مصرف نمک به اندازه باشد اما دریایی نباشد!
به گزارش رژیم آسان، رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران، در مورد اهمیت مصرف نمک یددار و عوارض خطرناک نمک دریا، توضیحاتی داد.
به گزارش رژیم آسان به نقل از مهر، محمدرضا سلمانی اظهار داشت: باور به سالم تر بودن نمک دریا اشتباه است و می تواند عوارض جدی برای سلامت ما بهمراه داشته باشد. وی با اشاره به اهمیت یُد در عملکرد غده تیروئید و متابولیسم بدن، اضافه کرد: منابع طبیعی یُد مانند غذاهای دریایی، غلات، حبوبات و لبنیات کافی نیستند؛ به همین دلیل، افزودن یُد به نمک، راهکاری علمی و مؤثر برای پیش گیری از کمبود یُد در جامعه است. بگفته سلمانی، یُد موجود در نمک به نور و رطوبت حساس است و به مرور کاهش پیدا می کند. ازاین رو نمک باید در محیط خشک و تاریک نگهداری شود و هنگام خرید نیز به تاریخ تولید و انقضا توجه گردد. رییس مرکز بهداشت جنوب، با اشاره به تبلیغات گسترده درباره ی نمک دریا، گفت: برعکس تصور عموم، نمک دریا سالم تر نیست و حتی در متون معتبر طب سنتی، از بدترین انواع نمک معرفی شده است. این نوع نمک به طور معمول تصفیه نمی شود و به علت ورود پساب ها و آلودگی های صنعتی، حاوی فلزات سنگین، شن و ماسه و ناخالصی های مضر است. وی اضافه کرد: رنگ های خاص برخی نمک ها نیز نشانه کیفیت نیست، بلکه حاصل ناخالصی های معدنی است. سلمانی با تکیه بر مصرف متعادل نمک، اظهار داشت: مصرف بیش از اندازه نمک می تواند خطر ابتلاء به فشارخون بالا، سرطان معده و پوکی استخوان را افزایش دهد. وی ادامه داد: بررسی ها روی دانش آموزان نشان داده است که قسمتی از آنها گرفتار کمبود ید هستند؛ علت اصلی این مشکل مصرف نکردن نمک یُددار یا نگهداری ناصحیح آنست. از طرف دیگر، گروه کوچکی نیز به دلیل مصرف زیاد نمک گرفتار افزایش یُد شده اند که در آینده احتمال بیماریهای قلبی و عروقی را بالا می برد. سلمانی سفارش کرد: بهتر است نمکدان از سفره ها حذف شود و تنها در آشپزخانه، در مراحل پایانی پخت غذا از نمک یُددار و استاندارد استفاده گردد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب