میوه کوچکی که علاج چند بیماری است
رژیم آسان: با آغاز فصل پاییز و فراوان شدن میوه های تازه، نارنگی به یکی از محبوب ترین انتخاب ها تبدیل گشته است؛ میوه ای کوچک، خوش طعم و آبدار که نه فقط انرژی بخش است، بلکه خواص درمانی شگفت انگیزی دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، در ایام پاییزی که بازار میوه های تازه و خوش طعم رونق می گیرد، نارنگی یکی از محبوب ترین انتخاب ها است و این میوه کوچک، خوش طعم و آبدار، نه تنها انرژی بخش است بلکه خواص درمانی گوناگونی نیز دارد که دانشمندان و کارشناسان تغذیه بر آن تاکید دارند.
سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان ها
یکی از برجسته ترین خصوصیت های نارنگی، میزان بالای ویتامین C آن است. این ویتامین، نقش حیاتی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد و می تواند بدن را در مقابل سرماخوردگی ها و عفونت ها مقاوم کند. همینطور ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است که سلول ها را در مقابل لطمه های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند و روند پیری پوست را کند می کند.
تقویت قلب و سلامت عروق با نارنگی
مطالعات مختلف نشان میدهد مصرف منظم نارنگی می تواند به کاهش کلسترول بد خون (LDL) کمک کرده و فشار خون را متعادل نگه دارد و فلاونوئیدها و پتاسیم موجود در نارنگی به حفظ سلامت قلب و عروق کمک می کنند و خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی را کم می کنند. نارنگی دارای فیبر غذایی بالاست که عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد و یبوست را می کاهد، همینطور این میوه کم کالری و سرشار از آب است، ازاین رو می تواند به اشخاصی که قصد کاهش وزن دارند، احساس سیری بدهد و با این وجود انرژی لازم بدن را تامین کند. ویتامین A موجود در نارنگی و ترکیبات کاروتنوئیدی آن اهمیت بالای ی در سلامت چشم ها دارد. مصرف منظم نارنگی می تواند به پیش گیری از مشکلات بینایی مانند خشکی چشم و شب کوری کمک نماید. علاوه بر ویتامین ها و مواد معدنی، نارنگی حاوی ترکیباتی است که اثرات ضد التهابی دارند. این ترکیبات می توانند التهاب های مزمن را کاهش داده و از بروز برخی سرطان ها پیشگیری کنند و مطالعات نشان داده اند که مصرف منظم مرکبات مانند نارنگی امکان دارد خطر ابتلاء به سرطان های دستگاه گوارش و پوست را کم کند.
نارنگی میوه بسیار خوشمزه پاییزی است که فواید و خواص بی نظیری را دارد و از خواص نارنگی میتوان به درمان انواع بیماری ها و فواید آن در حاملگی اشاره نمود. خواص نارنگی بسیار بی نظیر است. نارنگی ۱۰۰ نوع بیماری را درمان می کند و پوست آن نیز برای درمان و سلامت بدن بسیار مؤثر است. نارنگی زیبایی پوست و مو را تضمین می نماید. میوه پرخاصیت نارنگی سرد و تر، مفرح قلب، رافع خفقان، صفرا بر و فرونشاننده لهیب معده و کبد است، میوه ای که مسکن اعصاب است و برای کلیه بیماران مفید می باشد. اگر می خواهید شب راحت بخوابید چند دانه نارنگی بخورید. نارنگی، این میوه پاییزی چسبندگی پلاکت های خون را معالجه می کند، درنتیجه تصلب شرایین، ورم جدار عروق و سیاه شدن شریان، فلج ناقص و آنژین را بهبود می بخشد. این میوه خوشمزه منبع غنی بتاکاروتن است و دارای مقادیر فراوانی ویتامین A است و برای پیش گیری از سرطان مفید می باشد و به سبب داشتن فسفر زیاد و ویتامین های فراوان، موجب تقویت حافظه و هوش می شود و برای رفع بی اشتهایی و کاهش گرمای غریزی بدن نیز مفید است؛ ولی اینها تنها بخشی از خواص و فواید نارنگی است.
نارنگی برای ممانعت از دیابت
بعضی از محققان دانشگاه غربی انتاریو اعتقاد دارند که نارنگی منبع کاملی از ترکیبات فلانوییدی به نام نوبیلتین است. این عنصر موجب سوزاندن چربی و ممانعت از تولید چربی می شود. بنابراین، می تواند از بیماری ناشی از چاقی، مانند دیابت نوع ۲ جلوگیری نماید.
نارنگی برای ممانعت از سکته
همانطور که در بالا اشاره شد، نارنگی حاوی مقدار زیادی پتاسیم است. پتاسیم می تواند از بیماری هایی مثل لخته شدن خون پیشگیری کند و مطالعه ای بر روی بیشتر از ۶۹ هزار نفر انجام شده است؛ نتیجه این بود اشخاصی که نارنگی مصرف می کنند، ۱۹ درصد کمتر در خطر ابتلاء به این بیماری مانند لخته شدن خون قرار دارند.
نارنگی برای صیانت از بدن در مقابل اضافه وزن و چاقی
اگر می خواهید وزن بدن خویش را کاهش دهید و یک رژیم غذایی خوب داشته باشید، خوردن نارنگی یکی از بهترین انتخاب ها است، برای اینکه این میوه، مانند دیگر میوه ها، حاوی مقدار زیادی فیبر است. علاوه بر آن، نارنگی حاوی ویتامینی است که از تولید کورتیزول جلوگیری می کند؛ هورمونی است که می تواند موجب استرس شود و می تواند بدن شما را تشویق کند تا چربی را ذخیره کند. ویتامین C که در نارنگی موجود است نیز سیستم ایمنی بدن شما را بهبود خواهد بخشید. با استفاده از نارنگی، احتمال ابتلاء به بیماریهای مختلفی مثل سرماخوردگی، آنفولانزا، تب و سایر علایم کاسته می شود. ازاین رو اگر می خواهید تمام مدت سالم بمانید، مصرف نارنگی بهترین راه برای رسیدن به آن است.
به طور خلاصه به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، در روزهای پاییزی که بازار میوه های تازه و خوش طعم رونق می گیرد، نارنگی یکی از محبوب ترین انتخاب ها است و این میوه کوچک، خوش طعم و آبدار، نه تنها انرژی بخش است بلکه خواص درمانی گوناگونی هم دارد که دانشمندان و کارشناسان تغذیه بر آن تأکید دارند. این عنصر باعث سوزاندن چربی و پیشگیری از تولید چربی می شود. پتاسیم می تواند از بیماری هایی مثل لخته شدن خون پیشگیری کند و مطالعه ای بر روی بیش از ۶۹ هزار نفر انجام شده است؛ نتیجه این بود افرادی که نارنگی مصرف می کنند، ۱۹ درصد کمتر در خطر ابتلاء به این بیماری مانند لخته شدن خون قرار دارند.
منبع: easydiet.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب