جبران کم آبی بدن با سفارش های مهم طب ایرانی

جبران کم آبی بدن با سفارش های مهم طب ایرانی به گزارش رژیم آسان، یک متخصص طب ایرانی اظهار داشت: در طب ایرانی، تابستان دارای مزاج گرم و خشک است و همین خصوصیت سبب می شود در این فصل بدن بیشتر در معرض کم آبی قرار گرفته و افراد گرفتار گرمازدگی شوند.


معصومه رضاپور، پزشک و متخصص طب ایرانی در گفتگو با خبرنگار مهر در ارتباط با گرمازدگی در فصل تابستان و بایدها و نبایدها در طب یارانی اظهار داشت: با آغاز فصل تابستان و افزایش دما، رعایت تغذیه صحیح برمبنای اصول طب ایرانی، نقش برجسته ی در ممانعت از گرمازدگی و عوارض ناشی از آن ایفا می کند. مصرف غذاهای سبک و خنک به همراه استفاده متعادل از میوه ها و سبزیجات فصل، بهترین راه حل برای حفظ سلامت در ایام گرم سال است. وی اضافه کرد: در طب ایرانی، تابستان دارای مزاج گرم و خشک است و همین خصوصیت سبب می شود در این فصل بدن بیشتر در معرض کم آبی، خشکی پوست، تپش قلب و ضعف عمومی قرار گیرد. گرمازدگی در تابستان قابل پیشگیری است، مشروط بر آن که تغذیه مناسب فصل رعایت شود.

تغذیه سبک، کلید رویارویی با گرمازدگی

رضاپور اذعان کرد: برای پیش گیری از گرمازدگی، پرهیز از غذاهای سنگین مانند حلیم، کله پاچه و انواع کباب سفارش می شود. در عوض، استفاده از غذاهای سبک، مغذی و تابستانی مانند سوپ ها، آش های سنتی با سبزیجات تازه، خورشت آلو، عدس پلو، لوبیاپلو، کدو پلو و هویج پلو سفارش می شود. این غذاها با مزاج معتدل و سبک، به آسانی هضم می شوند و بدن را در مقابل حرارت تابستان مقاوم تر می کنند. وی ادامه داد: همچنین، بجای استفاده از ادویه های تند و گرم مانند دارچین و زنجبیل، پیشنهاد می شود در فصل تابستان از زردچوبه و تخم گشنیز بهره گرفته شود که مزاجی ملایم تر دارند و برای سلامت معده هم مناسب ترند.

آب دوغ خیار غذای ساده و مؤثر برای تابستان

رضاپور گفت: یکی از غذاهای سنتی و بسیار مناسب برای روزهای گرم سال، آب دوغ خیار است. این غذا با تلفیقی از ماست، خیار، سبزیجات معطر مانند گشنیز و جعفری، به همراه مویز، گردو، کشمش، نمک و تکه هایی از نان برشته، طبعی متعادل به وجود می آورد و برخلاف تصور عموم، سبب افزایش بلغم نمی گردد، همین طور به کارگیری مصلحات سنتی در این غذا، مانع از بروز نفخ و ضعف معده خواهد شد.

مراقبت از معده با مصرف نوشیدنی ها

این متخصص طب ایرانی در ادامه اظهار داشت: در فصل تابستان با بالا رفتن دمای هوا، گرما به سطح بدن منتقل شده و معده سردتر می شود. این مساله ممکنست باعث ضعف گوارشی، نفخ، آروغ و مشکلات دیگر شود. به همین دلیل، نوشیدن آب باید بصورت جرعه جرعه و آرام صورت گیرد. وی اشاره کرد: همچنین، استفاده از یخ در نوشیدنی ها سفارش نمی گردد. بهتر است آب را بصورت طبیعی و غیرمستقیم خنک کرد. در این ایام، مصرف نوشیدنی های سنتی مانند شربت عناب، سکنجبین نعنایی و آب لیمو با لیموی تازه می تواند به تعادل دمای بدن کمک نماید. رضاپور متذکر شد: در ایام گرم، ورزش سنگین سبب افزایش تعریق، از دست رفتن آب بدن و ضعف عمومی می شود. طب سنتی سفارش می کند ورزش در ساعات ابتدایی بامداد صورت گیرد تا بدن در وضعیت دمایی معتدل تری قرار گیرد و از عوارض گرما در امان بماند.

میوه ها و سبزیجات مفید برای پاکسازی بدن در فصل گرما

این متخصص طب ایرانی اشاره کرد: از دیدگاه طب ایرانی، مصرف میوه ها و سبزیجات فصلی، نقش مهمی در پاکسازی بدن در تابستان دارد. میوه هایی مانند: انگور که ضد التهاب، مفید برای مفاصل و کلاژن ساز، برای افراد دیابتی و آلرژیک، با احتیاط مصرف شود، طالبی و هویج که خنک کننده و سرشار از ویتامین و آب رسان و عناب که می توان آنرا با کمی آب پخته و همراه با شکر یا عسل بصورت شربت مصرف کرد؛ بسیار مؤثر در رفع عطش و هندوانه که میوه ای پرآب اما نفاخ است، افراد حساس بهتر است با احتیاط و ترجیحاً همراه با مصلحات مصرف کنند.

وی ادامه داد: تابستان فصلی پر از میوه ها و سبزیجات مفیدست و با رعایت اصول تغذیه ای بر پایه طب ایرانی، می توان از عوارض گرمازدگی و اختلالات گوارشی پیشگیری کرد. استفاده از غذاهای سبک، نوشیدنی های طبیعی و رعایت زمان مناسب برای کارهای بدنی، به حفظ سلامت جسمی در ایام گرم کمک می نماید.

افراد با مزاج گرم و خشک در تابستان بیشتر در معرض کم آبی هستند

رضاپور گفت: افراد دارای مزاج گرم و خشک، در فصل تابستان که خود هم مزاج گرم و خشک دارد، بالاتر از سایرین در معرض کم آبی و گرمازدگی قرار دارند. رعایت نکات تغذیه ای، انتخاب لباس مناسب، ورزش سبک و مصرف نوشیدنی های سنتی می تواند از بروز عوارض تابستانی در این گروه پیشگیری کند. وی اضافه کرد: در ایام گرم تابستان، افرادی با مزاج گرم و خشک باید بالاتر از پیش مراقب وضعیت جسمانی خود باشند. برمبنای اصول طب سنتی ایرانی، گرمای هوا باعث تشدید گرمی در بدن این افراد می شود و آنها را گرفتار عطش، خشکی پوست، بی قراری، افزایش ضربان قلب و ضعف عمومی می کند.

تغذیه مناسب برای افراد گرم مزاج در فصل تابستان

این متخصص طب ایرانی سفارش کرد: رعایت رژیم غذایی مناسب، یکی از مهم ترین اصول پیش گیری از گرمازدگی در افراد گرم مزاج است. استفاده از غذاهای سبک و سرد مزاج همچون انواع سوپ های سنتی، آش های حاوی سبزیجات تازه، خورشت آلو، انگور، خیار، طالبی و عناب در برنامه غذایی روزانه سفارش می شود. وی اشاره کرد: این خوراکی ها به حفظ تعادل حرارت در بدن کمک کرده و علایم ناشی از غلبه گرمی را کم می کنند. همین طور باید از خوردن غذاهای چرب، پر ادویه و سنگین مانند گوشت های سرخ شده یا فست فود پرهیز شود.

نوشیدنی های سنتی برای رفع عطش در تابستان

این متخصص متذکر شد: در فصل تابستان، انتخاب نوشیدنی های سالم و مناسب بسیار اهمیت دارد. نوشیدن ناگهانی آب سرد ممکنست معده را گرفتار شوک کند و مشکلاتی چون نفخ و دل درد بوجود آورد. بنابراین، باید نوشیدنی ها بصورت جرعه جرعه و آرام مصرف شوند. وی اذعان کرد: شربت آب لیمو با طعم میوه خشک که تلفیقی از ترشی و شیرینی که باید با احتیاط و آهسته نوشیده شود تا به معده صدمه ای نرسد، سکنجبین نعنایی که تهیه شده از آب، شکر، سرکه و نعناع است، بعد از خنک سازی در یخچال، می توان آنرا با آب سرد ترکیب کرده و نوشید و تخم شربتی یا تخم بالنگو که یک قاشق غذاخوری از این دانه ها در یک لیوان آب، با یا بدون شیرین کننده طبیعی، نوشیدنی ای مفید و خنک کننده فراهم می آورد. رضاپور اشاره کرد: استفاده از این نوشیدنی ها بجای نوشابه های گازدار و انرژی زا، گام مؤثری در حفظ سلامت خانواده ها است و با رعایت تغذیه مناسب، پرهیز از ترکیبات غذایی مضر، انتخاب نوشیدنی های سالم و تنظیم سبک زندگی، می توان از خیلی از مشکلات تابستانی جلوگیری کرد.


منبع:

1404/04/17
18:30:13
5.0 / 5
10
تگهای خبر: برنامه , پزشك , تغذیه , چرب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان

رژیم آسان، راهی برای تغییر دائمی سبک زندگی و رسیدن به سلامتی پایدار. سلامتی و تناسب اندام، آسان تر از همیشه