نکاتی در رابطه با تالاسمی ماژور از زبان فوق تخصص بیماری های خون

نکاتی در رابطه با تالاسمی ماژور از زبان فوق تخصص بیماری های خون به گزارش رژیم آسان، با افزایش آگاهی عمومی نسبت به بیماری های ژنتیکی، خیلی از خانواده ها در رابطه با بیماری تالاسمی ماژور، روش های درمان و امکان جلوگیری از آن پرسش هایی در ذهن دارند.


به گزارش رژیم آسان به نقل از وبدا، سعید دولت شاهی، فوق تخصص بیماری های خون و سرطان، اظهار داشت: تالاسمی یک بیماری مادام العمر و پرهزینه است، اما با آگاهی قبل از ازدواج میتوان از تولد نوزاد مبتلا جلوگیری کرد. آیا هر فردی که تزریق خون انجام می دهد، دچار تالاسمی ماژور است؟ خیر، علل مختلفی برای تزریق خون وجود دارد، سن، بیماری های مزمن، شرایط حاد پزشکی و یا جراحی می توانند فرد را نیازمند خون گیری کنند. تالاسمی یکی از این علل است، اما تنها علت نیست. آیا پیوند مغز استخوان درمان قطعی تالاسمی ماژور است؟بله، اما مشروط به شرایط خاص. این فوق تخصص تاکید کرد: برای پیوند مغز استخوان ابتدا باید دهنده کاملا سازگار وجود داشته باشد. سپس فرد باید شرایط عمومی مناسب برای پیوند را داشته باشد. بیمارانی که گرفتار نارسایی کبد، بیماری قلبی، اعتیاد یا بیماری هایی مثل HIV هستند، حائز شرایط پیوند نیستند. همینطور پیوند امکان دارد با عوارض شدید ایمنی همراه باشد که در صورت عدم پذیرش توسط بدن، منجر به شکست درمان می شود.

اگر زنی پیوند مغز استخوان انجام دهد، آیا فرزندش تالاسمی نخواهد داشت؟

دولت شاهی اضافه کرد: خیر، پیوند مغز استخوان ژنتیک فرد را تغییر نمی دهد. سلول های مغز استخوان صرفا در خون سازی نقش دارند و تاثیری بر تخمک گذاری و ژن های فرد ندارند. بنابراین، اگر مادر ناقل ژن تالاسمی باشد، حتی بعد از پیوند، همچنان ناقل باقی می ماند و در صورت ناقل بودن پدر، احتمال تولد نوزاد دچار تالاسمی ماژور وجود دارد.

افراد دچار تالاسمی ماژور چقدر عمر می کنند؟

وی اظهار داشت: در صورت درمان منظم، میانگین عمر می تواند به ۴۰ تا ۵۰ سال برسد. درمان شامل تزریق منظم خون و مصرف داروهای کاهنده آهن است. در صورت عدم پیگیری مناسب درمان، عوارضی چون نارسایی قلبی، اختلالات کبدی، دیابت و مشکلات شدید دیگر می تواند طول عمر را کم کند.

وضعیت باروری بیماران تالاسمی چطور است؟

دولت شاهی با اشاره به اینکه کم خونی مزمن و بار درمان های مکرر می تواند بر میل جنسی و باروری تاثیر بگذارد. خاطرنشان کرد: تالاسمی می تواند سبب کاهش میل جنسی، مشکلات روحی و روانی، و کاهش باروری شود. با این وجود، فرزندآوری برای این بیماران امکانپذیر است، البته با مشاوره و مراقبت های پزشکی خاص.

آیا خانواده بیمار می توانند خون اهدا کنند؟

عضو هیات علمی دانشگاه اظهار داشت: بله، اما خون اهدایی مستقیم به بیمار تزریق نمی گردد. خون کامل اهدایی از جانب خانواده به بانک خون منتقل و بعد از انجام مراحل تخصصی، آماده مصرف می شود. بنابراین، باآنکه خانواده می توانند اهداکننده باشند، اما فرایند دریافت خون بیمار مسیر خاصی دارد.

مهم ترین پیام برای جلوگیری از تولد بیماران جدید چیست؟

دولت شاهی با تکیه بر این که تالاسمی یک بیماری ژنتیکی است و بهترین درمان، پیشگیری است، اظهار داشت: وقتی فرد به تالاسمی ماژور مبتلا می شود، علاوه بر خود او، خانواده و جامعه هم درگیر هزینه ها، عوارض و فشارهای روانی می شوند. جلوگیری از تولد نوزاد مبتلا، ساده ترین، مؤثرترین و کم هزینه ترین راهکار برای کنترل بیماری است.

1404/04/23
09:29:25
5.0 / 5
21
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , جراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان

رژیم آسان، راهی برای تغییر دائمی سبک زندگی و رسیدن به سلامتی پایدار. سلامتی و تناسب اندام، آسان تر از همیشه