موج هشتم کرونا از سفارش به پوشش ماسک تا لزوم رعایت قرنطینه در مبتلایان

موج هشتم کرونا از سفارش به پوشش ماسک تا لزوم رعایت قرنطینه در مبتلایان رژیم آسان: پس از چند ماه آرامش کرونائی در کشور، باردیگر کرونا روند افزایشی خودرا با زیرسویه های جدید اُمیکرون آغاز نموده است؛ روندی که هرچند کُند به نظر می آید، اما باید نسبت به آن حساس بود و همچنان پروتکلهای ضدکرونایی را رعایت کرد تا ویروس تاج دار غافل گیرمان نکند...



به گزارش رژیم آسان به نقل از ایسنا، با شروع تاخت و تاز پاندمی قرن در جهان، رعایت پروتکلهای بهداشتی مانند استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی و رعایت تهویه مناسب، به عنوان با اهمیت ترین راه پیش گیری از کرونا شناخته شدند؛ اقداماتی که همچنان باید ادامه یابند؛ چونکه موج های جدید کرونا در سراسر جهان، آن هم با زیرسویه های جدید نشان میدهد که کرونا هنوز تمام نشده است.

در کشورمان نیز پس از چند ماه آرامش کرونائی، حالا خیز جدیدی از کرونا با زیرسویه های جدید اُمیکرون شروع شده است؛ زیرسویه هایی مانند BQ۱، XBB و... که بگفته کارشناسان حوزه سلامت، قدرت سرایتی بیش از سویه های پیشین دارند و به سرعت قابل انتقالند. همین موضوع نیز وزارت بهداشتی ها را بر آن داشت که اکیدا به مردم سفارش کنند تا رعایت پروتکلهای ضدکرونایی خصوصاً استفاده از ماسک را در محیط های شلوغ و سربسته جدی بگیرند تا از شر زیرسویه های جدید کرونا در امان باشند.

بر این اساس هم دکتر بابک عشرتی- معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، مدتی پیش در گفت و گو با ایسنا، با تأکید بر لزوم جدی گرفتن دستورالعمل های بهداشتی همچون ماسک زدن در مترو و محلهای شلوغ، اظهار داشت: همچنان باید به ماسک زدن، شستن دست ها و رعایت فاصله فیزیکی توجه داشته باشیم، باید بحث جداسازی افراد علامت دار از افراد سالم را هم جدی بگیریم؛ بطوریکه افراد علامت دار تا زمانیکه علایم دارند، اصلا نباید بر سر کار، در مدرسه یا دانشگاه و... حاضر شوند. بطور معمول سفارش می شود تا پنج روز پس از قطع علایم که عمدتاً هم قطع تب مد نظر است، افراد باید در قرنطیه بمانند. همه مردم باید دستورالعمل های بهداشتی همچون ماسک زدن را در مترو و محلهای شلوغ جدی بگیرند و تا جایی که می توانند از شرکت کردن در محلهای پرازدحام اجتناب کنند.
سرایت پذیری بالاتر زیرسویه های جدید اُمیکرون
عشرتی درباره ی خاصیت های زیرسویه های جدید اُمیکرون، اظهار داشت: طبق اطلاعاتی که سازمان جهانی بهداشت و سایر نهادها منتشر نموده اند، آنچه که می دانیم، این است که سرایت پذیری زیرسویه های جدید بالاتر است. در حوزه شدت بیماری و کشندگی فعلا شواهدی وجود ندارد. در حقیقت این ها زیرسویه های اُمیکرون بوده و خاصیت اُمیکرون را دارند. بر این اساس عمدتاً راه های هوایی فوقانی را آلوده کرده و علایم مربوط به عفونت راه های هوایی فوقانی را ایجاد می کنند که شامل آبریزش بینی، سوزش گلو، گلودرد، تب و بدن درد است. حال اگر ویروس به سمت راه های هوایی تحتانی رود و بخواهد ریه ها را درگیر کند، شدت سرفه های بیمار بیشتر شده، تنگی نفس بالا می رود، شدت تب افزایش خواهد یافت و حال عمومی بیمار هم خوب نیست.

وی با اشاره به اینکه زیرسویه های جدید باتوجه به بالا بودن سرایت پذیری شان می توانند به عنوان ویروس غالب در کشور مطرح شوند، اظهار داشت: البته هنوز این اتفاق نیفتاده است. بطور کلی هم هنوز در دنیا سویه BA۵ عمدتاً در گردش است، اما سرعت افزایش زیرسویه XBB هم بسیار زیاد بوده است؛ بطوریکه در کشوری بصورت ناگهانی دو برابر شده است، البته نه این که غالب شده باشد، بلکه فعلا تعداد مبتلاشدن به آن افزایش پیدا کرده است. بدین سبب احتمال غلبه زیرسویه های جدید اُمیکرون وجود دارد، اما همچنان سویه های قبلی را به عنوان ویروس غالب داریم.
مردم حتما در محلهای مسقف و شلوغ ماسک بزنند
در عین حال کمیته علمی کشوری کرونا نیز با شناسایی زیرسویه های جدید اُمیکرون در کشور و افزایشی شدن روند مبتلایان به کرونا، اعلام نمود که مردم حتما در مجامع شلوغ و مسقف از ماسک استفاده نمایند و اقدامات بهداشتی مانند فاصله گذاری های اجتماعی، ضدعفونی کردن دست ها و... را مثل قبل انجام دهند. شاید درباره ی استفاده از ماسک در فضاهای باز، آنقدر تاکید نیست، اما درباره ی جاهایی مانند مترو، اتوبوس، فروشگاه های بزرگ، سالن ها، مدارس، دانشگاه ها و جاهای مسقف، سفارش به استفاده از ماسک است.
چه کسانی دز یادآور واکسن کرونا را تزریق کنند؟
در عین حال با شناسایی زیرسویه های جدید اُمیکرون در کشور، وزارت بهداشتی ها علاوه بر سفارش بر لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی، بر لزوم تزریق دزهای یادآور واکسن کرونا نیز تاکید نمودند. بطوریکه دکتر حسین فرشیدی- معاون بهداشت وزارت بهداشت به ایسنا، اظهار داشت: افرادی هستند که اصلا واکسن کرونا را تزریق نکرده اند که حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد جمعیت را شامل می شوند که سفارش ما به این افراد این است که حتما واکسن کرونا را تزریق کنند. همین طور افرادی که دز اول و دوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند، اما دزهای یادآور را تزریق نکرده اند، هم حتما یک دز واکسن دیگر تزریق کنند. بدین سبب افراد بالای ۱۸ سالی که دو دز واکسن کرونا تزریق کرده اند، حتما یک دز یادآور تزریق کنند. در عین حال افراد های ریسک، شامل افراد در سنین بالا، بیماران قلبی، بیماران مبتلا به ضعف ایمنی و... که شش ماه از آخرین نوبت تزریق واکسن شان گذشته است، بهتر است یک نوبت دیگر واکسن تزریق کنند. این گروه با تزریق یک نوبت دیگر واکسن کرونا می توانند ایمنی بهتری در مقابل این بیماری داشته باشند.

همچنین دکتر حمیدرضا جماعتی- دبیر کمیته علمی کشوری کرونا نیز مدتی پیش در گفت و گو با ایسنا، درباره سفارش های این کمیته برای تزریق واکسن کرونا، اعلام نمود همانطور که کمیته ملی واکسن تاکید کرده است، کمیته علمی کرونا هم تاکیدش بر تزریق حداقل یک دز واکسن خصوصاً برای افراد های ریسک است که واقعا می تواند موثر باشد؛ بطوریکه می تواند هم میزان مرگ ومیر و هم میزان پذیرش در آی سی یو و بیمارستان ها را بکاهد. بدین سبب واکسن هایی که داریم می توانند موثر باشند. بسیاری ادعا می کنند که شاید این واکسن ها روی زیرسویه های جدید موثر نباشد، اما در حقیقت در همین زیرسویه ها هم واکسن ها می توانند موثر باشند. خصوصاً در افرادی که سن بالا یا ریسک بالا دارند.

وی همین طور اشاره کرد: در عین حال اقدامات بهداشتی شامل استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی خصوصاً در محلهای شلوغ یا مسقف مانند مدارس، دانشگاه ها، فروشگاه ها، رستوران ها و... باید استفاده گردد. همین طور سفارش بر این است که تهویه خوبی در جاهای مسقف داشته باشند و فاصله های اجتماعی رعایت شوند.
کرونایی ها چند روز در قرنطینه بمانند؟
در عین حال بارها و بارها از طرف کارشناسان حوزه سلامت و اپیدمیولوژیست ها سفارش شده است که مردم در صورتیکه علائمی مانند آبریزش بینی، سوزش گلو، گلودرد، تب و بدن درد و... داشتند، حتما خودرا قرنطینه کنند. بر این اساس بیماران اگر علایم شان خفیف است و علایم مختصر بیماری را دارند، به مدت پنج روز، خودرا قرنطینه کرده و در منزل استراحت کنند و پس از بهبودی علایم بالینی به سرکار یا تحصیل مراجعه کنند. برای افرادی که علایم شدیدتر دارند، سفارش بر قرنطینه به مدت یک هفته تا ۱۰ روز است و اگر بیمار به بستری در بیمارستان نیاز داشته باشد، بر طبق تجویز پزشک متخصص رفتار می شود.





منبع:

1401/10/23
15:06:41
5.0 / 5
295
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , رستوران
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان