آیا شستن برنج باکتری های آنرا از بین می برد؟
رژیم آسان: به گزارش رژیم آسان، شستن برنج پیش از طبخ آن، هیچ تاثیری بر «محتوای باکتریایی» برنج پخته نخواهد داشت چونکه در واقع این میزان حرارت در هنگام پخت است که باکتری های موجود را از بین می برد.
به گزارش رژیم آسان به نقل از ایندیپندنت، متخصصان بهداشت تغذیه می گویند: آن چه بیشتر نگران کننده است اینست که برنج پخته شده یا خیس شده، چه مدت در دمای اتاق نگهداری شود چون که پختن برنج، «هاگ باکتری »های بیماری زای آن معروف به «باسیلوس سرئوس» را از بین نمی برد.
هاگ باکتری، نوعی هاگ است که ساختار آن توسط باکتری ها سازماندهی شده است.
نگهداری برنج خیس شده یا پخته در دمای اتاق می تواند هاگ های باکتری را فعال کند و سبب شود که آغاز به رشد کنند.
این باکتری ها سمومی تولید می کنند که با پختن یا گرم کردن مجدد غیرفعال نمی شوند و می توانند به بیماری شدید دستگاه گوارش منجر شوند.
بنابراین مطمئن شوید که برنج خیس کرده یا پخته را برای مدت طولانی در دمای اتاق نگه نمی دارید.
بعضی از علل دیگر شستن برنج به قول متخصصان، از علل دیگر شستن برنج، زدودن گردوغبار، حشرات، سنگ های کوچک و تکه های پوسته برنج است که در فرآیند تولید برنج به جا مانده اند.
از طرفی در سالهای اخیر، استفاده گسترده از پلاستیک در زنجیره تأمین مواد غذایی به پیدا شدن ریزپلاستیک ها در غذاهای ما همچون برنج منجر گردیده است. یک مطالعه نشان داد که در فرآیند شستن، تا ۲۰ درصد از ریزپلاستیک ها از بین می روند.
احتمال وجود آرسنیک هم از دلایلی است که خیلی از افراد ترجیح می دهند برنج را قبل از مصرف بشورند. هرچند تحقیقات نشان می دهد که شستن برنج حدود ۹۰ درصد آرسنیک آنرا می زداید اما از طرفی مقدار زیادی از سایر مواد مغذی مهم آن همچون مس، آهن، روی و وانادیوم را هم از بین می برد.
منبع: رژیم آسان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب