غذاهای فوق فرآوری شده می توانند موجب پرخوری در نوجوانان شوند
رژیم آسان: تحقیقات جدید نشان داده است افرادی که در اواخر نوجوانی و اوایل بیست سالگی خود هستند، بعد از دو هفته رژیم غذایی سرشار از غذاهای فوق فرآوری شده، حتی زمانی که گرسنه نیستند، هم کالری بالاتر از حدی دریا
به گزارش رژیم آسان به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، همین مساله در مورد افراد هم سن که رژیم غذایی دو هفته ای داشتند و به جای غذاهای فوق فرآوری شده، غذاهای سالم تر و غیرفرآوری شده، مصرف می کردند، صادق نبود.
بخش زیادی از کالری دریافتی در بین اشخاصی که در معرض غذاهای فوق فرآوری شده قرار داشتند، از میان وعده ها ناشی می شد.
«الکس دی فلیسینتونیو»، یکی از نویسندگان این مطالعه از مؤسسه تحقیقات زیست پزشکی فرالین در ویرجینیا تک، اشاره کرد: «خوردن میان وعده در زمان عدم گرسنگی، پیشبینی کننده مهمی برای افزایش وزن در آینده در جوانان است و بنظر می رسد قرار گرفتن در معرض غذاهای فوق فرآوری شده، این تمایل را در نوجوانان می افزاید.»
غذاهای فوق فرآوری شده به طور عمده از موادی استخراج شده از غذاهای کامل، مانند چربی های اشباع، نشاسته و قندهای افزوده، تهیه می شوند.
آنها همینطور حاوی قشر بزرگی از افزودنی ها هستند تا آنها را خوشمزه تر، جذاب تر و ماندگارتر کنند. نمونه هایی از این موارد شامل محصولات پخته شده بسته بندی شده، غلات شیرین، محصولات آماده مصرف یا آماده گرم کردن و غذاهای آماده سرد می شود.
از سوی دیگر، غذاهای کامل مانند میوه ها، سبزیجات و غلات کامل فرآوری نشده هستند و خیلی از محصولات لبنی حداقل فرآوری را دارند.
طبق گفته تیم تحقیقات، غذاهای فوق فرآوری شده با سندرم متابولیک، سلامت ضعیف قلب و سایر بیماری ها در جوانان مرتبط بوده اند.
آیا قرار گرفتن در معرض این غذاها می تواند بطور کلی موجب پرخوری شود؟
برای فهمیدن این موضوع، تیم دی فلیسینتونیو ۲۷ نفر، ۱۸ تا ۲۵ ساله، را به مدت دو هفته تحت یکی از دو رژیم غذایی قرار داد.
در یک رژیم غذایی، ۸۱٪ کالری از غذاهای فوق فرآوری شده تامین می شد، در حالیکه رژیم غذایی دیگر هیچ کالری از غذاهای فوق فرآوری شده نداشت.
«برندا دیوی»، نویسنده ارشد مطالعه، اشاره کرد: «ما این رژیم های غذایی را با دقت خیلی زیادی طراحی کردیم تا از نظر ۲۲ ویژگی، همچون درشت مغذی ها، فیبر، قند افزوده، چگالی انرژی و همینطور خیلی از ویتامین ها و مواد معدنی، با هم مطابقت داشته باشند. مطالعات قبلی تا این حد رژیم های غذایی را با هم مطابقت نداده بودند.»
محققان بعد از پایان دو هفته رژیم غذایی ویژه، عادات غذایی هر فرد جوان را در طول یک ماه تغذیه «عادی» پیگیری کردند. آنها بخصوص به میزان مصرف در بوفه صبحانه «هر چه می توانید بخورید» و همینطور سینی های میان وعده بعد از صبحانه توجه کردند.
برای گروه ۲۷ نفره بطور کلی، تیم هیچ تغییر بزرگی در میزان کالری دریافتی افراد بعد از ترک رژیم های غذایی تخصصی یا این که آیا آنها غذاهای فوق فرآوری شده را ترجیح می دهند یا خیر، مشاهده نکرد.
با این حال، هنگامی که داده ها را بر مبنای سن تجزیه کردند، محققان متوجه شدند که گروه جوان تر - افراد ۱۸ تا ۲۱ ساله - اگر اخیرا رژیم غذایی سرشار از غذاهای فوق فرآوری شده را تمام کرده بودند، کالری بیشتری در صبحانه بوفه خود مصرف می کردند. آنها همینطور با وجود این که تازه صبحانه خورده بودند و گرسنه نبودند، خیلی بیشتر میان وعده خوردند.
چنین تغییری در میان جوانان ۱۸ تا ۲۱ ساله که رژیم های غذایی با غذاهای فرآوری نشده یا با حداقل فرآوری داشتند، مشاهده نشد.
محققان گفتند که بررسی دقیق تر این که چه طور برخی غذاها امکان دارد موجب پرخوری شوند مورد نیاز است.
به طور خلاصه، نمونه هایی از این موارد شامل محصولات پخته شده بسته بندی شده، غلات شیرین، محصولات آماده مصرف یا آماده گرم کردن و غذاهای آماده سرد می شود. آیا قرار گرفتن در معرض این غذاها می تواند به طور کلی باعث پرخوری شود؟
منبع: easydiet.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب