انتقاد از نبود طرح های غربالگری برای تشخیص زودهنگام سرطان پستان
رژیم آسان: رئیس مركز تحقیقات بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشكی ارومیه اظهار داشت: از هر 100 هزار زن در سنین باروری در سطح آذربایجان غربی 4.2 نفر بر اثر مبتلا شدن به سرطان پستان جان خویش را از دست می دهد.
«حمیدرضا فرخ اسلاملو» در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، مرگ و میر مادران آبستن بر اثر عوارض زایمان را مهم ترین شاخص سنجش سلامت مادران برشمرد و اضافه كرد: كشور دراین حوزه خیلی خوب عمل كرده است و با كاهش زایمان در منزل، افزایش سطح سواد عمومی و توسعه یافتگی میزان مرگ و میر مادران آبستن از 200 مورد در هر 100 هزار مادر به 20 مورد كاهش داشته است كه مطابق با برنامه های سازمان جهانی بهداشت در جهت كاهش مرگ مادران آبستن است.
وی با بیان این كه با وجود كاهش مرگ و میر مادران آبستن بر اثر عوارض زایمان در 4 دهه گذشته، عوامل خطرآفرین و تهدیدكننده سلامت مادران نسبت به دهه های گذشته بشدت افزایش داشته است، در ادامه تصریح كرد: در جامعه كنونی سرطان پستان بعنوان اصلی ترین عامل مرگ و میر زنان در سن بارداری(15 تا50 سال) مطرح است و در آذربایجان غربی هم از هر 100 هزار زن در سن باروری 4.2 نفر به دلیل مبتلا شدن به سرطان پستان جان خویش را از دست می دهد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی ارومیه با تاكید بر این كه با وجود شیوع فراوان سرطان پستان در كشورهای توسعه یافته میزان مرگ زنان بر اثر این بیماری بسیار كم تر است، در ادامه با انتقاد از نبود طرح های غربالگری همگانی برای تشخیص زودهنگام سرطان ها اضافه كرد: با وجود آغاز طرح های غربالگری بیماری های شایع زنان این طرح ها تعمیم یافته نیستند و باید طرح های غربالگری به صورت دوره ای برای همه زنان بالای 20 سال كشور اجرا شود.
رئیس مركز تحقیقات بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشكی ارومیه مهم ترین عامل تهدیدكننده سلامت زنان در سنین یائسگی را پوكی استخوان برشمرد و تصریح كرد: زنان ایرانی به صورت متوسط 10 سال زودتر از سایر زنان جهان به پوكی استخوان دچار می شوند و با این وجود نگاه جامعه ما به پوكی استخوان به گونه ای است كه این عارضه را برای سنین بالا طبیعی می دانند و باید نگاه عمومی جامعه به پوكی استخوان اصلاح گردد.
وی با انتقاد از طرح تحول سلامت با تاكید بر این كه در این طرح ضمن افزایش كمیت مراقبت ها به كیفی سازی توجه شایسته ای نشده است، تصریح كرد: گسترش ظرفیت ها و امكانات بیمارستانی و انجام پیشگیری ها در سطح بالا هرچند امری ضروری می باشد اما نباید بعنوان اولویت اصلی مورد توجه قرار گیرد بلكه باید عرضه پیشگیری های سطح پایین و جلوگیری از افزایش ورودی بیمارستان ها بعنوان اولویت مطرح باشد.
فرخ اسلاملو خاطرنشان كرد: پوكی استخوان بعنوان یكی از 4 قاتل اصلی زنان ایرانی مطرح است با این وجود هیچ طرح غربالگری و برنامه پیشگیرانه ای در این راستا اجرا نمی گردد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب