فاصله گذاری اجتماعی هوشمند فاز سوم كشور برای مقابله با كرونا

فاصله گذاری اجتماعی هوشمند فاز سوم كشور برای مقابله با كرونا به گزارش رژیم آسان سخنگوی وزارت بهداشت اعلام نمود كه با مشاركت خیلی خوب مردم در سامانه غربالگری كرونا، امروز از مرز ۶۷ میلیون نفر شركت كننده در بسیج ملی كرونا گذشتیم.



به گزارش رژیم آسان به نقل از ایسنا، دكتر كیانوش جهانپور امروز در ارتباط ویدیو كنفرانسی با خبرنگاران، ضمن سپاسگزاری از مردم به علت ماندن در خانه ها در روز طبیعت اظهار داشت: امیدوارم با همكاری مردم و با مدد الهی كرونا را شكست دهیم. خوشبختانه روند بهبودی و ترخیص بیماران مبتلا به كووید ۱۹ همچنان ادامه دارد.

وی با اشاره به اینكه امیدواریم با تلاش همكاران مان و لطف خداوند بتوانیم شاهد بهبودی سایر بیماران مبتلا در ایام آینده باشیم، اظهار داشت: با مشاركت خیلی خوب مردم در سامانه غربالگری كرونا، امروز از مرز ۶۷ میلیون نفر شركت كننده در بسیج ملی كرونا گذشتیم و قاعدتا با مشاركت هر چه بیشتر مردم، بطور قطع این روند افزایشی ادامه می یابد.

جهانپور افزود: به دنبال مراحل اولیه فاصله گذاری اجتماعی و تشدید آن در نوروز، در ایام آینده و در گام سوم به سمت فاصله گذاری اجتماعی هوشمند خواهیم رفت تا این روند مدیریت شده بیماری ادامه پیدا كند و هفته های آتی با خبر مهار و كنترل بیماری در خدمت مردم باشیم. فعلا در فاز مدیریت بیماری هستیم و هنوز برای صحبت از مهار و كنترل بیماری شاید زود باشد.

جهانپور در بخش دیگری از صحبت هایش اظهار داشت: استراتژی اتخاذ شده در ایران و از جانب ستاد ملی مبارزه با كرونا، فاصله گذاری اجتماعی است كه در سه فاز دنبال شده است البته این مورد هیچ ارتباطی به قرنطینه الزامی ندارد. هرچند برخی سفارش كرده اند و یا تلاش می كردند كه فضا را به سمت قرنطینه الزامی ببرند اما استراتژی ما فاصله گذاری اجتماعی است.

وی اضافه كرد: فاز اول فاصله گذاری اجتماعی كه از هفته اول اسفند شروع شده بود، فاصله گذاری اجتماعی معتدل بود. فاز دوم با تشدید محدودیت ها و فاصله گذاری اجتماعی همراه بوده و مطابق مصوبه ستاد ملی مقابله با كرونا اجرا شده است و تا ۲۰ فروردین ادامه خواهد داشت. اگر ۲۰ فروردین ماه بخواهیم از این فاز عبور نماییم، وارد فاز سوم می شویم كه فاصله گذاری اجتماعی هوشمند است.

جهانپور افزود: در مقالات جدید بسیاری معتقدند كه استراتژی ایران در خصوص عدم قرنطینه نظامی درست بوده است. مقایسه های بین المللی نشان داده است كه فاصله گذاری اجتماعی بیشتر از قرنطینه الزامی در كنترل شیوع و جلوگیری از بیماری كووید ۱۹ موثر است.

وی همینطور اظهار داشت: فردا (۱۴ فروردین ماه) اجلاس مشترك وزرای بهداشت كشورهای حوزه منطقه مدیترانه شرقی به صورت ویدیو كنفرانس درباره مبحث كرونا در این منطقه برگزار می گردد.

جهانپور در پاسخ به سوالی درباره ارزیابی نمودارهای ایران در مقایسه با نمودارهای سایر كشورها اظهار داشت: مطابق داده هایی كه این روزها بهتر و بیشتر قابل مطالعه است، مشخصا نمودار مبتلا شدن و شیوع كووید۱۹ در ایران به شكلی كوتاه تر از نمودارهای برخی كشورهای دیگر است كه همزمان با ما و حتی پس از ما وارد طغیان این بیماری شده اند. استراتژی و راهبرد وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با كرونا نشان داد كه مبحث فاصله گذاری اجتماعی با جلب مشاركت اجتماعی خوب و مشاركت بین بخشی در پیشگیری و مدیریت بیماری كووید۱۹ تاثیرگذاری به مراتب بیشتری نسبت به قرنطینه الزامی داشته است.
زنگ خطر طغیان مجدد كووید۱۹ در بعضی كشورها
وی اضافه كرد: مستندات تا امروز از آن حكایت می كند كه فاصله گذاری اجتماعی كه حالا در فاز تشدید آن هستیم، می تواند كمك زیادی به مدیریت این بیماری بكند و در فاز بعدی كه فاصله گذاری اجتماعی هوشمند است، امیدواریم این روند ادامه یابد به صورتی كه همزمان با در نظر گرفتن الگوهای فرهنگی و ساختار اجتماعی و مباحث خاص هر كشور، مبحث به نحوی مدیریت شود كه در هفته های آینده شاهد كنترل و مهار بیماری باشیم.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: باآنكه اقدامات ملی، مشاركت عمومی و بسیج ملی مقابله با كرونا در مدیریت این بیماری موثر بوده است اما خروج از مرحله طغیان این بیماری زمانی است كه این مورد بعنوان مسئولیت مشترك جهانی پذیرفته شود. در غیر این صورت حتی اگر كشوری بتواند از این طغیان بیرون برود امكان دارد باردیگر به علت ابتلای سایر نقاط جهان به این ویروس با پیك و طغیان مجدد بیماری مواجه شود. همانطور كه به نظر می رسد در بعضی كشورهای جنوب شرقی آسیا زنگ اخطار و خطر طغیان مجدد این بیماری به صدا درآمده است.

وی تاكیدكرد: همه اقدامات در جهان باید ذیل مسئولیت مشترك باشد تا بتوانیم از این پاندمی خارج شویم.

جهانپور در پاسخ به سوالی درباره چرایی تصمیم وزارت بهداشت برای ورود به فاز فاصله گذاری اجتماعی هوشمند اظهار داشت: از هفته ابتدایی كه ویروس كرونا به شكلی ردپای آن در كشور شناسایی شد، فاصله گذاری اجتماعی انجام شد كه در فاز اول فاصله اجتماعی معتدل صورت گرفت و قسمت اعظم آن بر مبنای مشاركت اجتماعی و به صورت داوطلبانه بود كه نیازمند تبیین و اقناع افكار عمومی بود. در فاز دوم اعمال محدودیت ها با ابزارهای قانونی بیشتر شد كه در شروع سال این اقدام انجام شد و تا ۲۰ فروردین ماه تمدید شده است. مرحله بعد بر مبنای ارزیابی ریسك در ایام منتهی به ۲۰ فروردین صورت خواهد گرفت.

وی اضافه كرد: همه چیز مبتنی بر ارزیابی خطر در ایام منتهی به ۲۰ فروردین خواهد بود و اگر ارزیابی خطر این اجازه را به ما دهد، وارد فاز بعدی خواهیم شد. كه در این فاز یك سری فناوری های ارتباطات و اطلاعاتی مبنای كار است و امكان دارد برخی محدودیت ها كاهش پیدا كند و بعضی از فرآیندهای اجتماعی و اقتصادی به سمت فناوری های ارتباطات و اطلاعات سوق یابد. در عین حال بر پایه فناوری اطلاعات، حضور و تردد افراد مبتلا و افراد مشكوك و خانواده هایشان رصد می شود و بر طبق این رصد می توانیم كاهش یا افزایش محدودیت ها را مانیتور و ابلاغ نماییم.

سخنگوی وزارت بهداشت تصریح كرد: زمینه فناوری و تكنولوژیك آماده است و زیرساخت هایش فراهم شده و سامانه هایی كه برای هدایت و راهبری این مورد در فاز سوم نیاز است، آمادگی كامل را دارند و همه منتظر ارزیابی ریسك و مصوبه ستاد ملی مقابله با كرونا در ایام منتهی به ۲۰ فروردین هستیم.

وی درباره میزان حضور مردم در تفرجگاه ها در روز طبیعت اظهار داشت: حضور مردم در روز طبیعت حدودا در تمام شهرهای بزرگ، متوسط و حتی كوچك در خارج از منازل محدود بوده است كه انتظار هم همین بود. با عنایت به تشدید فاصله گذاری اجتماعی نوعی استقبال عمومی را در این حوزه شاهد می باشیم. خوشبختانه استقبال مردم خیلی خوب بود و كمترین برخوردهای قانونی را شاهدیم و مردم با وسعتی كه قابل انتظار نبود در منازل ماندند.
واكنش وزارت بهداشت به اظهارات اینستاگرامی درباره داروی آلمانی
وی درباره اظهارات پزشكی در اینستاگرام در خصوص ورود دارویی از آلمان به كشور كه تأثیر نسبی بر مبتلایان به كووید۱۹ داشته است و عدم توزیع آن از جانب وزارت بهداشت اظهار داشت: مقررات، اصول و آئین نامه های حاكم بر ورود دارو به كشور و مطالعاتی كه نیاز است روی داروها صورت گیرد و قوانین نحوه تجویز مشخص است. در دنیا هم این موارد یك سری اصول علمی است كه همه شامل پزشكان، محققان، شركت های تولیدكننده و واردكننده به آنها ملزم هستند.

سخنگوی وزارت بهداشت اضافه كرد: در كشور یك نظام دارویی و درمانی حاكم داریم و فكر نمی كنم هیات علمی یك دانشگاه با این مقررات آشنا نباشد. به هر حال در هیچ كجای دنیا در اینستاگرام دارویی را تجویز نمی كنند و یا ورود یك دارو به لیست دارویی كشور را انجام نمی دهند. در هر جای دنیا این اتفاق بیفتد، بطور قطع قضاوت جامعه پزشكی و آكادمیك درباره آن بعنوان یك رفتار غیر حرفه ای است البته امكان دارد این رفتارها بر اثر فشارهای كاری و خستگی باشد اما نه مطابق با اخلاق پزشكی و نه مطابق با نظامات اخلاقی حوزه تجویز دارو درمان است.

جهانپور افزود: این دارو هم نه كشف این فرد است و نه این فرد برای نخستین بار آنرا در ایران مطرح كرده است. ساخت این دارو به ۲۰ سال قبل بازمی گردد كه ابتدا برای آنفلوآنزا استفاده می شد و بعدا در بعضی بیماری های ویروسی دیگر در جاهای مختلف دنیا كاربرد داشت. در عین حال برای كرونا هم در چین و ژاپن مطالعاتی روی این دارو انجام شد. در ایران هم در كنار سایر داروها، مورد بررسی قرار گرفت و برخی از این دارو برای مطالعه بالینی آمد كه گزارش های اولیه آن، تأثیر نسبی را در بعضی بیماران نشان داده است البته گزارش های مربوط به آن باید به صورت رسمی بررسی شود.

سخنگوی وزارت بهداشت تاكیدكرد: در صورتیكه این دارو اثربخشی نسبی و هزینه اثربخشی داشته باشد، قاعدتا كمیته درمان در ستاد مقابله با كرونا آنرا به صورت فوری وارد پروتكل خواهد نمود. برای تولید آن هم تمهیداتی از قبل اندیشیده شده است تا ماده اولیه آن وارد شود البته همه این موارد منوط به نتیجه مطالعاتی است كه در حوزه بالینی انجام می شود.

وی در ادامه اظهار داشت: به هر حال در هیچ كجای دنیا هیچ پزشك متبحری دارویی را با فریاد زدن در اینستاگرام وارد لیست دارویی نكرده است و چنین اقدامی هم هیچ گاه از اینستاگرام كلید نخواهد خورد. اگر كسی اطلاعاتی در این حوزه دارد می تواند آنرا در چارچوب مقاله مطرح كند.

سخنگوی وزارت بهداشت درباره كاهش مصرف لبنیات در ایام كرونایی اظهار داشت: سال جاری شاید برای لبنیات در كشور سال مناسبی نبود و در این ایام ظلم مضاعفی هم به این حوزه شد. سال قبل با پروژه ای به نام آفلاتوكسین روند كاهش مصرف شیر را شاهد بودیم كه به تدریج اصلاح گردید. امروز هم بحران كرونا و طغیان این بیماری در مصرف شیر موثر بوده است.

وی اضافه كرد: سفارش ما و نظام های سلامت مصرف كافی لبنیات است. در این روزها هم شاید بیشتر از گذشته احتیاج به مصرف آن مشخص شود. امیدواریم دولت هم بتواند در بخش های مربوطه شامل دامداری ها و صنعت لبنیات حمایت لازم را داشته باشد تا این حوزه گرفتار بحران و مشكلات ناشی از كاهش مصرف نشود.

جهانپور درباره ادعای درمان كرونا با طب سنتی یا اسلامی اظهار نمود: متاسفانه تا روز گذشته داعیه هایی در این عرصه ادعاهایی مطرح می كردند كه این موارد در هیچ مطالعه آكادمیك سودمندی گزارش نشده اند. متاسفانه برخی در طب مدرن هم به این فضا پیوستند و فضای مجازی را برای ترویج یا تبلیغ و ادعای اثربخشی دارو انتخاب كردند كه اقدام ناپسندی بود و امیدواریم اصلاح گردد.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: طب سنتی، طب ایرانی، طب هندی و مدرن پیش از انجام مطالعه و تا زمانی كه سودمندی آنها در ارتقای كیفیت زندگی بیمار و افزایش طول عمر بیماران ثابت نشده باشد، قابل استفاده و تجویز نیست. طب ایرانی جزو محافل آكادمیك است و در كنار سایر رشته ها اگر سفارش ای برای درمان بیماران دارد باید در كنار طب مدرن در كارآزمایی بالینی، سودمندی آنرا ثابت كنند و پس از تایید، این روش ها قابل تجویز خواهد بود.

جهانپور در واكنش به اظهارات یكی از متخصصان بیمارستان مسیح دانشوری درباره اثربخشی داروی فاویپراویر و اینكه وزارت بهداشت این دارو را در اختیار آنها نمی گذارد، اظهار داشت: درباره داروی فاویپراویر تكلیف مثل سایر داروهای ویروسی است كه در لیست داروی ایران نیست و هنوز هم FDA آنرا در لیست دارویی خود قرار نداده است. این دارو مثل برخی داروها كه در داخل تولید نمی شد، در جهت انجام مطالعات اولیه به میزانی وارد شد تا اثربخشی آن بررسی شود. اگر اثربخشی داشته باشد، بعد از تایید كمیته علمی در پروتكل درمان قرار خواهد گرفت و تجویز خواهد شد.

جهانپور درباره اینكه گفته می شود این دارو در درمان مسؤلان مبتلا به كرونا مورد استفاده قرار گرفته است، اظهار داشت: فرقی بین بیماران نیست. بیمار مسئول باشد یا نباشد، تفاوتی ندارد. پاسخگویی دارو به سِمَت افراد ارتباطی ندارد و كسی كه دارو را برای آزمایش پذیرفته اقدامی ایثارگرانه انجام داده است. كسی كه پذیرفته دارویی كه تنها چند مطالعه در ژاپن و چین روی آن انجام شده، تست كند، قابل تقدیر است و ما از نام بیماران تست شده اطلاع نداریم. اینكه نام بیماران شركت كننده در كارآزمایی بالینی در اختیار سایرین قرار گیرد، خلاف موازین اخلاقی پزشكی است.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به برخی اظهارات در كانال های پزشكی اظهاركرد: برای اظهارات كانال هایی كه گردانندگان آن و اهداف آنها مشخص نمی باشد، پاسخی نداریم. آنچه كه مطرح است روال و اصول منطقی دارو در كارآزمایی بالینی است و در صورتیكه كارآزمایی بالینی جواب داد، دارو می تواند وارد لیست دارویی سپس وارد مرحله تولید شود و از شركت كنندگان در چنین كارآزمایی های بالینی قدردانی می نماییم.

جهانپور درباره راه اندازی نسخه نویسی الكترونیك در نظام ارجاع اظهار نمود: هدفگذاری اصلی و محوری و شماره یك وزارت بهداشت در دوره جدید این است كه موارد باقیمانده در برنامه پنجم و ششم توسعه در حوزه نظام الكترونیك سلامت محقق و عملیاتی شوند. در گام اول ایجاد نظام الكترونیك، پرونده الكترونیك سلامت استقرارپیدا كرد و گام بعدی استقرار نظام ارجاع الكترونیك خواهد بود البته در كوران كرونا قاعدتا نسخه نویسی الكترونیك در برنامه های جاری اولویت نخواهد داشت اما احتیاج به اجرای آن در بحران كرونا حس شد و امیدواریم در ماه های آینده، بعد از بحران كرونا شاهد استقراركامل نظام الكترونیك سلامت باشیم.

جهانپور درباره تست و كیت كرونا اظهار نمود: تعداد آزمایشگاه های كووید ۱۹ به ۹۰ مورد رسیده است و به تدریج به ظرفیت انجام روزانه ۲۰ هزار تست خواهیم رسید. یكی از تولیدكنندگان كیت در كشور می تواند روزی ۱۰ هزار تست تولید نماید. در عین حال خیلی از تست های خریداری شده و تست های اهدایی از جانب سازمان جهانی بهداشت مورد استفاده قرار نگرفته است. باید توجه كرد كه این تعداد تست و ساختار آزمایشگاهی برای كووید ۱۹ در ایران در منطقه و حتی برخی كشورهای توسعه یافته و پیشرفته نظیر ندارد.

وی تاكیدكرد: مهمترین دلیل وجود این ساختار آزمایشگاهی نیروی انسانی غنی و زیرساخت اولیه این بود به صورتی كه پیش از انتشار كرونا مطالعات برای شناخت ویروس آغاز شد. باید توجه كرد كه انجام تست های مولكولی و گسترش این تعداد آزمایشگاه در این ابعاد در كمتر كشوری امكان پذیر بوده است. در عین حال بزودی به صادر كننده كیت تشخیصی كرونا تبدیل خواهیم شد.

جهانپور درباره اظهاراتی مبنی عدم ابتلای سیگاری ها به كرونا اظهار داشت: طبق گزارش های بین المللی در كشورهایی مانند چین مصرف كنندگان دخانیات و اعتیاد استنشاقی در صورت مبتلا شدن به كووید ۱۹ پیش آگهی و عوارض بیشتری پیدا خواهند كرد. این اطلاعات مبتنی بر سایر ویروس ها و سندرم های حاد تنفسی در گذشته است.
تجمیع بیمارستان های كرونا در دستور كار وزارت بهداشت
سخنگوی وزارت بهداشت درباره انجام اعمال جراحی مثل پیوند اظهار نمود: درباره پیوند اعضا هم با عنایت به این كه خیلی از بیمارستان های بزرگ كه پیوند عضو در آنها انجام می شد، درگیر كرونا بوده اند، عمل پیوند در ایام گذشته انجام نمی شد اما با عنایت به این كه معاونت درمان وزارت بهداشت با خالی شدن تخت های بیمارستانی به دنبال تجمیع بیمارستان های كرونا در ایام آینده است شاهد این قبیل اقدامات هم در هفته های آتی خواهیم بود.

جهانپور با اشاره به حوادث ترافیكی اظهار داشت: در كنار اخبار منفی به این نكته باید اشاره نمود كه مرگ و میر حوادث ترافیكی به یك سوم كاهش پیدا كرده است و باید توجه داشت كه كرونا سراسر تهدید نبوده بلكه فرصت هایی هم بوده كه یكی از آنها كاهش حوادث ترافیكی است.

وی درباره عدم پذیرش بیماران كرونایی در بعضی مناطق كشور اظهار داشت: هیچ بیمارستانی مجاز به عدم پذیرش و انجام ندادن اقدامات اولیه برای بیماران نیست. برای بستری بیمار هم بطور قطع در هر منطقه ای بیمارستان های معین در نظر گرفته شده است و حتی اگر در منطقه ای یك بیمارستان وجود داشته باشد، یك بخش از آن بیمارستان بعنوان بخش معین برای بیماران مبتلا به كووید۱۹ در نظر گرفته شده است. هیچ منطقه ای نمی تواند اعلام نماید كه ما بخشی برای بستری كووید۱۹ نداریم. بطور قطع اگر حتی یك مورد اتفاق افتاده باشد، تخلف است و مدیر مربوطه باید پاسخگو باشد البته بعید می دانم چنین اتفاقی در كشور افتاده باشد.

جهانپور درباره برنامه وزارت بهداشت برای رجوع حضوری پزشكان به خانه بیماراناظهار كرد: به طورعام برنامه الزامی جهت رجوع پزشكان به منزل نداریم. مبحث پزشكانی كه به صورت آنلاین مشاوره می دادند و یا به صورت حضوری جهت ویزیت به منزل رجوع می كرند، در چارچوب موسسات متولی این كار بوده است و جز این مورد دیگری برای اعزام پزشك به منازل نخواهیم داشت.

وی اضافه كرد: اگر فردی در مورد بیماری غیر كرونا به اقدامات فوری نیاز دارد، با ۱۱۵ تماس بگیرند تا اورژانس وارد عمل شود و در صورت نیاز فرد را به مراكز مشخصی ارجاع دهد. اگر بیمار غیر كرونایی به اقدامات غیر فوریتی نیاز دارد صبر كنند تا شرایط بهتر شود سپس به مراكز درمانی رجوع كنند. اگر هم به اقدامات درمانی نیمه فوریتی نیاز دارند، با سامانه ۱۹۰ تماس بگیرند و اطلاعات لازم را جهت محل ویزیت در استان خود دریافت نمایند.

جهانپور درباره عدم انتقال یك بیمار مشكوك به كرونا از جانب اورژانس اظهار داشت: اگر وضعیت بیمار اورژانسی باشد، قاعدتا اورژانس باید او را منتقل كند اما نمی توان سرویس اورژانس را برای انتقال بیماری كه وضعیت عمومی مساعدی دارد و امكان دارد مشكوك به بیماری كووید۱۹ باشد، معطل كرد.

وی تاكیدكرد: با عنایت به این كه در محل های تب سنجی هم نیروی انتظامی و هم نیروی مقاومت بسیج حضور دارد، تخلفی نباید اتفاق بیفتد و باید بیمار بدحال به بیمارستان یا پزشك ارجاع شود و اگر شرایط بیمار اورژانسی باشد لازم است این كار اتفاق بیفتد. در این مورد باید فرد باید برای ویزیت هدایت می شد و در صورت نیاز او را به بیمارستان ارجاع می دادند، اما اینكه اورژانس بیماری را كه حال عمومی مساعدی دارد را منتقل كند، درگیر كردن اورژانس در اقدامی غیر فوریتی است و درست نیست.



1399/01/14
00:30:08
5.0 / 5
3487
تگهای خبر: آنلاین , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان