خیز ششم کرونا در همین حوالی

خیز ششم کرونا در همین حوالی رژیم آسان: به لطف فراگیری واکسیناسیون عمومی، پیک پنجم کرونا در حالی به قله رسید که کرونا از تب و تاب افتاد و شاهد کاهش آمار بستری و فوتی مبتلایان هستیم اما تجربه پیک های دیگر نشان میدهد نباید گول این آرامش را خورد و با عادی انگاری به استقبال پیک ششم رفت.


به گزارش رژیم آسان به نقل از ایرنا، ویروس ۱۹ ماهه کرونا همانند کودکی نوپا، یک لحظه شیطنت می کند و لحظه ای آرام می نشیند اما این آرام بودنش ترس و رعشه بیشتری بر اندام والدین می اندازد که مبادا در فکر حمله و یا خرابکاری بیشتری است.
ویروس کرونا هم بعد از گرد و غباری که در پیک پنجم به راه انداخت و آمار فوتی ها و مبتلایان را دوچندان کرد، حال به لطف واکسیناسیون و به قولی موانع به وجود آمده بر سر راهش، اندکی آرام گرفته است اما باید مواظب بود این آرام بودنش ما را گول نزند و با کمرنگ شدن رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری فیزیکی و اجتناب از واکسیناسیون، عامل شیطنت باردیگر و اوج گیری بی محابای آن شد.
چنانچه دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۲۵ مهرماه در جلسه شورای عالی نظام پرستاری از آمادگی بیمارستان ها برای مواجهه با پیک ششم آگاهی داده و این یعنی درگیر شدن با پیک جدید کرونا قطعی است.
وی یادآور شده باید در حالت آماده باش بمانیم و امیدوار هستم با انجام واکسیناسیون سراسری در ماه های آینده، در وضعیت بهتری قرار بگیریم و با رعایتی که مردم می کنند، موج بعدی نسبت به موج قبل سبکتر باشد.
وزیر بهداشت اضافه کرد: همین طور پرسنل، پزشکان، پرستاران و کمیته های علمی درحال آمادگی هستند و با تجربیاتی که از گذشته داشتیم نگرانی از نظر درمان وجود ندارد.
دکتر حمید سوری اپیدمیولوژیست و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با تاکید بر این که افزایش های اخیر شاخص ها نگران کننده است، توضیح داد: در ایام اخیر شاهد افزایش تست های مثبت، بستری شدگان و مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا در کشور هستیم و این مساله نشان میدهد که چرخش ویروس در جامعه زیاد شده و این مساله بسیار نگران کننده است.
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که تردد مسافران در مرزها و در مقصد مسافران مشکوک و حامل بیماری باید به شدت کنترل شود، اظهار داشت: در مرزهای شمال شرقی هم تعدادی اتباع افغانستانی که تعدادی از آنها بصورت غیرقانونی وارد کشور ما می شوند، می توانند عامل انتشار بیماری کرونا در ایران باشند.
سوری بر لزوم رعایت اصول بهداشتی در همه مناطق کشور اصرار کرد و اظهار داشت: مردم همچنان باید اصول بهداشتی همچون استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و شستن مرتب دست ها باید به دقت رعایت نمایند. مسئولین هم باید متوجه باشند با وجود این که واکسیناسیون عامل مهمی در مدیریت اپیدمی است، اما به تنهایی کافی نیست.
صحبت های مسئولان بهداشت و درمان در حالی است که بگفته وزیر بهداشت، از دی ماه ۹۹ تا تیر سال جاری فقط پنج میلیون دُز واکسن تزریق شده بود و امروز به مرز ۷۲ میلیون دُز رسیدیم، یعنی در عرض دو ماه و نیم حدود ۶۷ میلیون دُز واکسن تزریق شده است. ضمن این که رنگ آبی بعد از ۵ ماه به نقشه کرونائی کشور بازگشته است.
واردات واکسن هم رنگ اوج گرفته و بنابر اعلام روز ۲۵ مهرماه وزارت بهداشت، با ورود شصت وهشتمین محموله واکسن به کشور، واکسن های وارد شده از منابع خارجی از مرز یکصد میلیون دُز گذشت و تا دهم آبان ماه، تعداد واکسن ورودی به کشور از مرز یکصد و پنجاه میلیون دوز خواهد گذشت.
واکسیناسیونی که آیت الله سید ابراهیم رییسی رئیس جمهوری بارها در ستاد ملی مقابله با کرونا بر ادامه واکسیناسیون با قوت تاکید کرده و از دانشگاهیان و صاحبان تریبون خواسته است تا در ترغیب و تشویق مردم به رعایت شیوه نامه های بهداشتی و واکسینه شدن در مقابل ویروس کرونا نقش به سزایی داشته باشند.
دکتر رییسی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با اعلان اینکه ادامه راه مقابله با بیماری کرونا نیازمند تدوین نقشه راه جامع است، اظهار داشت: در این نقشه راه باید همه موارد بهداشتی، اجتماعی، اقتصادی و درمانی بطور دقیق لحاظ شود تا با روشن کردن وضع آینده، ما را از اقدامات انفعالی در مقابل شیوع بیماری خارج کند.
رییس جمهوری در ادامه با تاکید بر این که واکسیناسیون از راه های پیشگیری است اما کافی نیست، اظهار داشت: عادی انگاری می تواند تبعات خطرناکی داشته باشد بدین سبب از مردم تقاضا می کنم در کنار واکسیناسیون، شیوه نامه های بهداشتی را هم با دقت رعایت نمایند.
وی با تاکید مجدد بر کنترل دقیق ورود و خروج در مرزها و فرودگاه های بین المللی کشور، گفت: استانداران استانهای مرزی و مسئولان مربوطه باید ورود و خروج از کشور را به دقت کنترل کنند و ورود به کشور حتما با واکسیناسیون همراه باشد.
حال این که چگونه بتوانیم مقابل پیک های بعدی باشیم، مهمست زیرا، شرایط بیمارستان ها و اوضاع و احوال کادر درمان و اقشار مختلف مردم به شکلی نیست که بتوانند یک پیک شدیدتر از پیک پنجم را تحمل کنند. دیگر توانی برای سوگ های بیشتر و از دست دادن عزیزان باقی نمانده است.
شاید بهتر باشد ستاد ملی کرونا، پیش از هر گونه تصمیم برای حذف محدودیت های کرونائی و الزام دانش آموزان و دانشجویان در مدارس و دانشگاه ها، شرایط را مورد ارزیابی قرار دهد. زیرا، آنچه مسلم است، ایمنی جمعی در شرایطی فراهم می شود که حداقل ۷۰ میلیون نفر از جمعیت کشور ۲ دوز واکسن را زده باشند و ۲ هفته نیز از زمان واکسیناسیون گذشته باشد.
در کنار واکسیناسیون، باید افراد نامدار و مشهور از قشر ورزشکار، هنرمند، فعالان اجتماعی و سیاسی و اقتصادی به میدان بیایند و با تشویق آحاد مختلف مردم به تزریق واکسن، آنان را به رعایت بیشتر پروتکلهای بهداشتی و درمانی سوق دهند بلکه ویروس آرام گرفته کرونا در آرامش خود رخت بربندد و جشن پایانش را بگیریم.

۱۳۵۲



منبع:

1400/07/27
10:02:32
5.0 / 5
1026
تگهای خبر: آموزش , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان