پزشكان خطایشان را پنهان نكنند

پزشكان خطایشان را پنهان نكنند به گزارش رژیم آسان سازمان نظام پزشكی كشور در فصل نهم آیین نامه اخلاق حرفه ای پزشكان، قوانین و مقررات حرفه ای مربوط به «مدیریت خطاهای پزشكی» را تشریح كرده است.



به گزارش رژیم آسان به نقل از ایسنا، طبق ماده ۹۰ آیین نامه اخلاق حرفه ای سازمان نظام پزشكی، لازم است حق بیماران، همكاران و دیگر اشخاص برای شكایت به مراجع ذیصلاح محترم شمرده شود. در عین حال شاغلان حِرَف پزشكی و وابسته باید در صورت احضار شدن از جانب مراجع قضایی و انتظامی در وقت تعیین شده حضور یابند و با صداقت كامل به پرسش ها پاسخ دهند.

همچنین بر مبنای ماده ۹۱ این آیین نامه بیم از مورد شكایت قرار گرفتن نباید باعث احتیاط غیرموجه، تحمیل مداخلات غیراستاندارد و هزینه غیرضروری به بیماران شود. در عین حال خودداری شاغلان حِرَف پزشكی و وابسته، از پذیرش بیماران پرخطر به علت بیم از نتایج حقوقی و صدمه های احتمالی ممنوع می باشد.

در ماده ۹۲ آیین نامه اخلاق حرفه ای سازمان نظام پزشكی كشور هم گفته شده كه شاغلان حِرَف پزشكی و وابسته مكلفند برای ارائه خدمات سلامت استاندارد و عاری از خطای پزشكی همه تلاش خویش را به كار گیرند. در این زمینه لازم است همه اعضا تلاش خویش را برای آگاهی از خطاهای شایع در رشته و زمینه كاری خویش انجام دهند و تا حد امكان از بروز این خطاها جلوگیری نمایند.

در ماده ۹۳ این آیین نامه هم اعلام شده كه بر مبنای حق بیماران، در خصوص آگاهی از اطلاعات مربوط به سلامت خود، شاغلان حِرَف پزشكی و وابسته باید در صورت بروز خطای منجر به ایراد خسارت، مسئولیت عمل خویش را بپذیرند و ضمن عذرخواهی و انجام اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه، اصل بروز خطا و جزئیات مربوط به آن همچون علل و عوارض ناشی از خطا را بر ای بیمار آشكار كنند.

در ماده ۹۴ آیین نامه اخلاق حرفه ای سازمان نظام پزشكی هم گفته شده كه برای حفظ اعتماد متقابل جامعه و حرفه پزشكی، لازم است شاغلان حِرَف پزشكی و وابسته در موارد بروز خطایی كه منجر به ایراد هر نوع خسارت جسمی، روانی، اجتماعی و اقتصادی به بیماران شده است، ضمن پرهیز از هرگونه پنهان كاری، با توافق بیمار و به صورت داوطلبانه برای جبران خسارت وارد شده بر اثر بروز خطای خود، اقدام نمایند.

در ماده ۹۵ این آیین نامه هم اعلام شده كه شاغلان حِرَف پزشكی و وابسته، مكلفند پیوسته به پایش خود از نظر توانمندی های جسمی و روانی لازم برای انجام درست و كامل وظایف حرفه ای اقدام نمایند. در صورتیكه به هر دلیلی همچون خستگی، ضعف جسمانی و یا ضعف روانی، فكر می كنند كه امكان دارد بیمار صدمه ببیند، باید تا حد امكان از انجام مداخله یاد شده اجتناب كنند البته انجام مداخلات اورژانسی، در غیاب فرد جایگزین از شمول این ماده مستثنی است.

در ماده ۹۶ آیین نامه اخلاق حرفه ای سازمان نظام پزشكی هم آمده است: اگر شاغلان حِرَف پزشكی و وابسته متوجه شوند كه دیگر همكاران به دلایلی مانند خستگی و ضعف جسمانی و روانی برای انجام وظایف حرفه ای خود آمادگی لازم را ندارند، به نحوی كه این امر باعث صدمه دیدن احتمالی بیمار می شود، باید تا حد امكان همكار یاد شده را برای در پیش گرفتن روندی كه سلامت بیمار حفظ شود، مانند خودداری داوطلبانه از انجام مداخله در موقعیت مذكور قانع كنند. در صورتیكه همكار یاد شده این امر را نپذیرد، لازم است مبحث را به صورت مكتوب و محرمانه به كمیته اخلاق بیمارستان یا مدیریت موسسه درمانی گزارش دهند.

بر مبنای ماده ۹۷ آیین نامه اخلاق حرفه ای سازمان نظام پزشكی، شاغلان حِرَف پزشكی و وابسته، موظف می باشند در صورت رجوع بیماری كه اعتقاد دارد بر اثر خطای حرفه مند دیگری صدمه دیده، ضمن به كار گرفتن تمام تلاش خود برای حفظ شان و جایگاه حرفه ای همكاری یاد شده از هرگونه قضاوت و اظهارنظر غیر كارشناسی اجتناب كنند همینطور باید ضمن راهنمایی بیمار، او را به مراجع ذی صلاح ارجاع دهند.

طبق ماده ۹۸ این آیین نامه هم اگر شاغلان حِرَف پزشكی و وابسته با همكاری كه دارای مشكلات روانی یا جسمی باشد و ماهیتا سبب اختلال در فعالیت های درمانی آنها می شود، لازم است مراتب را به سازمان نظام پزشكی مربوطه گزارش دهند.




1397/12/09
16:07:57
5.0 / 5
4475
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان