در گزارش رژیم آسان مطرح شد؛
چه نماییم تا سرما نخوریم
به گزارش رژیم آسان یك متخصص طب سنتی به معرفی چند نمونه از مواد غذایی و دمنوش ها جهت جلوگیری از مبتلا شدن به سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن پرداخت.
ناصر رضایی پور، در مورد راه های پیشگیری از ابتلاء به سرماخوردگی با عنایت به قرارگیری در فصل سرما در گفتگو با خبرنگار مهر، عنوان کرد: یکی از اشکالات شایع فصول سرد سال ابتلاء به سرماخوردگی است که علایم آن محدود به آبریزش بینی، عطسه، بی حالی و خستگی است.
این متخصص طب سنتی اضافه کرد: سرماخوردگی یک بیماری واحد نیست و متخصصان می گویند این بیماری مجموعه ای از علایم خفیف تا شدید می باشد که دست کم ۱۰۰۰ عامل ویروسی و باکتریایی در بروز آن نقش دارند. اما از نگاه طب ایرانی روش های ساده، کم هزینه و در دسترسی برای پیشگیری، درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا وجود دارد.
وی ضمن اشاره به اینکه در صورت بروز هرکدام از علایم سرماخوردگی فرد باید تا حد امکان استراحت داشته باشد، بیان نمود: پرهیز از مصرف خوردنی هایی که باعث سردی و تری بدن می شود همچون ماست، خیار، گوجه، کاهو، ترشیجات و میوه های ترش در زمان سرماخوردگی همچون نکات مهمی است که فرد باید رعایت کند همینطور استفاده از سوپ ها و آش های ساده و گرم تا حد زیادی به بهبودی فرد کمک خواهد نمود.
این متخصص طب سنتی در ادامه به معرفی چند نمونه از دمنوش ها و مواد تغذیه ای مؤثر برای پیشگیری از ابتلاء به سرماخوردگی و بهبود این بیماری اشاره نمود و اظهار داشت: شلغم با مزاج گرم و تر به صورت کاملاً پخته و یا سوپ برای سرماخوردگی و همینطور جلوگیری از این بیماری به خصوص در کودکانی که زیاد سرما می خورند به شرط آنکه روزانه میل شود در فصل پاییز و زمستان می تواند بسیار مؤثر باشد به بیان دیگر شلغم پخته شما را در مقابل سرماخوردگی واکسینه می کند.
وی افزود: مصرف شربت های گوارایی از تخم بالنگو، به شکلی که یک قاشق چایخوری سر پر از دانه های بالنگو به همراه یک سوم لیوان گلاب و دوسوم لیوان آب با کمی شکر باعث تقویت سیستم ایمنی بدن بخصوص در کودکان و جلوگیری از سرماخوردگی های مکرر در آنها می شود. همینطور نوشیدن شربت عسل و آبلیمو برای جلوگیری از این بیماری در فصول پاییز و زمستان بسیار مؤثر است چونکه عسل خاصیت ضد باکتریایی، ویروسی و قارچی دارد که در کنار آبلیمو با خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدعفونی کننده تاثیر خوبی در مقاوم سازی بدن در مقابل بیماری بوجود می آورد. مصرف منظم این شربت بخصوص در بامداد سبب تقویت سیستم ایمنی و کاهش احتمال ابتلاء به سرماخوردگی می شود.
رضایی پور اظهار داشت: در زمان سرماخوردگی می توان یک قاشق عسل و یک برش لیموترش را به همراه آب ولرم مصرف کرد چونکه لیموترش در کنار خواص بسیار خوبی همچون افزایش آرامش، نشاط، کاهش آلرژی، شاداب کننده پوست که دارد در بهبود علایم سرماخوردگی هم مؤثر باشد.
وی اظهار داشت: همچون موارد دیگری که می تواند از ابتلاء به سرماخوردگی جلوگیری کند می توان به کدو حلوایی اشاره نمود همینطور برای کاهش علایم سرماخوردگی بخصوص در شروع علایم مصرف دم کرده گل گاوزبان به همراه کمی لیو عمانی به صورت چند بار در روز می تواند از خستگی زیاد، استرس، بی خوابی، سردرد، سنگینی چشم و حالات شبه آنفلوانزا جلوگیری کند.
وی اضافه کرد: دارچین با خاصیت ضد ویروسی و عناب هم که منبع خیلی خوب ویتامین C و دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی است هر دو از تقویت کننده های خوب سیستم ایمنی بدن هستند و در پیشگیری از ابتلاء به سرماخوردگی نقش مهمی را ایفا می کنند.
رضایی پور اظهار داشت: در صورتیکه فردی گرفتار زکام سرد یا همان سرماخوردگی ساده ای که باعث خارش، سوزش و التهاب در گوش، گلو و بینی نشده است؛ شد می تواند مقداری مساوی از نعنا، آویشن و مرزنجوش را دم کرده و در طول روز یک تا دو بار مصرف کند البته بخور دادن همین مواد هم بسیار مناسب می باشد چنانچه فرد گرفتار خشکی شدید گلو و حنجره باشد می تواند از دم کرده یک قاشق مرباخوری پنیرک و ختمی به همراه یک لیوان آب جوش و کمی شکر استفاده نماید.
وی در آخر اظهار نمود: توجه به این نکته ضروریست که اگر علایم بیماری بیشتر از ۴ الی ۵ روز به طول بیانجامد باید با پزشک متخصص در جهت تشخیص دقیق بیماری و داروهای مورد نیاز تجویز مشورت صورت گیرد و از هر گونه خوددرمانی و مصرف خودسرانه دارو پرهیز شود.
منبع: easydiet.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب