استفاده از یک ترکیب گیاهی برای بهبود التهابات ناشی از کووید-۱۹

استفاده از یک ترکیب گیاهی برای بهبود التهابات ناشی از کووید-۱۹ رژیم آسان: پژوهشگران با انجام یک مطالعه تاثیر استفاده از یک نانوداروی تولید شده از ماده موثره زردچوبه را در بهبود شاخصهای التهابی بیماران مبتلا به کووید-19 بررسی کردند.



به گزارش رژیم آسان به نقل از ایسنا، بیماری کووید-۱۹ با علایم گسترده ای از علایم خفیف آنفلوآنزا تا خطر سندرم زجر تنفسی و مرگ ومیر، هم راه است. سیستم ایمنی بیماران مبتلا به کووید-۱۹ ممکنست به سبب لطمه ریوی جدی، پاسخ های ایمنی بیش از حدی بوجود آورد و زندگی این بیماران با تهدید مواجه شود.

سلول های ایمنی ممکنست در پاسخ به ویروس، مقدار زیادی شاخصهای التهابی مانند سایتوکاین های التهابی تولید کنند و پدیده خطرناکی به نام «طوفان های سایتوکاینی» ایجاد شود. بنا بر این برای درمان این بیماری، کنترل شاخصهای التهابی ضرورت دارد.

کورکومین؛ یکی از مشتقات گیاه زردچوبه است. در بعضی مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی مشخص شده که کورکومین می تواند بطور قابل توجهی از تولید و ترشح شاخصهای التهابی پیشگیری کند. همین طور برخی مطالعات حیوانی نیز نقش کورکومین را در درگیری التهابی ریه بررسی نموده اند و نتایج این مطالعات نیز نشان داده که این ماده می تواند شاخصهای التهابی را به دنبال عفونت ریه کم کند. بعلاوه در بعضی بررسی ها مشخص شده که کورکومین دارای اثرات ضد ویروسی است.

با این حال؛ کورکومین با وجود خواص بسیار مفید، محدودیت هایی در مصرف دارد؛ چونکه این ماده دارای حلالیت کم در آب و جذب کم در دستگاه گوارش است که این موارد از عملکرد صحیح آن جلوگیری می کند. بنا بر این فرمولاسیون جدیدی از این ماده بصورت «نانومیسل» طراحی شده که جذب آن بهتر شود.

با توجه به تاثیر احتمالی کورکومین در بهبود شاخصهای التهابی و خاصیت ضد ویروسی این ترکیب، پژوهشگران با انجام یک مطالعه تاثیر نانومیسل های کورکومین را در پاسخ ایمنی بیماران مبتلا به کووید-۱۹ بررسی کردند.

برای انجام این مطالعه ۴۰ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. بیماران گروه اول، کپسول حاوی نانو کورکومین و بیماران گروه دوم کپسول های دارونما را چهاربار در روز به مدت دو هفته در کنار سایر درمان های روتین دریافت نمودند. علایم بالینی و همین طور شاخصهای التهابی (اینترلوکین ۱۷، اینترلوکین ۴، اینترفرون گاما و TGF-β) و ژن های در رابطه با التهاب (TBX21، GATA3، RORC و FOXP3) در هر دو گروه بیماران در شروع مطالعه و همین طور روزهای هفت و ۱۴ بعد از دریافت دارو مورد بررسی قرار گرفت.

بررسی های این مطالعه نشان داد که استفاده از نانومیسل های حاوی کورکومین در بیماران گرفتار کووید-۱۹ می تواند فاکتورهای التهابی خون را هفت روز بعد از مداخله بهبود بخشد.

به گفته پژوهشگران این مطالعه، تجویز نانوکورکومین در فاز التهابی بیماری کووید-۱۹ می تواند در کنترل پاسخ های ایمنی التهابی موثر باشد و موجب تسریع بهبود فاز التهابی حاد در این بیماران شود.

این پژوهشگران می گویند مطالعه حاضر، محدودیت هایی مانند حجم نمونه کم و زمان کوتاه درمان داشته که کوتاه مدت بودن زمان درمان به سبب کوتاه بودن مدت بیماری و محدودیت در پیگیری بیماران بعد از ترخیص از بیمارستان بوده است.

در انجام این مطالعه مهدی حسنی آزاد، ابراهیم افتخار، بهناز رهنما، حسین کمالی، عبدالعلی طوسی، میلاد رفعت، محمد فتحعلی پور، سارا نیکوفال سهل آبادی، حامد گوکلانی، حسام علی زاده و امین رضا نیکپور؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، به همراه محمودرضا جعفری از دانشگاه علوم پزشکی مشهد با یکدیگر مشارکت داشتند.

یافته های این مطالعه شهریور ماه سال جاری بصورت مقاله علمی با عنوان «یک کارآزمایی بالینی تصادفی سه کور، کنترل شده با دارونما برای ارزیابی اثر نانومیسل های حاوی کورکومین بر زیرگروه های پاسخ های ایمنی سلولی و پیامد بالینی در بیماران کووید-۱۹» در ژورنال Phytotherapy Research انتشار یافته است.





منبع:

1400/09/29
12:15:47
5.0 / 5
510
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان