دكترای تخصصی ژنتیك انسانی:

تنها 10 واكسن كرونا در دنیا مجوز ورود به بازار را گرفته اند

تنها 10 واكسن كرونا در دنیا مجوز ورود به بازار را گرفته اند به گزارش رژیم آسان مدیر گروه دکترای پیوسته بیوتکنولوژی پردیس علوم دانشگاه تهران با اشاره به اینکه از میان همه واکسن های تولید شده تنها 10 واکسن کرونا در دنیا مجوز ورود به بازار را گرفته اند، اظهار داشت: از این میان 3 واکسن چینی، یک واکسن روسی، آلمانی، آمریکایی و انگلیسی هستند.


به گزارش ایسنا، دکتر سیروس زینلی در وبیناری با عنوان "شباهتها و تفاوتهای بین واکسن های مختلف مقابل ویروس کرونا" با بیان اینکه توان تولیدی دنیا در مورد تولید واکسن کم است، در ادامه اظهار نمود: در دنیا با کمبود شدید واکسن روبرو می باشیم.
وی با اشاره به اینکه واکسن مشترک ایران و کوبا هنوز در فاز ۱ و ۲ کارآزمایی بالینی است و فاز ۳ آن در ایران و کوبا انجام می شود، اضافه کرد: مقاله چاپ شده از واکسن "اسپوتنیک وی" در مجله معتبر "لنست" میزان اثرگذاری بیشتر از ۹۰ درصدی این واکسن را تأیید کرد، در حالیکه واکسن چینی حدود ۶۰ درصد و واکسن های آمریکایی و اروپایی بیشتر از ۸۰ درصد کارآیی دارند.
دکترای تخصصی ژنتیک انسانی شمار افراد واکسینه شده در ایران را ۰.۰۱ در ۱۰۰ نفر جمعیت برشمرد و اضافه کرد: الان بیشتر شمار افراد واکسینه شده در اسراییل با ۹۰ درصد پوشش و سپس امارات است.
زینلی با اشاره به اینکه الان واکسن "کووبرکت" ایرانی در سازمان جهانی بهداشت به ثبت رسیده است، اظهار داشت: این واکسن در کشور فاز یک کارآزمایی بالینی را آغاز کرده است.
وی با اشاره به اینکه واکسن "اسپوتنیک وی" در الجزایر، آرژانتین، مجارستان و... استفاده شده و در بلاروس به ثبت رسیده است، تصریح کرد: تولید واکسن چندین فاز دارد.
مدیر گروه دکترای پیوسته بیوتکنولوژی پردیس علوم دانشگاه تهران توضیح داد: قبل از فاز انسانی واکسن بر روی حیوانات آزمایشگاهی تست می شود، سپس در فاز یک کارآزمایی بالینی بر روی شمار محدودی انسان برای تعیین اثربخشی و میزان مصرف آزمایش می شود که واکسن ایرانی برکت در این مرحله است، در فاز ۲ بر روی شمار بیشتری از انسان ها برای تعیین میزان اثربخشی تست می شود و در فاز ۳ بر روی جمعیت بزرگتری واکسن تزریق می شود، بعد از بررسی مدارک واکسن باید به تایید سازمان غذا و داروی ایران برسد.
زینلی با اشاره به اینکه واکسن ها بر مبنای آنکه از دی ان ای، آر ان ای، پروتئین و یا ویروس بی خطر ساخته شده باشند متفاوت هستند، اظهار داشت: در واکسن فلج اطفال، سرخک و سرخجه از ویروس ضعیف شده استفاده می شود، اما در بیماری کووید ۱۹ از ویروس کشته شده کرونا استفاده می شود.
وی با اشاره به اینکه دست کم ۴ نوع واکسن داریم، اضافه کرد: در نوعی کل ویروس، در نوع دیگر بخشی از پروتئین ویروس، در نوعی بخشی از ژنتیک ویروس یا دی ان ای و یا آر ای ان به بدن شخص تزریق می شود.
این دکترای تخصصی ژنتیک انسانی با اشاره به اینکه برای هر یک از انواع آن شرکتهای بسیاری فعال می باشند، خاطرنشان کرد: در Viral Vector ژن در ارتباط با ویروس را جدا کرده و وارد ویروس دیگر کم خطر می کنند، نظیر واکسن هرپس(تب خال) که این ویروس دستکاری ژنتیکی می شود تا میزان بیماری زایی کاهش پیدا کند.
زینلی با اشاره به اینکه در نوعی از واکسن ویروس را به کمک حرارت و یا شیمیایی ضعیف می کنند، اظهار داشت: در واکسن برکت و ۲ واکسن چینی که سریعتر وارد کار آزمایی بالینی شدند، از این شیوه استفاده کردند.
وی با اشاره به اینکه در نوع دیگری پروتئین ویروس را جداگانه تولید و به بدن تزریق می کنند، اضافه کرد: این پروتئین شبیه پروتئین سطح ویروس می باشد، در همه انواع آن شامل دی ان ای، آر ای ان و پروتئین به همراه مواد دیگری چون سورفاکتانت، مواد نگهدارنده، پایدار کننده و
Adjuvant (پروتئینی که سیستم ایمنی بدن را برای تولید آنتی بادی بیشتر تحریک می کند) در ویال قرار می گیرند.
مدیر گروه دکترای پیوسته بیوتکنولوژی پردیس علوم دانشگاه تهران با اشاره به اینکه ویروس کرونا بسیار هوشمند عمل می کند، اظهار داشت: یک بخش ویروس در ارتباط با پروتئین سطحی است که توسط آن به سلول های ریوی متصل می شود، اما با ورود به درون سلول قدرت کشندگی ویروس بیشتر می شود؛ ازاین رو هر چه سریعتر ویروس ریشه کن شود، فرصت کمتری برای تکثیر خواهد داشت.

زینلی با اشاره به اینکه نخستین گروهی بودیم که ویروس کرونا در ایران را تعیین توالی کردیم و با نوع ووهان چین مقایسه شد، اضافه کرد: ویروس کرونا بعد از ورود به سلول همه نیروی سلول را برای رشد خود استفاده می نماید و عملاً سیستم دفاعی داخل سلولی را از بین می برد و آر ای ان داخل سلول را قیچی می کند.

وی با اشاره به اینکه هوشمندی این ویروس به فراگیر شدن آن در دنیا منجر گردیده است، تصریح کرد: در یکصد سال گذشته هیچ ویروسی شامل ابولا، مرس و سارس قدرت این چنینی نداشته اند.

این دکترای تخصصی ژنتیک انسانی توضیح داد: وقتی عامل خارجی اعم باکتری، ویروس و... وارد بدن می شود سیستم ایمنی (گلبولهای سفید) واکنش نشان می دهند، ماکروفاژها با بلعیدن عامل خارجی آنرا نابود می کنند بی سل در مرحله بعد وارد شده و آنتی بادی تولید می کنند، تی سل ها هم ضمن تولید آنتی بادی ورود عامل بیماری زا را اعلام می کنند.

زینلی با اشاره به اینکه آی جی ام دفاع اولیه، آی جی آ در مخاط و آی جی جی دیرتر فعال شده، اما تا انتهای عمر باقی می ماند، اضافه کرد: در واکسن قبل از ورود پاتوژن پروتئین آنرا وارد بدن می کنند و آنتی بادی ساخته شده به بخشی از پروتئین پاتوژن می چسبد.

وی از راه اندازی آزمایشگاه سطح ۳ در دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی اطلاع داد و اظهار داشت: برخلاف برخی ادعاها درباره واکسن های ام ار آن آی در خصوص سرطانزا بودن حقیقت ندارد.





منبع:

1399/12/07
12:24:22
0.0 / 5
217
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان