اخطار نسبت به سموم باقیمانده در محصولات کشاورزی
به گزارش رژیم آسان، عضو فرهنگستان علوم پزشکی، بر لزوم شناسنامه دار کردن محصولات کشاورزی برای پیشگیری از بروز چالش در سلامت غذایی جامعه تاکید کرد.
به گزارش رژیم آسان به نقل از مهر، مجید حاجی فرجی، عضو فرهنگستان علوم پزشکی اظهار داشت: نبودِ نظارت و ثبت دقیق اطلاعات تولید، سلامت مواد غذایی را در کشور با چالش جدی مواجه کرده است. وی ادامه داد: در اسناد بالادستی، امنیت غذایی به عنوان دسترسی پایدار به غذای سالم و کافی تعریف شده است. اما رکن مهم این امنیت، ایمنی مواد غذایی است که در بخش کشاورزی نظارت کافی بر آن وجود ندارد. حاجی فرجی با اشاره به آلودگی منابع آب، استفاده از کودها و سموم غیر استاندارد، و عدم رعایت دوره های مجاز مصرف سموم، اظهار داشت: آلودگی خاک و آب سبب افزایش نیترات در محصولاتی مثل کاهو، سیب زمینی و پیاز می شود و این وضعیت در طولانی مدت به کبد، کلیه، سیستم عصبی، هورمون ها و حتی DNA صدمه می زند. وی اشاره کرد: حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد کودهای شیمیایی و بالاتر از ۳۰ درصد سموم دفع آفات مصرفی غیر استاندارد و قاچاق بوده و نزدیک به ۲۰ درصد زمینهای کشاورزی آلوده به باقی مانده سموم آفت کش ها است. همینطور طبق اعلام سازمان محیط زیست، تا ۵۰ درصد فاضلاب کارخانجات صنعتی یا کارگاهی به زمینهای زراعی وارد می شود. حاجی فرجی ضمن اشاره به طرح قدیمی کُدگذاری و شناسنامه دار کردن مزارع که سال هاست رها شده، اظهار داشت: با این تکنیک ضمن تشخیص اصالت و کیفیت محصول مشخص می شد از کدام مزرعه آمده، اما این کار بعد از مدتی متوقف گردید. وی با اشاره به کمبود بودجه، نیروی متخصص و تجهیزات در سازمان های متولی، تاکید کرد: ماده ۳۵ برنامه هفتم صراحتاً مسئولیت نظارت را بر عهده سازمان حفظ نباتات گذاشته اما اقدامات عملی جدی صورت نگرفته است. این متخصص تغذیه پیشنهاد کرد آموزش های ساده و کم هزینه به کشاورزان عرضه شود تا سم استاندارد را بشناسند، روش مصرف صحیح را بدانند و از تلفیق خطرناک سموم جلوگیری شود. به نقل از ایشان، استفاده از روش های بیولوژیک و تقویت سیستم پایش سموم باید در دستور کار قرار گیرد. حاجی فرجی در آخر اضافه کرد: اگر حمایت انجام نشود، کشاورز ناچار به استفاده از سموم قاچاق و ارزان می شود. مردم باید مطالبه گر شوند و سازمان های نظارتی هم وارد عمل شوند. بطور خلاصه، وی اشاره کرد: حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد کودهای شیمیایی و بالاتر از ۳۰ درصد سموم دفع آفات مصرفی غیر استاندارد و قاچاق بوده و نزدیک به ۲۰ درصد زمین های کشاورزی آلوده به باقیمانده سموم آفت کش ها است. وی ضمن اشاره به کمبود بودجه، نیروی متخصص و تجهیزات در سازمان های متولی، تصریح کرد: ماده ۳۵ برنامه هفتم صراحتاً مسئولیت نظارت را بر عهده سازمان حفظ نباتات گذاشته اما اقدامات عملی جدی صورت نگرفته است.
منبع: رژیم آسان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب