میوه ای که جای دارو را می گیرد 10 خاصیت اعجاب انگیز سنجد
رژیم آسان: سنجد آسیاب شده به سبب این که حاوی ترکیباتی است که به تنظیم قند خون کمک می نماید، می تواند برای افراد دچار دیابت نوع یک و دو مفید باشد، سنجد موجب کاهش جذب قندهای ساده در بدن می شود.
به گزارش رژیم آسان به نقل از مهر، سنجد یک میوه بسیار مفید و پرخاصیت است و سه نوع درخت سنجد در دنیا وجود دارد، سنجد سرشار از فیبر و مواد مغذی و ویتامین هایی همچون ویتامین C است؛ برمبنای طب ایرانی طبیعت سنجد سرد و خشک است و از همین رو برای افراد با طبع گرم و تر مناسب بوده و همین طور یکی از خواص سنجد این است که دمای بدن افراد گرم مزاج را پایین آورده و رطوبت بدن آنها را می گیرد؛ مصلح سنجد موادی همچون عسل، شکر قهوه ای و نبات است. میوه سنجد و گل های آن به عنوان مواد مغذی برای التیام زخم معده و تب به کار می روند و از سویی نیز برای درمان بیماری هایی مانند اسهال، تهوع، استفراغ، ناراحتی های معده، آسم و نفخ نیز استفاده می شود. خواص سنجد برای معده سنجد یک ماده غذایی مفید برای دستگاه گوارش است. پودر سنجد یا سویق، معده را تقویت و مکانیسم صفرا را مهار می کند و از این راه سبب ممانعت از تهوع و استفراغ می شود. سنجد سموم معده و روده را برطرف می کند. سنجد حاوی کارتینوئیدها و پلی فنول ها است که این مواد برای درمان زخم معده مفید و مؤثر هستند. سنجد حاوی فیبر بالایی است و گرسنگی را می کاهد و برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند مفید می باشد. خواص سنجد برای تقویت استخوان ها سنجد آسیاب شده به سبب داشتن مقدار زیادی کلسیم، فسفر و منیزیم، در تقویت استخوان ها تأثیر زیادی دارد. بطوریکه مصرف مداوم آن می تواند از بروز پوکی استخوان پیشگیری کند و در نتیجه به حفظ سلامت استخوان ها و دندان ها کمک نماید. خصوصاً در دوران سالمندی، مصرف سنجد می تواند از تحلیل رفتن استخوان ها پیشگیری کند. خواص سنجد برای بهبود دردهای مفصلی سنجد آسیاب شده دارای خاصیت ضدالتهابی است و می تواند به کاهش دردهای مفصلی و آرتروز کمک نماید. مصرف آن به همراه شیر برای بیماران دچار آرتروز سفارش می شود. ترکیبات موجود در سنجد، مانند فلاونوئیدها و اسیدهای چرب ضروری، به کاهش التهاب مفاصل کمک می کنند و می توانند نقش مؤثری در بهبود حرکت و کاهش انقباض عضلانی داشته باشند.
خواص سنجد برای تقویت سیستم ایمنی بدن ویتامین C موجود در سنجد موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و بدن را در مقابل بیماریهای مسری مختلف، خصوصاً سرماخوردگی و آنفلوآنزا مقاوم تر می کند. علاوه بر این، سنجد دارای ترکیبات ضد باکتری و ضدویروسی است که مصرف آن به پاک سازی بدن از عوامل بیماری زا کمک می کنند. خواص سنجد برای مشکلات گوارشی فیبر بالای موجود در سنجد آسیاب شده به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کرده و موجب رفع اشکال یبوست می گردد. همچنین، سنجد به سبب داشتن ترکیبات قابض، برای درمان اسهال نیز مفید می باشد. ترکیبات فنولیک موجود در سنجد موجب افزایش ترشح آنزیم های گوارشی شده که به هضم بهتر غذا کمک می کنند. همچنین، مصرف سنجد می تواند از مشکلات عمده زخم معده و التهابات گوارشی پیشگیری کند. خواص سنجد برای سلامت پوست و مو آنتی اکسیدان های موجود در سنجد از پیری زودرس جلوگیری کرده و به شادابی و سلامت پوست کمک می کنند. همچنین، ویتامین های A و E موجود در آن، ریزش مو را کم می کنند و حتی موجب تقویت و رشد مجدد موها می شوند. همین طور سنجد دارای خاصیت کلاژن سازی است که در حفظ لطافت و جوانی پوست نقش مهمی دارد. خواص سنجد برای کنترل قند خون و دیابت سنجد آسیاب شده به سبب این که حاوی ترکیباتی است که به تنظیم قند خون کمک می کنند، می تواند برای افراد دچار دیابت نوع یک و دو مفید باشد. سنجد موجب کاهش جذب قندهای ساده در بدن شده که بدین سبب سطح گلوکز خون را کنترل می کند و مصرف مداوم آن می تواند از نوسانات شدید قند خون جلوگیری کرده و به کنترل بهتر دیابت کمک نماید. خواص سنجد برای کاهش خستگی سنجد آسیاب شده به عنوان یک ماده انرژی زا عمل می کند و برای افرادی که گرفتار ضعف جسمی و خستگی مفرط هستند، بسیار مفید می باشد. به سبب وجود ترکیبات مغذی مثل پروتئین ها، ویتامین ها و مواد معدنی، مصرف سنجد می تواند به تقویت بدن و افزایش سطح انرژی کمک نماید. همچنین، ترکیبات مفید موجود در سنجد قادر هستند به بهبود عملکرد ذهنی و کاهش فشار کمک نمایند.
خواص سنجد برای کودکان یکی دیگر از خواص سنجد تقویت سیستم ایمنی است. سیستم ایمنی خردسالان ضعیف و لطمه پذیر است و سنجد می تواند آنرا تقویت کند. از مهم ترین خواص سنجد برای خردسالان رفع کمبود ویتامین C در آنها و پیشگیری از حضور و ورود عفونت به بدن خردسالان است. با ترکیب شیر و پودر سنجد می توان به استواری استخوان خردسالان درحال رشد کمک نماید و علاوه بر این این ترکیب می تواند در رفع سکسکه در خردسالان نیز نقش مفیدی داشته باشد. سنجد غنی از کلسیم است و می تواند از ابتلای خردسالان به پوکی استخوان جلوگیری کند؛ همین طور سنجد دارای انواع آمینواسیدها و پروتئین است و به عضله سازی خردسالان کمک می نماید. سنجد برای درمان تکرر ادرار در خردسالان نیز مؤثر است. سنجد علاوه بر کلسیم، غنی از فسفر نیز هست و از این راه به رشد قد خردسالان کمک می نماید. خواص سنجد برای کلیه برای درمان سنگ کلیه، نوشیدن آب فراوان و استفاده از دیورتیک های طبیعی سفارش می شود تا سنگ کلیه با درد کمتری از بدن بیرون رود. سنجد به عنوان یک ادرارآور طبیعی، علاوه بر این که قادر به درمان سنگ کلیه است، به سم زدایی و پاکسازی کلیه ها نیز کمک می نماید. سنجد به سبب داشتن ویتامین ها و مواد معدنی بالا، کاهش دهنده فشار خون و کلسترول است. همین طور از بیماریهای قلبی محافظت کرده و برای بیماریهای کلیوی مفید می باشد. این میوه خشک شده پرخاصیت، عملکرد کلیه ها را تنظیم می کند و با دفع سموم از بدن، موجب بهتر کار کردن کلیه و تصفیه آن می شود. به همین دلیل، فایده سنجد برای سلامت کلیه ها ثابت شده است. اگر می خواهید میوه سنجد را بصورت تازه مصرف کنید، می توانید پوست آنرا بگیرید و دانه ها را جدا کنید. از آنجا که پوسته میوه سنجد سفت است و قسمت سفید داخلی آن آسان تر مصرف می شود، می توانید سنجد را بدون پوسته آن بخورید. خواص سنجد برای چشم اسیدهای چرب موجود در روغن هسته سنجد می توانند با افزایش ترشح اشک، خشکی چشم ناشی از استرس را کاهش دهند. روغن خوراکی هسته سنجد، علایم خشکی چشم که در هوای سرد و به طور معمول در زمستان رخ می دهد را با بازگرداندن سطوح بالای ذرات در اشک چشم، کم می کند. اسیدهای چرب موجود در این میوه، نوعی مواد شیمیایی تولید می کنند که جلوی التهاب را می گیرد و به تولید اشک کمک می نماید. خواص سنجد برای ریزش مو سنجد غنی از فسفر و کلسیم است و این دو ماده می توانند سبب تقویت فولیکول های مو شوند و از این راه از ریزش موها جلوگیری نمایند. همین طور می توانید پودر سنجد را بصورت ماسک روی موهای خود قرار دهید و پس از ۱۵ دقیقه آنرا شسته و آب کشی کنید و نتیجه این کار داشتن موهایی درخشان است.
مضرات سنجد فواید و خواص سنجد بی شمار است اما مصرف این میوه پر خاصیت ممکنست در بعضی افراد که بیماریهای خاصی دارند ایجاد مشکل کنند بطور مثال مصرف سنجد برای افرادی که دچار یبوست هستند مضر است. در بعضی موارد ممکنست در افراد ایجاد حساسیت و آلرژی داشته باشد. مصرف سنجد برای افرادی که مزاج سرد دارند مضر است و می تواند سبب ضعف اعصاب آنها شود. ارزش غذایی سنجد آسیاب شده سنجد سرشار از مواد مغذی همچون ویتامین C، ویتامین A، ویتامین K، آهن، کلسیم، فسفر، فیبر و آنتی اکسیدان ها است. وجود این ترکیبات ارزشمند، این ماده غذایی را به یک داروی طبیعی مبدل کرده است. همچنین، سنجد دارای ترکیبات پلی فنولی و فلائونوئیدی است که به سبب خاصیت آنتی اکسیدانی، از بدن انسان در مقابل لطمه های رادیکال های آزاد محافظت می کند و در نهایت مانع از تشکیل توده های سرطانی در قسمت های مختلف بدن می گردد. نحوه مصرف سنجد آسیاب شده سنجد آسیاب شده را می توان به روش های مختلفی مصرف نموده و مخلوط کردن با شیر: ترکیب سنجد آسیاب شده با شیر گرم به تقویت استخوان ها و کاهش دردهای مفصلی کمک می نماید. اضافه کردن به ماست یا عسل: ترکیب سنجد با ماست یا عسل موجب افزایش انرژی و تقویت سیستم ایمنی می شود. ترکیب با خرما و مصرف به عنوان مکمل غذایی: سنجد آسیاب شده همراه با خرما به عنوان یک میان وعده مغذی می باشد که برای ورزشکاران و افراد با فعالیت بدنی زیاد مفید می باشد. استفاده در تهیه حلوا و شیرینی های سنتی: سنجد آسیاب شده را می توان در تهیه انواع حلوا و دسرهای مقوی به کار برد. بر این اساس سنجد آسیاب شده یک ماده مغذی و پرخاصیت شمرده می شود که می تواند به بهبود سلامت عمومی بدن کمک نماید. بطور کلی استفاده از آن به عنوان یک داروی طبیعی در رژیم غذایی روزانه سفارش می شود. خصوصاً برای افرادی که گرفتار مشکلات مفصلی، ضعف جسمانی، بیماریهای گوارشی و مشکلات پوستی هستند، پیشنهاد خوبی بشمار می رود. باتوجه به خواص بی نظیر این ماده، مصرف آن می تواند به عنوان یک راه حل طبیعی برای حفظ سلامتی و تقویت بدن مورد توجه قرار گیرد.
منبع: رژیم آسان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب