لزوم ثبت فداكاری جامعه پزشكی در دوران پاندمی كرونا
به گزارش رژیم آسان معاون امور اجتماعی و مجلس سازمان نظام پزشكی ثبت لحظه های ناب فداكاری و ایثار جامعه پزشكی را نقطه قوتی برای آینده دانست و اشاره كرد: وظیفه داریم این فداكاری ها را ثبت و به نسل های آینده معرفی نماییم تا آیندگان نیز بر اساس این ایثارگری ها، آینده كشور را با افتخار رقم بزنند.
به گزارش رژیم آسان به نقل از ایسنا همزمان با هفته دفاع مقدس، از اولین کتاب کرونا روایت به روایت تصویر، در مراسم "روایت طبیبانه فتح " در باغ موزه دفاع مقدس رونمایی گردید. دکتر مسعود حبیبی معاون اجتماعی و امور مجلس سازمان نظام پزشکی هم در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد شهدای انقلاب، دفاع مقدس و مدافعان سلامت و قدردانی از حضور افتخارآفرینان ایران اسلامی در این برنامه اظهار داشت: شما عزیزان خوب میدانید و به ما یاد دادید آن چیزی که سبب بزرگی یک ملت میشود و آن چیزی که سبب میشود که فرهنگها پایدار شود و ملتها بتوانند در سختیها مقاومت کنند، ایثار و فداکاری است.
وی خاطرنشان کرد: ایثار و فداکاری است که ملتها بر پایه آن رشد میکنند و فرهنگها شکل میگیرند. ایثار و فداکاری نخبگان، زنان و جوانان یک ملت آینده آن ملت را تضمین میکند.
رییس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران اضافه کرد: دفاع مقدس حیات ملت ما را تضمین نمود و در دفاع مقدس ایثارگریهای فراوانی بود اما ایثارگریهای جامعه پزشکان بسیار بسیار متفاوت بود. اگر پزشکان در خط مقدم نبودند، کشتههای ما چند برابر میشد و الان نمیتوانستیم از افتخارات جنگ سخن بگوییم. مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در دیداری با جامعه گفتند در جنگ هیچ گاه احساس نکردیم که در حوزه پزشکی مشکل داریم همینطور آقای قالیباف با تاکید براین مبحث میگفت که درچند کیلومتری خط مقدم، بیمارستان صحرای داشتیم و در تمام آنها پزشکان مستقر بودند به درمان مجروحین و مصدومین می پرداختند.
وی افزود: در تنگناها و سختیها، ایثار و فداکاری ارزش مضاعفی پیدا میکند. امروز هم مثل دفاع مقدس جامعه پزشکی ما در خط مقدم حضور داشتند. جامعه پزشکی در خط مقدم مبارزه و درمان بیماری کرونا حضور داشتند.
حبیبی با اشاره به ایثار کادر درمان در مقابله با کرونا با وجود تحریمها تشریح کرد: کشوری مثل آمریکا با آخرین تجهیزات، علم و تکنولوژی و امکانات چقدر گرفتار صدمه و کشته شده و چقدر درگیر هستند ولی کشور ما با وجود تحریمهای ظالمانهای که بر او وارد شده، ولی با حضور، جانفشانی، ایثار و از خودگذشتگی جامعه پزشکی و همدلی مردم توانستیم بر این بیماری فائق آییم و با کمترین آسیبها کار را ادامه میدهیم.
وی اضافه کرد: این هم نمونه دیگری از ایثار و فداکاری جامعه پزشکی است. در مقابل چنین فداکاری هایی وظیفه ماست که این ها را ثبت نماییم و معرفی نماییم و پاس بداریم تا هم انگیزه ای برای ادامه حرکت در جامعه باشد تا درسی باشد برای آیندگان و فرصتی برای آموزش آنان باشد. آینده ما را بر اساس این ایثار و فداکاریها بسازند. تمدن ما و ملت ما و کشور ما سربلند باشد.
در ادامه دکتر مصطفی معین - رئیس شورایعالی نظام پزشکی - با اشاره به اینکه خاطرات زیادی از دوران انقلاب و جنگ تحمیلی و مقاطع سرنوشت ساز کشور مانند پاندمی کرونا در این زمان داریم، اظهارکرد: شاهد حماسهها و تراژدیهای زیادی بوده و هستیم.
وی با اشاره به این که تخصص بنده به گونهای نبود که در جبهه جراحی انجام دهم، اظهار داشت: فداکاریهای عجیبی در دوران دفاع مقدس میدیدیم و شاهد حماسههای زیادی بودیم. من آخرین روز خدمت را در پادگان آموزشی ارتش در قصر فیروزه میگذراندم و عازم محل مأموریت در پایگاه ششم شکاری بوشهر بودم که جنگ شروع شد و در پایگاه شاهد فداکاریهای عجیبی از خلبانان جان بر کف نیروی هوائی ارتش بودم. در آن دوران توطئه و تقسیم کاری برای سرکوب انقلاب و از بین بردن کشورمان انجام گرفته بود و علاوه بر متجاوزان عراقی کشورهایی از شرق و غرب مانند آمریکا، شوروی، فرانسه و آلمان و دولتهای مرتجع و وابسته عربی در آن دخالت داشتند. حتما" به یاد دارید که واین برگر وزیر جنگ وحشی وقت آمریکا بر عرشه ناو هواپیمابر آن کشور در خلیج فارس گفته بود که "باید ریشههای این ملت را خشک کنیم!". و اگر آن حماسهها و شهادت های ۸ ساله و مظلومانه فرزندان این ملت نبود و ابهت آن پاکبازیها و رشادتها در دل دشمن نیافتاده بود، چندباره ایران را به سرنوشت عراق یا افغانستان!، سوریه و یا لیبی گرفتار میکردند.
رئیس شورایعالی نظام پزشکی آثار بجا مانده از فرهنگ ایثار و فداکاری در دوران دفاع مقدس را باعث تداوم انقلاب و حیات نظام باوجود همه تهدیدهای خارجی و ناکارآمدیها و نارسائیهای داخلی تا این زمان دانست و افزود: ملت ما و فرزندانش در نیروهای نظامی و کادرهای مختلف پزشکی توانستند از شرف و ناموس این ملت دفاع کنند و اگر ایران هنوز سرپا ایستاده به علت آگاهی، اتحاد و فرهنگ عمیقی است که مردم دارند.
معین با بیان این که تا کنون در حدود ۲۰۰ شهید مدافع سلامت از پزشکان و پرستاران و کادرهای درمانی به دلیل کرونا داشتهایم، خاطرنشان کرد: جامعه بزرگ پزشکی ایران به عهد و پیمانی که با خدای خود بسته است با اعتقاد و ایمان راسخ و با ازخودگذشتگی و ایثار برای دفاع از سلامت رزمندگان در جبهههای جنگ تحمیلی و هم در بحران کرونا وفای عهد کرده و قربانیان زیادی را تقدیم کرده است.
در ادامه این مراسم با اهدای نشان ایثار و شهادت از خدمات دکتر اکبری، دکتر نوربالا، دکتر جلیل عرب خردمند، دکتر امیری مقدم، دکتر کیهانی دوست، دکتر سیم فروش، دکتر مهرسای، دکتر سالاری فر و مرحوم دکتر غفوری (که فرزند ایشان نشان را دریافت کرد) در دوران دفاع مقدس قدردانی گردید.
همچنین، پیام تصویری دکتر ظفرقندی - رئیس سازمان نظام پزشکی - که به علت مبتلا شدن به کرونا نتوانست در مراسم حضور یابد، پخش گردید. ظفرقندی هدف سازمان نظام پزشکی از کرونا روایت را ثبت ابعاد مختلف جانفشانی ها و خدمات جامعه پزشکی در دوران پاندمی کرونا در چارچوب کتاب خواند و از زحمات دکتر مسعود حبیبی و دکتر محمد کیاسالار و شورای سیاستگذاری قدردانی کرد. وی ابراز امیدواری کرد که ما بقی مجلدات کرونا روایت هم اثرات نفیسی در تاریخ پزشکی کشور به یادگار بگذارد.
دکتر سیما سادات لاری - سخنگوی وزارت بهداشت و معاون فرهنگی وزیر بهداشت - از دیگر سخنرانان این مراسم بود که نصب تصاویر شهدای مدافع سلامت و شهدای دفاع مقدس در سالن مراسم را بسیار اثرگذار ارزیابی کرد و اظهار داشت: به علت از دست دادن این عزیزان بسیار غمگین و ناراحتیم اما هر بحران، دشواری های خویش را دارد و از طرفی فرصت هایی را بوجود می آورد تا به نقاط ضعف و چالش ها بیاندیشیم.
وی با اشاره به فضای ایثار و اخلاصی که در زمان دفاع مقدس وجود داشت، اظهار داشت: شاید تصور بر این بود که اگر مشکلی برای کشور رخ دهد، جوانان فعلی هیچگاه وارد صحنه نشوند و خویش را درگیر این چالش ها نکنند اما کرونا فرصتی را ایجاد کرد تا بدانیم که اینترن ها، کارورزان، پرستاران جوان، رزیدنت ها، پزشکان، بهیاران و تمامی دست اندرکاران حوزه سلامت، همگی پا در عرصه گذاشتند و غیرت مندی خویش را فارغ از همه دلخوری هایی که داشتند نشان دادند.
لاری این حضور را باعث دلگرمی خواند و تصریح کرد: کرونا باردیگر به ما ثابت کرد که ملت ایران فارغ از هرگونه مطالبات و چالش هایی که وجود دارد، پیوسته در مشکلات حضور می یابند و برای دفاع از سلامت کشور، جوانمردانه پا به میدان می گذارند و این برای ما باعث افتخار است.
وی یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس را گرامی داشت و این همدلی در دوران پاندمی کرونا را از برکت وجود شهدای آن دانست و اظهار داشت: ان شاءالله با کمک هم بتوانیم با سرافرازی و سربلندی از این بحران خارج شویم.
حسین کرمانپور- مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی - با اشاره به ایثارگری های جامعه پزشکی در دوران دفاع مقد سپس همه گیری کرونا اعلام نمود که رویداد ملی کرونا روایت از جانب سازمان نظام پزشکی و با دستور رئیس کل آن شکل گرفته است تا حماسه های ثبت شده در این روزها و هفته ها برای همیشه مستند سازی شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در انتها این مراسم، ضمن رونمایی از کتاب کرونا روایت و تقدیر از حامی مالی رویداد کرونا روایت و هنرمندان نقاشی و نقاشی خط خانم یکتا و اقای رضایی که مجموعه نقش تقدیر و هم چهره نگاری شهدای مدافع سلامت را انجام داده اند، از زحمات داوطلبانه و فداکارانه دکتر امیر محمدی، دکتر بهنام بابادی، دکتر محمد تقی بیک محمدی، دکتر اسماعیل رزقی، دکتر علی اصغر آقاجانی، دکتر محمدرضا جباری، دکتر محمد مولایی و دکتر شکوفه آذری بعنوان پزشکان داوطلبی که در دوران کرونا بعنوان مدافع سلامت نقش افرینی کرده اند، تقدیر گردید.
منبع: رژیم آسان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب