رییس مركز ملی تشخیص و آزمایشگاه های مرجع و مطالعات كاربردی سازمان دامپزشكی اعلام كرد

پایش باقی مانده سموم در گوشت قرمز و مرغ

پایش باقی مانده سموم در گوشت قرمز و مرغ به گزارش رژیم آسان رئیس مرکز ملی تشخیص و آزمایشگاه های مرجع و مطالعات کاربردی سازمان دامپزشکی اظهار داشت: در برنامه NRP در سال قبل هم در گوشت مرغ و هم در گوشت قرمز باقی مانده سموم، فلزات سنگین و آنتی بیوتیک ها را بررسی کردیم و خوشبختانه در این دو مورد باقی مانده آنتی بیوتیکی که موجب ضبط لاشه شود را نداشتیم.



به گزارش رژیم آسان به نقل از ایسنا، محمد حبیبی در نشست خبری هفته اطلاع رسانی مقاومت میکروبی، اظهار داشت: امیدوار هستم که در این هفته که بعنوان هفته اطلاع رسانی مقاومت های میکروبی نام گذاری شده، بتوانیم برنامه ای برای کنترل و مقابله با این پدیده خطرناک جهانی بچینیم. بحث مقاومت های میکروبی یکی از معضلات بهداشت جهانی بوده و اهمیت آن آنقدر زیاد است که در سال ۲۰۱۵ سران ۱۰ کشور اقتصادی دنیا به سبب مشکل مقاومت میکروبی در سازمان ملل جلسه برگزار کردند و سال مقابله با مقاومت میکروبی را نام گذاری کردند.

وی اضافه کرد: مواردی که در زمینه انسانی منجر به مقاومت میکروبی می شود، در زمینه دامی هم این اتفاقات می افتد. در حقیقت پاسخ ندادن به درمان های عادی و درمان های ارزان قیمت، جواب ندادن به داروهای قدیمی موجود، مصرف زیاد آنتی بیوتیک در دام و... از عواملی است که مقاومت میکروبی موجب آنها می شود و متاسفانه حالا در جامعه ما این پدیده وجود دارد که باید برای آن برنامه ریزی ویژه ای داشته باشیم.

حبیبی افزود: زمانیکه بحث مقاومت میکروبی در سازمان ملل متحد مطرح می شود، سران کشورهای برتر دنیا درباره آن بحث می کنند. قبلا سازمان های فائو، WHO و... بصورت مستقل بحث مقاومت میکروبی را کنترل می کردند، اما بعد که متوجه شدند که خطر موضوع فراگیر بوده و باید بصورت متمرکز پیگیری شود، این سازمان ها بصورت مشترک زیر نظر WHO بحث مقابله با مقاومت میکروبی را ساماندهی و سازماندهی می کنند. در کشور ما هم باید این اتفاق رخ دهد. البته اقدامات خوبی طی دو سه سال اخیر انجام شده وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی برنامه های مشترکی را داشته اند، اما کافی نسیت.

وی اظهار داشت: بحث مقابله با مقاومت میکروبی نیازمند تدوین پروتکلی ملی برمبنای پروتکلهای جهانی است و باید قانونمند شود. به هر جهت مقابله با مقاومت میکروبی یکسری حواشی هم دارد. باید تضمین قانونی برای اجرای مفاد پروتکل در کشور وجود داشته باشد. اگر این پروتکل با پشتوانه قانونی در کشور نباشد، اقداماتی که انجام می شود، به نتیجه نهایی منجر نمی گردد و همچنان از مقاومت میکروبی رنج خواهیم برد و آنتی بیوتیک های ما پاسخگو نخواهد بود.

حبیبی با اعلان اینکه سازمان دامپزشکی از سال ۲۰۱۲ برنامه کنترل مقاومت میکروبی را آغاز نموده و یک کارگروه مقابله با مقاومت های میکروبی در سازمان دامپزشکی تشکیل شده و یک پروتکل داخلی تدوین کردیم تا وظایفی که در این عرصه بر عهده سازمان دامپزشکی است، در آن پروتکل گنجانده شود، اظهار داشت: در حوزه کاهش آنتی بیوتیک در زمینه دامپزشکی تاکید کردیم. همین طور تاکید کردیم که در مدیریت بیماریها اقداماتی صورت گیرد تا دام ها کمتر بیمار شده و پیش گیری از بیماریها را در دستورالعمل های خودمان گنجانده ایم. همین طور استفاده از واکسن ها و داروهای غیر آنتی بیوتیکی مانند داروهای گیاهی و پروبیوتیک ها که مدیریت گله ها را در کاهش بیماریها دارد، در دستور کارمان قرار داده ایم.

وی اظهار داشت: در حوزه تدوین و اجرای NRP که کنترل باقی مانده آنتی بیوتیک ها در فرآورده هایی دامی که به مصرف انسانی می رسد و تحت پوشش سازمان دامپزشکی هستند، سالانه سازمان دامپزشکی باقی مانده آنتی بیوتیکی را هفت مورد NRP در حوزه فرآورده های خوراک دامی که سر سفره مردم می روند، بصورت ملی پایش می کند که هم برای مصرف داخلی و هم برای صادرات کارآیی دارد.

حبیبی درباره آخرین وضعیت باقی مانده های آنتی بیوتیکی در لاشه دام و طیور، اظهار داشت: ما در برنامه NRP در سال قبل هم در گوشت مرغ و هم در گوشت قرمز باقی مانده سموم، فلزات سنگین و آنتی بیوتیک ها را بررسی کردیم و خوشبختانه در این دو مورد باقی مانده آنتی بیوتیکی که موجب ضبط لاشه شود را نداشتیم.





منبع:

1400/08/23
09:35:33
5.0 / 5
827
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان