رژیم غذایی که سبب مبتلاشدن به دیابت نوع ۲ می شود
رژیم آسان: رژیم آسان: خراسان رضوی گوشت های فرآوری شده به آسانی در رژیم غذایی معمول یافت می شوند و همانطور که این غذاها می توانند خوشمزه باشند اما برای سلامتی شما خیلی مفید نخواهند بود.
به نقل از هلث، خیلی از گوشت های فرآوری شده دارای چربی اشباع بالایی هستند که کلسترول را بالا می برند و التهاب را می افزایند.
نتایج مطالعه ای که در سال ۲۰۲۱ در مجله آمریکایی تغذیه بالینی انتشار یافت، نشان داد که مصرف تنها پنج اونس گوشت فرآوری شده در هفته خطر مبتلاشدن به بیماریهای قلبی عروقی را تا ۴۶ درصد می افزاید. برمبنای مطالعه ای در سال ۲۰۲۱ در مجله آمریکایی تغذیه بالینی، گوشت فرآوری شده حتی می تواند احتمال مبتلاشدن به زوال عقل را افزایش دهد.
اگر تمامی نتایج ذکر شده شما را از مصرف گوشت های فرآوری شده منصرف نمی کند، مطالعه ای که در سال ۲۰۲۳ در نشریه پزشکی طبیعی منتشر گردید به چگونگی ارتباط ۱۱ عامل غذایی با دیابت نوع ۲ پرداخت و نشان داد رژیم غذایی که از نظر غلات کامل اما سرشار از غلات تصفیه شده و گوشت های فرآوری شده بود، بیشترین سهم را در مبتلاشدن شرکت کنندگان تحقیق به دیابت نوع ۲ داشت.
اگرچه مشخص است که چگونه فیبر موجود در غلات کامل می تواند قند را تنظیم کند، در صورتیکه غلات تصفیه شده می توانند قند خون را افزایش دهند؛ مطالعه ۲۰۲۳ نمی تواند توضیح دهد که چرا گوشت فرآوری شده ممکنست با دیابت نوع ۲ ارتباط داشته باشد. از آنجا که این مطالعه گزارش های افراد در مورد رژیم غذایی خودرا با آنکه آیا آنها به دیابت مبتلا شده اند یا نه، مقایسه کرد؛ نمی توان اظهار داشت که گوشت های فرآوری شده موجب دیابت نوع ۲ می شوند.
با این حال رژیم غذایی سرشار از گوشت های فرآوری شده ممکنست بطور کلی ناسالم باشد. به عبارت دیگر اگر بطور معمول از گوشت های فرآوری شده مانند هات داگ، بیکن، سالامی و پیتزای گوشت استفاده می کنید، به احتمال زیاد غذاهای حاوی قند را انتخاب می کنید. این مواد می توانند به مقاومت به انسولین و دیابت نوع ۲ کمک کنند اما ممکنست چیز دیگری نیز وجود داشته باشد.
نیتریت ها به سلول های پانکراس لطمه می رسانند، لوزالمعده شما انسولین تولید می کند تا قند خون شما را کم کند و اگر سلول های پانکراس لطمه ببینند، دیابت نوع ۲ ایجاد می شود.
نیترات ها بطور طبیعی در گیاهان وجود دارند و به تنظیم فشار خون شما کمک می کنند؛ با اینحال از نیترات سدیم و نیتریت سدیم در گوشت فرآوری شده استفاده می شود تا به عنوان نگهدارنده عمل و بافت و طعم غذا را تقویت نمایند اما وقتی این نیترات ها با اسیدهای آمینه موجود در گوشت مخلوط می شوند، سرطان زا می شوند. در حقیقت سازمان بهداشت جهانی (WHO) گوشت های فرآوری شده را به سبب ارتباط آن با سرطان کولورکتال در گروه مواد غذایی سرطان زا طبقه بندی کرده است.
اکنون نتایج تحقیقات نشان داده است که این نیترات ها و نیتریت ها عامل دیگری هستند که غذاهای فرآوری شده را با دیابت نوع ۲ مرتبط می کنند.
مطالعه انتشار یافته در نشریه PLOS Medicine در سال ۲۰۲۳ بطور خاص این مواد نگهدارنده را در غذاهای مختلف مورد بررسی قرار داد و دریافت، افرادی که غذاهای حاوی نیتریت سدیم بیشتری مصرف می کنند، بیشتر در معرض مبتلاشدن به دیابت نوع ۲ هستند. بیشتر این غذاها گوشت های فرآوری شده مانند ژامبون و سوسیس بودند اما شامل غذاهای آماده با گوشت های فرآوری شده و میان وعده های نمکی با گوشت های فرآوری شده نیز می شدند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب