رئیس اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت:
بیماری تب كنگو در كشور شیوع نیافته است
رییس اداره بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: بیماری تب کنگو در کشور شیوع نیافته و امسال فقط سه مورد مبتلاشدن به این بیماری در کشور داریم.
بهزاد امیری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و سلامت ایرنا اضافه کرد: موارد مبتلاشدن به تب کنگو در استان های گیلان، اردبیل و فارس گزارش شده و خوشبختانه در استان های جنوب شرق کشور به ویژه سیستان و بلوچستان که هر ساله شاهد شیوع این بیماری بودیم امسال دیده نشده و دلیل آن جلوگیری از قاچاق دام است.
وی گفت: هر ساله با شروع فصل گرما، فعالیت کنه ها که با اهمیت ترین عامل انتقال تب کنگو به حیوان و دام بوده، آغاز می شود و این یک بیماری ویروسی است که به انسان نیز منتقل می شود و باید مسایل بهداشتی و حفاظت فردی هنگام ذبح دام کاملا رعایت شود.
امیری افزود: با شروع فصل گرما، کنه ها از حیوانات و دام ها خون خواری می کنند و ویروس را به آنها انتقال داده و پس از دو هفته از حیوانات و دام ها خارج می شوند، اگر دام با عدم رعایت بهداشت ذبح شود و اقدامات حفاظت فردی انجام نشود، تب کنگو به انسان نیز منتقل می شود.
رئیس اداره بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت اشاره کرد: سفارش می شود لاشه دامی که ذبح شده باید به مدت ۲۴ ساعت و جگر آن به مدت ۴۸ ساعت در محیط سردخانه باقی بماند و بعد از آنکه کاملا پخته شد، مورد مصرف قرار گیرد.
مردم از مراکز بدون مجوز خرید نکنند
امیری اضافه کرد: مردم گوشت را از مراکز بدون مجوز تهیه نکنند، در حاشیه جادها مشاهده می شود که افراد دام را خریداری می کنند، در حالی که این دام مورد تایید سازمان دامپزشکی قرار نگرفته و مراحل بهداشتی و قرار گرفتن به مدت ۲۴ ساعت در سردخانه را طی نگرفته و برای مصرف خطرناک بوده و موجب مبتلاشدن به تب کنگو می شود.
ذبح دام در معابر عمومی
وی اشاره کرد: همین طور از مردم می خواهیم گوشت را از کشتارگاه ها تهیه کنند و به هیچ وجه دام در معابر عمومی و منازل ذبح نشود برای اینکه خونابه های جاری می تواند منجر به آلودگی محیط و افزایش بروز و شیوع بیماریهای منقله از دام به انسان شود. برای اعیاد مناسبت های مذهبی نیز سفارش می شود ذبح دام را به کشتارگاه ها واگذار کنند، افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزار خودرا پس از ذبح، ضدعفونی کنند و همین طور خونابه ها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.
امیری اضافه کرد: در غیر اینصورت ممکنست ویروس بوسیله ترشحات آلوده و خون بدن بیمار، به فرد دیگری سرایت کند که باید سریع به مراکز درمانی برای مداوا رجوع کرد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب