رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی كشور:

تهران نانوایی عرضه کننده نان کامل ندارد

تهران نانوایی عرضه کننده نان کامل ندارد به گزارش رژیم آسان، رییس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی کشور، ضمن اشاره به نبود نانوایی های عرضه کننده نان کامل در پایتخت و با اشاره به اینکه این نوع نان می تواند قسمتی از نیاز پروتئینی مردم را تامین کند، اظهار داشت: مقاومت صنفی و تعارض منافع در بین برخی نانوایان مانع تولید نان کامل در تهران شده و لازم است دسترسی به نان کامل به مطالبه ای مردمی تبدیل گردد.


دکتر سیدحسن امامی رضوی در گفت و گو با ایسنا، با اعلان اینکه با فقدان نانوایی های عرضه کننده نان کامل در پایتخت مواجه هستیم، اظهار نمود: دسترسی به نان کامل در پایتخت میبایست به مطالبه ای مردمی تبدیل گردد و مردم به این نتیجه برسند که نان کامل یک نیاز است. نان کامل نسبت به نان های در دسترس سالم تر است. این روزها، مردم به میزان کافی پروتئین دریافت نمی کنند و این در شرایطی است که نان کامل می تواند قدری از پروتئین مورد نیاز آنها را تامین کند. دسترسی به نان کامل در پایتخت میبایست به مطالبه مردمی تبدیل گردد و این پرسش «چرا نان کامل در پایتخت در دسترس نیست؟» را مطرح کنند.
رئیس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی اظهار داشت: اگر اهالی پایتخت بخواهند نان کامل مصرف کنند، میبایست به سوپرمارکت هایی مراجعه نمایند که نان را از سایر شهرها به تهران آورده اند. بدین سان قطعا، نان های کامل که در سوپرمارکت ها در دسترس هستند، تازه نیست و بیات است و قابل خوردن نیست. همینطور این احتمال وجود دارد که نان کامل بصورت نان خشک ارائه شود اما نان خشک با ذائقه اغلب مردم ایران سازگار نیست و ناچار هستند با خیس کردن نان از این ماده غذایی استفاده نمایند اما طعم نان با این عمل تحت الشعاع قرار می گیرد.

مقاومت در مقابل تولید نان کامل در پایتخت

امامی رضوی با اعلان اینکه مقاومت هایی در راه عرضه نان کامل در پایتخت وجود دارد، اظهار نمود: مقاومت هایی که در راه عرضه نان کامل وجود دارد، ناشی از تعارض منافع است. برخی افراد که در اتحادیه نانوایان حضور دارند، اجازه نمی دهند که نان کامل در پایتخت تولید شود. استدلال مخالفان تولید نان کامل در پایتخت اینست که پروسه فرآوری نان کامل نسبت به سایر نان ها طولانی تر است و همینطور قیمت مصرف کننده برای نانوایان مقرون بصرفه نیست؛ ازاین رو در راه تولید نان کامل گام برنمی دارند.

راهکاری برای برطرف نمودن مشکلات تولید نان کامل

رئیس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی افزود: جلسه ای در رابطه با بررسی شرایط تولید نان کامل اجرا شد. وزارت کشور بر این باور است که اجاره بهای محل نانوایی در قیمت تمام شده نان لحاظ شود؛ به نحوی که فرمانداری قیمت های متفاوت برای نان کامل در نقاط مختلف شهر درنظر گیرد. قطعا، قدرت خرید ساکنان مناطق شمالی و جنوبی شهر تهران متفاوت است؛ ازاین رو قیمت نان کامل در جنوب شهر نسبت به مناطق شمال شهر تهران کمی ارزان تر باشد. همینطور اجاره بها مناطق جنوبی نسبت به مناطق شمالی شهر تهران کمتر است و میتوان نان را با قیمت کمتری نسبت به شمال تهران عرضه کنند. این مساله را در جلسه ای که برگزار کردیم، مورد بررسی قرار دادیم و این مساله تا حدودی تصویب شده است.

فعالیت ۸۰ کارخانه تولید آرد کامل در کشور

وی درباره ی لزوم تامین اقتصاد نانوایان اظهار داشت: اگر وزارت کشور در راه تامین اقتصاد نانوایان گام بردارد، رغبت به پخت نان کامل نیز افزایش خواهد یافت. هنگامی که مطالبه آرد کامل افزایش یابد، کارخانه آرد کامل نیز ایجاد می شود. ۱۴۰ کارخانه توانسته اند پروانه تولید آرد کامل را دریافت نمایند اما ۸۰ مورد از این شمار فعال می باشند. همینطور ۶۰۰ نانوایی در کشور نان کامل را عرضه می کنند.

اقناع مردم برای مصرف نان کامل زمان بر است

وی در جواب پرسش «تمایل مردم برای مصرف نان سفید نسبت به نان کامل بیشتر است. چطور میتوان مردم را برای مصرف نان کامل اقناع کرد؟» اظهار داشت: اقناع مردم برای مصرف نان کامل زمان بر است. نان سفید نسبت به نان کامل خوش طعم تر است و این در شرایطی است که برخی نانوایی ها از افزودنی هایی استفاده می نمایند تا نان خوش طعم تری عرضه کنند. بطور مثال، ماده ای به نان بربری اضافه می کنند و معلوم نیست که از چه موادی تشکیل شده و این ماده، نان را کمی شیرین تر می کند. البته نان باید به نحوی فرآوری شود که برای ذائقه مردم خوش طعم باشد اما باید بدانیم که ذائقه مردم در گذر زمان تغییر می کند و به یک ماده غذایی عادت می کنند.

باورهای اشتباه مردم درباره ی نان ها

رئیس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی اظهار داشت: بطور معمول، مردم نان را با پنیر، ماست و کره می خورند که مصرف این موادغذایی نیز سبب ایجاد طعم می شود و متاسفانه برخی مردم کشور نیز نان را خالی مصرف می کنند. باورهای اشتباه مردم در رابطه با مصرف نان میبایست برطرف شود؛ بطور مثال، مردم تصور می کنند که بیشترین سبوس گیری برای نان های لواش و تافتون است اما این در شرایطی است که بیشترین سبوس گیری برای نان بربری است که ۱۵ تا ۱۸ درصد سبوس گیری دارد.
وی اظهار داشت: نان های لواش، تافتون، بربری و سنگک در تهران عرضه می شود که کم ترین میزان سبوس گیری برای نان سنگک است. مردم میبایست درباره ی مسایل در رابطه با نان مانند سبوس گیری اطلاع داشته باشند تا در انتخاب نان های موجود لحاظ کنند.


1404/07/28
10:54:48
5.0 / 5
9
تگهای خبر: تولید , سلامت , شیر , غذا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان

رژیم آسان، راهی برای تغییر دائمی سبک زندگی و رسیدن به سلامتی پایدار. سلامتی و تناسب اندام، آسان تر از همیشه