تله مدیسین چیست؟

تله مدیسین چیست؟ به گزارش رژیم آسان تاكنون فكر كرده اید كه اگر فضانوردان هزاران كیلومتر دورتر از زمین گرفتار بیماری شوند چگونه درمان می شوند یا در حوادث طبیعی و مناطق جنگی دسترسی به خدمات مشاوره ای و تشخیصی باكیفیت درمانی از چه روشی قابل دسترسی است؟ یا مثلا بهترین روش جهت استفاده از دانش نخبگان پزشكی برای تشخیص و درمان تعداد زیادی از بیماران در سراسر نقاط ایران و جهان چه می تواند باشد؟ تله مدیسین؛ واژه ای نه چندان جدید اما كم كاربرد، حداقل در ایران.


به گزارش رژیم آسان به نقل از ایسنا، تله مدیسین یا «تأمین سلامت از طریق دور» در یك تعریف ساده عبارت است از ویزیت بیماران از یك فاصله دور با استفاده از تكنولوژی های صوتی و تصویری و تجهیزات پزشكی مربوط به آن. فناوری های ارتباطی در حوزه پزشكی بیشتر از نیم قرن است كه در كشورهای پیشرفته مورد استفاده قرار می گیرد و از ارائه خدمات در جنگ ها و مواقع بحرانی عبور كرده و الان در خیلی از كشورهای توسعه یافته، حدودا تمامی خدمات پایش سلامتی و ویزیت بیماران و حتی خدمات كلینیكی و پاراكلینیكی در بستر اینترنت قابل ارائه است و علاوه بر نرم افزارهای گوناگون تعاملی بین پزشك و بیمار كه به راحتی بر روی تلفن های هوشمند در دسترس می باشد، سخت افزارهای اختصاصی تشخیصی هم ساخته و عرضه شده است.
یكی از بهترین ابزارهای پزشكی تولید شده نوعی گوشی هوشمند است كه با تصویربرداری دقیق از دهانه رحم می تواند همانند تست پاپ اسمیر در تشخیص زودهنگام سرطان دهانه رحم عمل كند. با استفاده از این تكنولوژی هر گوشی هوشمند به یك كولپوسكوپی تبدیل گشته است و این بخشی از فرآیند غربالگری است كه به آسانی برای خیلی از كلینیك ها در دسترس می باشد. توسط سخت افزار این گوشیهای هوشمند كه به یك منبع نور و یك لنز دوربین با بزرگنمایی قوی مجهز شده است، پرستار یا یك شخص دیگر می تواند از دهانه رحم عكسبرداری كند و برای پزشك متخصص جهت بررسی و تشخیص ارسال نماید. نرم افزار این گوشی هوشمند تصاویر و تفاسیر را برای پزشكان از طریق دور می فرستند و سفارش ها و تشخیص های پزشكان را برای بیماران ارسال می كنند.
اهمیت عملكرد این دستگاه و پشتیبانی آنلاین پزشكان با استفاده از تله مدیسین زمانی آشكار می گردد كه بدانیم تشخیص به موقع سرطان دهانه رحم تا ۴۰ درصد از مرگ و میرهای ناشی از این عارضه را می كاهد و بر مبنای پژوهش های صورت گرفته بیشتر از نیمی از زنان در كشورهای توسعه یافته و ۸۵ درصد از زنان كشورهای در حال توسعه دسترسی لازم به تست پاپ اسمیر در زمان مناسب را ندارند اما با بكارگیری ابزارهای پزشكی- ارتباطی جدید تحولی بزرگ در تولید و گسترش این دسترسی قابل تصور است. در بعضی از مراكز درمانی غربی، استفاده از ربات های پرستار و حتی اقدامات تهاجمی همچون اعمال جراحی توسط ربات ها هم با موفقیت انجام شده و افق های پیش روی پزشكی و ارتباطات را بسیار گسترش داده است.
بر مبنای مطالب ذكر شده، می توان دریافت كه از بین بردن مرزها و فاصله ها و سهولت دسترسی به خدمات باكیفیت بهداشتی و درمانی یكی از مزیت های بی رقیب تله مدیسین است. این بستر در بلایای طبیعی و جنگ ها، توسعه بهداشت در نقاط صعب العبور، كنترل بیماری های مزمن، ماموریت های فضایی و مسافرت های هوایی و دریایی، تشخیص، درمان، كنترل، پیگیری و مشاوره و آموزش ارائه دهندگان و گیرندگان خدمات سلامت و تهیه و اشتراك گذاری انواع بانك های اطلاعاتی و پرونده های سلامت افراد جامعه بسیار كاربردی و پربازده است.
استفاده از تله مدیسین بعنوان یك جایگزین برای روش فعلی و سنتی ویزیت و درمان بیمار، علاوه بر تسهیل در دسترسی دارای مزایای بیشتری برای بیماران و عرضه دهندگان است. كاهش هزینه های رفت و آمد و پیشگیری از اتلاف وقت بیماران در مطب ها و كلینیك ها، افزایش زمان و كیفیت مراقبت از كودكان و سالمندان، افزایش حریم خصوصی بیماران و گفتگو با پزشك در یك محیط دوستانه تر مانند اتاق نشیمن خانه و محافظت از افراد در مقابل مواجهه با سایر بیماری های واگیردار در اماكن درمانی همچون مواردی است كه بیمارانی كه از این بستر بهره می برند می توانند از آن برخوردار شود از جانب دیگر افزایش درآمد، بهبود بهره وری اداری، كاهش تعداد بیماران كنسلی، ارتقای سطح دسترسی عرضه دهندگان آنلاین به بیماران و بهره گیری از تجارب و مشورت های سایر پزشكان متخصص از رشته های گوناگون و رسیدن به تشخیص درست بیماری همچون مزایای تله مدیسین برای ارائه دهندگان خدمات درمانی است.

با اینكه اصطلاحTelemedicine (پزشكی از طریق دور) و Telehealth (مراقبت سلامت از طریق دور) اغلب به صورت متناوب استفاده می گردد اما تمایزی میان این دو وجود دارد؛ اصطلاح Telehealth شامل طیف گسترده ای از فن آوری ها و خدمات برای مراقبت از بیمار و بهبود كل سیستم سلامت است. در حالیكه تله مدیسین به صورت خاص به خدمات بالینی از طریق دور اشاره می كند، اما سلامت از طریق دور می تواند به خدمات غیر بالینی از قبیل آموزش ارائه دهنده، جلسات اداری و ادامه تحصیلات پزشكی علاوه بر خدمات بالینی مرتبط شود. طبق گفته سازمان بهداشت جهانی، سلامت از طریق دور شامل موارد زیر است: نظارت، ارتقاء سلامت و عملكرد عمومی بهداشت.
تشكیل پرونده سلامت الكترونیك و ثبت كلیه خدمات سلامت ارائه شده به بیماران در یك سیستم درمانی یكی از نمونه های تله هلث است كه در ایران هم از مدتی پیش توسط معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، در مراكز بهداشتی درمانی تحت عنوان « سامانه سیب » به كار گرفته شده است. در این سامانه كلیه خدمات تشخیصی، درمانی و دارویی ارائه شده برای بیماران پذیرفته شده، ثبت می شوند و سوابق بیمار با رجوع به مراكز متصل به این سامانه قابل ردیابی بوده و نحوه درمان و بهبود بیمار به راحتی رصد می گردد و از جانب دیگر از تجویز نسخ مشابه تشخیصی و درمانی اجتناب می گردد.
پزشكی از طریق دور شامل استفاده از ارتباطات الكترونیكی و نرم افزاری برای ارائه خدمات بالینی به بیماران بدون بازدید شخصی است. تكنولوژی تله مدیسین اغلب برای معاینه وضعیت سلامت بیمار، مدیریت بیماری های مزمن، مدیریت دارو، مشاوره تخصصی و تعدادی از خدمات بالینی دیگر كه می تواند از طریق دور ارائه شود، مورد استفاده قرار می گیرد.
تله هلث و تله مدیسین به صورت حتم آینده ارائه خدمات سلامت و مدیریت بهداشتی و درمانی را رقم خواهند زد و رشد متوازن و توام بسترهای ارتباطی و پزشكی و درمانی در كنار اولویت بخشی به این حوزه در سیاستگزاری های كشور، می تواند دستاوردها و تحولات بزرگی در ارتقای سلامت مردم به همراه داشته باشد.



1397/09/09
23:26:02
5.0 / 5
4640
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان