مروری بر یافته های یك پژوهش؛

كدام بیماران از كدام پزشكان شكایت می كنند؟

كدام بیماران از كدام پزشكان شكایت می كنند؟ به گزارش رژیم آسان نتایج یک مطالعه حاکی از این است که اغلب بیماران شاکی پرونده قصور پزشکی؛ زن، متاهل، دارای تحصیلات فوق دیپلم و لیسانس و سطح اقتصادی اجتماعی پایین و اغلب پزشکان دارای پرونده قصور پزشکی؛ مرد، متخصص و دارای بیشتر از بیست سال سابقه طبابت بودند.


به گزارش رژیم آسان به نقل از ایسنا، هر زمان که پزشک در هر کدام از مراحل تشخیص و درمان (اعم از معاینه دقیق، تشخیص بموقع، درمان و جراحی های صحیح)، پیگیری و مشاوره و راهنمایی های لازم را طبق موازین علمی و فنی پزشکی انجام نداده باشد و به دلیل شکست در انجام یک اقدام مطابق با استانداردهای حرفه ای مرسوم، سبب آسیب به بیمار شود، مرتکب قصور پزشکی شده است.
در روند طبابت و مداخلات پزشکی، امکان دارد طیف وسیعی از عوارض ایجاد شود که خیلی از آنها خطاهای ناخواسته و بدون تعمد هستند و در صورت رعایت احتیاط هم امکان دارد ایجاد شوند. بنابراین باید به این نکته دقت داشت که قصور پزشکی خطاهایی هستند که قابل اجتناب باشند.
بررسی آمارهای قصور پزشکی در ایران، نشان داده است که در سه دهه اخیر، میزان شکایت بیماران از پزشکان، روند افزایشی داشته است. از سوی دیگر با عنایت به تغییرات در سازمان نظام پزشکی و نحوه مصرف خدمات پزشکی، به نظر می آید الگوی شکایات بیماران از پزشکان هم در حال تغییر است.
پیش داوری ها، شکایت از قصور پزشکی را به طبقات و به گروه های اجتماعی خاص نسبت می دهند و گروهی خاص از پزشکان را در معرض افترا قصور قرار می دهند. بنابراین دکتر سیمین کاظمی؛ پزشک و پژوهشگر جامعه شناسی مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با انجام یک پژوهش، شکایت های قصور پزشکی شهر تهران را مورد بررسی قرار داد.
برای انجام این مطالعه تمام پرونده هایی (۴۸۴ پرونده) که در سال ۱۳۹۴ در شورای حل اختلاف سازمان نظام پزشکی تشکیل شده بود، بررسی شدند.
یافته های این مطالعه نشان داد که علت رجوع نزدیک به دو سوم از کل پرونده های قصور پزشکی به علت اهداف زیبایی بوده است. شایع ترین علت رجوع زیبایی (حدود ۴۲ درصد) رجوع برای انجام جراحی زیبایی بینی بود.
بررسی ها حاکی از این بود که در پرونده هایی که به علل درمانی به پزشک مراجعه نموده بودند، تنها در حدود ۱۹ درصد شکایت از پزشک به علت تشخیص و باقی موارد در ارتباط با درمان بیماری بوده است. شایع ترین مشکلات پزشکی در مراجعات درمانی به ترتیب مشکلات چشم، گوش و حلق و بینی، زنان و زایمان، ارتوپدی و جراحی عمومی بود. شایع ترین مکانی که مواجهه پزشکی منجر به تشکیل پرونده قصور شده است، کلینیک های خصوصی و بعد مطب های شخصی بود.
بررسی خصوصیت های جمعیت شناختی بیماران نشان داد که فراوانی شکایت قصور پزشکی در گروه سنی ۳۱ تا ۴۲ سال، زنان، متاهلین، تحصیلات فوق دیپلم و لیسانس و سطح اقتصادی اجتماعی پایین، بیشتر از سایر زیر گروه ها بود.
نتایج مطالعه حاکی از این بود که بیشترین پزشکان دارای پرونده قصور در ارتباط با گروه سنی ۴۷ تا ۵۶ سال، جنس مرد، متخصص، فارغ التحصیلان دانشگاه های شهر تهران، رشته گوش و حلق و بینی و مدت طبابت ۲۰ سال و بیشتر بود.
به گفته پژوهشگر این مطالعه؛ یافته های به دست آمده فقط بخشی از حقیقت قصور پزشکی است و نه همه آن؛ چون که این مطالعه بر مبنای داده های حاصل از پرونده های قصور پزشکی در شورای حل اختلاف سازمان نظام وظیفه صورت گرفته، در حالیکه پرونده های قصور پزشکی در سال انجام این تحقیق دو هزار و ۷۶۹ مورد بوده اند که بخش عمده آنها در مراجع دیگر نگهداری می شدند و امکان دسترسی به آنها فراهم نبود.
نتایج این مطالعه پاییز سالجاری به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «توصیف قصور پزشکی و خصوصیت های اجتماعی-جمعیتی پزشکان و بیماران درگیر پرونده های قصور پزشکی در تهران» در فصل نامه سلامت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، انتشار یافته است.




منبع:

1399/10/29
11:02:03
0.0 / 5
1271
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , جراحی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان