنج می‎توان بهره برد.



 

1396/10/15
20:02:05
5.0 / 5
5090
تگهای خبر: دارو , تشنج , هوشیاری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان