18 بهمن و مهم ترین خبرهای كرونایی استان ها
مسئولان وزارت بهداشت در استان ها می گویند در ایام گذشته مراجعات سرپایی با علایم کرونا افزایش یافته و نسبت به بی توجهی به رعایت پروتکل های بهداشتی در مورد موج چهارم کرونا در کشور قبل از آغاز واکسیناسیون اخطار می دهند.
اگرچه محدودیت های کرونایی در سطح کشور بوجود آمده اما در صورتیکه نکات بهداشتی و فاصله اجتماعی رعایت نشود و دورهمی ها و مهمانی های خانوادگی همچنان وجود داشته باشد این ویروس همچنان از خانه ای به خانه دیگر منتقل می شود.
افزایش تعداد شهرهای نارنجی و کاهش تعداد شهرهای آبی در هفته جاری نشان از شکننده بودن شرایط کرونایی در کشور است و نباید با اقدام های سهل انگارانه این بیماری را به یک فاجعه تبدیل کرد.
با توجه به سیر افزایشی بیماران سرپایی و افزایش نگران کننده تعداد مراجعات با علایم کرونا در بعضی مناطق کشور پیشبینی می شود طی روزهای آینده بیماران بستری هم روند افزایشی داشته باشند.
به گفته برخی مسئولان بهداشتی شاهد افزایش باردیگر بیماران در بیمارستان ها هستیم و علت اصلی این افزایش بی توجهی مردم به رعایت پروتکل های بهداشتی است و اگر با همین روند جلو برویم احیانا در اسفند ماه شاهد خیز جدید و موج چهارم انتشار کرونا در ایران خواهیم بود.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم اخیرا گفته است که روند کرونا به تدریج در بعضی شهرها رو به افزایش است، حداقل در سه استان تهران، یزد و هرمزگان این روند افزایشی مشهود است و افزایش تعداد شهرهای نارنجی در کشور نگران کننده است.
محسن فرهادی اضافه کرد: بر مبنای آخرین گزارش مطرح شده در ستاد ملی کرونا در هفته گذشته در مجموع در کل کشور هنوز سیر بیماری صعودی نیست اما در برخی از شهرها و استان ها همچون در تهران، یزد و هرمزگان به وضوح روند تدریجی رشد موارد مبتلا شدن و بستری بیماران دیده می شود و به نظر می آید این روند افزایشی به دلیل کاهش میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در استان های دیگر هم آشکار شود، هنوز رشد بیماری خیلی سریع نیست ولی تغییر روند نزولی به صعودی نگران کننده است.
به گفته مسئولان وزارت بهداشت، افزایش تعداد شهرهای نارنجی کشور زنگ خطر بزرگی است که در جامعه به صدا درآمده است و اگر مردم پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنند با وضعیت نگران کننده ای در ایام آینده مواجه می شویم.
نگرانی از علائم احتمالی خیز مجدد کرونا در قم
در جلسه ستاد مدیریت بحران استان قم از نزولی نشدن آمار بیماران کرونایی استان بعنوان یکی از علائم احتمالی خیز مجدد کرونا در قم نام برده شد.
محمدرضا قدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم اظهار نمود: قم در ایام اخیر از نظر تعداد افراد مبتلا نزولی نبوده و این مسئله می تواند نگران کننده باشد.
رییس شبکه بهداشت و درمان سقز هم از تشدید شیوع کرونا در ایام آینده در این شهرستان اطلاع داد و اظهار داشت: شهروندان از هرگونه تجمعات و مهمانی ها خودداری و پروتکل های بهداشتی را رعایت نمایند.
انور بهرامی ضمن اشاره به اینکه ۲۰ نفر مبتلا به کرونا در بیمارستان های سقز بستری هستند، اضافه کرد: کرونا در حال شکل گیری است بنابراین اعمال محدودیت ها و لزوم آگاهی دادن به مردم در مورد خطرناک بودن پیک بعدی این ویروس ضروریست.
در همین حال حبیب الله خجسته پور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان هم اعلام نمود که تغییر وضعیت رنگ بندی شهرستان گرمسار از آبی به نارنجی و همینطور تغییر رنگ کرونایی شهرستان مهدیشهر از آبی به زرد و افزایش آمار شناسایی و بستری شده کرونا به معنای نواخته شدن زنگ خطر کرونایی در استان سمنان است.
سرپرست مرکز بهداشت شهرستان آبادان هم دورهمی خانوادگی و رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی را عامل اصلی افزایش تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ دراین شهرستان دانست و اظهار داشت: در یک جشن تولد ۱۸ نفره در آبادان ۱۵ نفر به این بیماری مبتلا شدند.
نجمه سیدآقامیری عنوان کرد: بعد از کاهش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در چند هفته گذشته متاسفانه شاهد بی خیالی و رها شدگی در مردم هستیم به صورتی که برگزاری تجمعات بدون مجوز، استفاده نکردن از ماسک و رعایت نکردن پروتکل ها سبب افزایش تعداد مبتلایان شده است.
فرماندار گناوه هم ضمن اشاره به اینکه این شهرستان در ایام آخر هفته و آخر سال مقصد مسافران و گردشگران قرار می گیرد تصریح کرد که لازم است جهت پیشگیری از شیوع و پیک جدید بیماری کووید ۱۹ محدودیت در ورودی های استان بوشهر در انتها هفته اعمال شود.
غلامرضا مهرجو اضافه کرد: این شهرستان در آذر سال جاری با اجرای طرح جامع مدیریت محدودیت های کرونایی، وضعیت خیلی مناسبی داشت اما باتوجه به موقعیت و شرایط آب و هوایی استان بوشهر و ورود مسافر به این شهرستان همچون در بازار و ساحل، نگران هایی دربرداشته است که مجدد ویروس کرونا در شهرستان افزایش یابد.
مدیر بندر شهید حقانی بندرعباس اظهار داشت: از امروز شنبه هیجدم بهمن ماه رفت و آمد گردشگران و مسافران به جزیره های استان بدون تست کرونا ممنوع می باشد.
محمد احمدی زاده با بیان این خبر به رسانه ها اضافه کرد: الان تیمی از دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان برای گرفتن تست کرونا در محل اسکله بندر شهید حقانی بندرعباس مستقر شده است.
وی بیان داشت: در مجموع ۶ مرکز در شهر بندرعباس و یک مرکز در بندرشهید حقانی برای انجام تست (PCR )و (RAPID )از سوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان مشخص شده است.
استاندار خراسان جنوبی هم ضمن اشاره به افزایش آمار بیماران سرپایی و میزان پروتکل شکنی ها اظهار داشت: در صورت تداوم عادی انگاری ها، آمار مبتلا شدن و مرگ و میر استان در اسفند ماه افزایش خواهد یافت.
حمید ملانوری عنوان کرد: مردم اگر عید خوبی را انتظار دارند باید شیوه نامه های بهداشتی را رعایت نمایند.
روزهای آینده واکسیناسیون کرونا در ایران آغاز می شود
معاون اول رئیس جمهوری روز شنبه در مراسم افتتاح بیمارستان امام خمینی (ره) اسلام آبادغرب از آغاز واکسیناسیون کرونا در کشور اطلاع داد و عنوان کرد: در ایام آینده با رسیدن محموله واکسن های خریداری شده کار واکسیناسیون کرونا در کشور آغاز خواهد شد.
اسحاق جهانگیری عنوان کرد: هیچ فردی در نقاط مختلف کشور نباید در ارتباط با تزریق واکسن کرونا احساس تبعیض کند.
وی اضافه کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حالا مکلف شده است که سازوکارهای لازم و دستورالعملی شفاف برای تزریق واکسن کرونا در کشور تهیه و تنظیم کند.
آخرین وضعیت کرونا در کشور
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: تابحال یک میلیون و ۴۵۹ هزار و ۳۷۰ نفر در کشور به صورت قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۷۶ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۸ هزار و ۴۱۲ نفر رسیده است.
سیما سادات لاری روز شنبه با بیان آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران اضافه کرد: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۱۸ بهمن ۱۳۹۹) بر مبنای معیارهای قطعی تشخیصی ۶ هزار و ۹۸۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۴۹۸ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۴۵۹ هزار و ۳۷۰ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت اظهار داشت: خوشبختانه تابحال یک میلیون و ۲۴۷ هزار و ۳۷۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان ها ترخیص شده اند. همینطور ۳۸۰۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تابحال ۹ میلیون و ۶۱۲ هزار و ۳۳ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
لاری اظهار داشت: بر مبنای آخرین تحلیل ها، ۳۶ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۷۸ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۳۴ شهرستان هم در وضعیت آبی قرار دارند.
به گزارش رژیم آسان به نقل از ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به صورتی که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بیماری کووید ۱۹ بر مبنای آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تابحال حدود ۱۰۶ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیشتر از دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر هم بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خویش را از دست داده اند. ایران از نظر تعداد تلفات کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت، نهمین کشور دنیاست. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک، انگلیس، ایتالیا، فرانسه و روسیه بیشتر از ایران بوده است.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از راه دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی وچشایی و مشکلات گوارشی همچون علایم بیماری کووید ۱۹ است. بیشتر از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس هم گرفتار بیماری خفیف می شوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا که باعث افزایش سرایت، بیماری زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.
منبع: رژیم آسان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب