سفارش های تغذیه ای وزارت بهداشت برای سفرهای ضروری در دوران كرونا

سفارش های تغذیه ای وزارت بهداشت برای سفرهای ضروری در دوران كرونا مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن سفارش بر عدم مسافرت های غیرضروری در روزهای نوروز و در وضعیت کرونا، اظهار داشت: اهتمام کنید در سفرهای نوروزی یک غذای ساده در منزل آماده کنید و به همراه ببرید و پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنید.



به گزارش رژیم آسان به نقل از ایسنا، دکتر زهرا عبداللهی ضمن تاکید بر عدم مسافرت های غیرضروری در روزهای نوروز و در وضعیت کرونا، درباب نکات تغذیه ای در سفرهای نوروزی، بیان کرد: اگر در روزهای نوروز ناچار به سفر کردن بودید، حتما پروتکلهای بهداشتی را هنگام صرف غذا و خوراکی رعایت کنید.

وی اظهار داشت: اهتمام کنید در سفرهای نوروزی یک غذای ساده در منزل آماده کنید و به همراه ببرید و یا به رستوران هایی که پروتکلهای بهداشتی پیش گیری از کرونا را به دقت رعایت کرده اند و از سلامت غذایی آنها نیز مطمئن هستید، مراجعه کنید.

ضدعفونی دست ها، ضرورتی انکار ناپذیر

وی عنوان کرد: پیش از مصرف هرگونه ماده غذایی دست های خودرا با آب و صابون شسشتو دهید یا با الکل ضدعفونی کنید، پس از مصرف غذاهای سنگین و چرب و با معده سنگین رانندگی نکنید، این امر موجب خواب آلودگی شما خواهد شد.

عبداللهی اظهار داشت: از خرید و مصرف شیر و پنیر فله و تازه خودداری کنید. این مواد غذایی علاوه بر احتمال آلودگی میکروبی و شیمیایی احتمال انتقال برخی از بیماریهای نظیر تب مالت را هم دارد. اضافه مواد غذایی خودرا پشت شیشه ماشین که در زیر نور مستقیم خورشید است نگذارید. از آب چشمه و رودخانه و از آبخوری های عمومی در اماکن عمومی استفاده نکنید. باقی مانده آب بطری ها را در پشت شیشه و زیر تابش نورخورشید قرار ندهید. در طول سفر از آبهای بسته بندی شده دارای پروانه ساخت و تاریخ تولید و انقضا استفاده کنید.

وی افزود: در رستوران ها بهتر است از مصرف سالاد و سبزی خوردن به سبب عدم اطمینان از شستشوی صحیح و احتمال وجود آلودگی های انگلی و انتقال کرونا خودداری کنید، برای جلوگیری از کم آبی و یبوست مقادیر مناسبی آب بنوشید. البته بهتر است از آب های بسته بندی که سلامت آن مورد اطمینان است استفاده گردد. در صورتیکه به آب شرب سالم دسترسی ندارید، آب را حداقل به مدت یک دقیقه بجوشانید.

عبداللهی اشاره کرد: از میوه ها بعنوان میان وعده مناسب استفاده کنید و حتما پیش از استفاده آنها را خوب شستشو دهید، در صورت مصرف غذاهای کنسروی، به تاریخ مصرف آن توجه کنید و پیش از مصرف از سلامت آنها اطمینان حاصل کنید، در صورت مشاهده برآمدگی و فرورفتگی از مصرف آنها خودداری کنید، در صورت مصرف غذاها در رستوران ها حتما به ظاهر رستوران، وضعیت کارکنان آن و شرایط بهداشتی، رعایت پروتکلهای در رابطه با کرونا محیط کارت بهداشت کارکنان توجه کنید.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در ادامه اظهار داشت: غذاهای خشک مانند کتلت و کوکو یا تخم مرغ پخته بهترین غذا در طول سفر هستند. غذایی که برای بین راه تهیه می کنید، نباید آبکی باشد. غذاهای آبکی مانند انواع خورش ها، سریع تر فاسد می شوند، چونکه میکروب ها وباکتری ها در فضای مایع، محیط مناسب تری برای رشد وتکثیر دارند. ساندویچ را از قبل آماده نکنید، برای اینکه وجود گوجه فرنگی، کاهو یا خیارشور سبب مرطوب شدن ماده اصلی ساندویچ می شود و رشد میکروب ها را سرعت می بخشد.

وی اظهار نمود: نوشیدن آب یخ قرار داده شده در پارچ های پلاستیکی یا فلزی ممکنست بیماری زا باشد، به ویژه برای کودکان خردسال به هیچ وجه سفارش نمی گردد، از مصرف برخی از مواد غذایی مانند سالاد الویه، همبرگر، کباب کوبیده، پیاز در مکان هایی که قابل اطمینان نیستند، خودداری کنید.

وی اظهار داشت: از خرید و مصرف نوشیدنی های محلی مثل آب زرشک و آب آلبالو همین طور لواشک، تمبرهندی و آلوچه درصورتیکه بسته بندی نشده و کد بهداشتی و پروانه ساخت از وزارت بهداشت ندارند، خودداری کنید، غذاهایی را در رستوران سفارش دهید که سس، ادویه و چاشنی زیاد نداشته باشند. گاهی ممکنست در رستوران ها به غذاهای کهنه و مانده مقدار زیادی سس و چاشنی اضافه کنند که تغیر رنگ و طعم نامطبوع ناشی از فساد غذا مشخص نشود.

عبداللهی اظهار داشت: در رستوران، حتما همراه با غذایی که میل می کنید، از ماست (کم چرب وپاستوریزه)، لیمو ترش و یا آبلیمو استفاده کنید. با مصرف اینها، محیط دستگاه گوارش اسیدی می شود و در نتیجه، از رشد و تکثیر میکروب ها در دستگاه گوارش و در نتیجه مسمومیت غذایی جلوگیری می شود.

عبداللهی در ادامه اشاره کرد: مصرف انواع دسرهای خامه ای درطول سفر سفارش نمی گردد، چونکه ممکنست با شیر و خامه پاستوریزه نشده تهیه شده باشد و یا اینکه به سبب کهنگی، فاسد شده باشد.

بنابر اعلام وبدا، او در آخر اظهار داشت: یخ را از مراکز مطمئن تهیه کرده و از مصرف یخ هایی که در وضعیت غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد می شوند، خودداری کنید.




1399/12/28
13:51:15
0.0 / 5
213
تگهای خبر: بیمار , بیماری , تخم مرغ , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان