در گفت وگو با رژیم آسان تشریح شد

احتمال وقوع پیک ششم کرونا از اسفندماه

احتمال وقوع پیک ششم کرونا از اسفندماه به گزارش رژیم آسان رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن اشاره به شرایط فعلی شیوع امیکرون در کشور، اظهار داشت: بر مبنای اطلاعات علمی میتوان به برقراری محدودیت ها فکر کرد. نباید صبر نماییم بحران به وقوع پیوندد و بعد بخواهیم جلوی آنرا بگیریم.


دکتر علیرضا ناجی - ویروس شناس در گفتگو با ایسنا، اظهار داشت: بر مبنای پیشبینی های صورت گرفته از این به بعد با یک شیب ملایم میزان موارد کووید ۱۹ افزایش می یابد که در ارتباط با سویه امیکرون است و تا سه هفته آینده اومیکرون سویه غالب تمام دنیا همچون ایران خواهد شد.
وی اظهار داشت: بر همین مبنا هم انتظار داریم که از اسفند ماه خیز ششم بیماری آغاز شود و میزان مرگ و میر افزایش یابد. نکته مهم این است که این افزایش موارد به اندازه خیز پنجم که با سویه دلتا رخ داد، نخواهد بود؛ ولی هر نوع خیز از بیماری سبب بیماری و خسران خواهد شد.
وی ادامه داد: درصورت وقوع پیک ششم، مرگ و میر آن به اندازه پیک پنجم با سویه دلتا نخواهد بود. صحبت های فعلی بر مبنای اطلاعات فعلی ما از بیماری است، اگر قدرت بیماری زایی امیکرون همین اندازه ای که حالا می دانیم، باشد، میزان مرگ و میر به اندازه دلتا نخواهد بود؛ اما این به معنای آن نیست که شیوع امیکرون تلفات نخواهد داشت. این پیشبینی سایت های علمی پیشبینی کننده روند کووید۱۹ است. امکان دارد در این حین تغییراتی هم در بیماری صورت گیرد که مبحث متفاوت شود. هم اکنون امیدوار هستیم که استقبال از واکسیناسیون بخصوص تزریق ذز سوم افزایش یابد.
او با تکیه بر این که عملکرد ما در مقابل ویروس بر شیوع بیماری اثرگذار می باشد، به برخی بازگشایی ها اشاره نمود و اظهار داشت: به شیان در چین و اخبار عجیبی که از آن پخش گردید نگاه کنید. این اخبار به علت سیاست های مقابله با کرونایی بود که این کشور اتخاذ نموده است که شهری مانند شیان را با ۱۳ میلیون نفر جمعیت قرنطینه کردند و روزی یک مرتبه از همه تست می گیرند. این اقدام فقط برای این است که موارد بیماری را شناسایی و در صورت نیاز قرنطینه کنند. چنین برخوردی نشان دهنده اهمیت امیکرون است؛ نباید بگذاریم چنین جهشی از ویروس در گردش باشد. ازاین رو نباید گرفتار ساده انگاری شویم.
وی اضافه کرد: بر مبنای آخرین اطلاعات حدود ۸ میلیون نفر در کشور هیچ واکسنی تزریق نکردند و باید برای تزریق واکسن توجیه شوند. با گذشت زمان می بینیم واریانت هایی رخ می دهد که بیشتر از سیستم ایمنی می گریزند و این نشان داده است بازبینی بر ترکیب واکسن اهمیت بسیار بالایی دارد. چند روز قبل هم از راه مراجع علمی خارجی عنوان شد که استراتژی واکسیناسیون کرونا باید مشابه واکسیناسیون آنفلوآنزا باشد؛ یعنی واکسن ها مدام بازبینی شوند و ترکیبات جدیدی از ویروس را درون واکسن بگذاریم.
او تصریح کرد: مبحث مهم دیگر کفایت واکسن است. عنوان می شود برای دزِ بوستر واکسن هایی با پلت فرم غیرفعال مانند سینوفارم حتما دز بوستر را واکسنی با کفایت بالاتر تزریق نماییم. تزریق پلت فرم متفاوت واکسن ها باعث قوی تر شدن سیستم ایمنی نمی گردد بلکه در بعضی مطالعات مشخص شد که اگر واکسنی اثربخشی بالایی نداشت، برای دز بوستر واکسن موثرتری تزریق شود.
ناجی با تکیه بر این که واکسن نزده ها همیشه در خطر هستند، خاطرنشان کرد: از طرفی تقویت سیستم ایمنی با تزریق دز سوم بسیار حائز اهمیت می باشد.
وی در خاتمه تصریح کرد: با افزایش بازگشایی ها در سایه شیوع امیکرون، بطور قطع شیوع بیماری افزایش خواهد یافت، باید علمی تر فکر کرد و منتظر ماند تا درصد تزریق دز سوم افزایش یابد. ایجاد هر تجمعی با عنایت به قدرت سرایت بالای امیکرون می تواند منجربه افزایش شیوع بیماری شود. بر مبنای اطلاعات علمی میتوان به برقراری محدودیت ها فکر کرد. نباید صبر نماییم بحران به وقوع بپیوندد و بعد بخواهیم جلوی آنرا بگیریم.




منبع:

1400/11/01
12:29:51
5.0 / 5
630
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , سایت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان