لزوم فیزیوتراپی تنفسی در بهبودیافتگان كرونا

لزوم فیزیوتراپی تنفسی در بهبودیافتگان كرونا به گزارش رژیم آسان دکتری فیزیوتراپی ضمن اشاره به لزوم انجام فیزیوتراپی تنفسی در بهبودیافتگان کرونا اظهار داشت: توانبخشی ریه می تواند عملکرد دستگاه تنفس را بعد از گذار از دوران بیماری حفظ نموده و برخی عوارض ماندگار تنفسی ناشی از کووید-۱۹ را بهبود بخشد.


محمد عموزاده خلیلی روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا اضافه کرد: فیزیوتراپی تنفسی یکی از مهم ترین معالجات پزشکی برای بیماران مبتلا به کرونا در دوران نقاهت و همینطور بعد از بهبود است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از عوارض اصلی کووید-۱۹ مشکلات تنفسی است، بیمار مبتلا به کرونا با افت اکسیژن در نخستین علامت از عارضه های تنفسی روبه رو شده و از راه فیزیوتراپی تنفسی و توانبخشی ریه می تواند تنفس مطلوب را حفظ و در واقع افت اکسیژن را جبران کند.
عموزاده خلیلی افزود: با هر دم و بازدم، میزان معینی از اکسیژن وارد ریه شده و گاز کربنیک خارج می شود. با ورود ویروس کرونا و درگیری ریه، دم و بازدم و ورود و خروج هوا با دشواری روبه رو شده و میزان حجم اکسیژن در بدن و گاز کربنیک کاسته می شود.
این دکتری فیزیوتراپی تصریح کرد: تمرینات تنفسی و توانبخشی ریه در واقع میزان ورود و خروج این گازها به بدن را تقویت کرده و بهبود می بخشد.
وی اضافه کرد: این اقدام نخست از راه فعال تر کردن بخش های سالم ریه (که طی گذار از دوران نقاهت گرفتار عارضه نشده اند) اتفاق می افتد. مطابق با برخی تمرینات ورزشی و و دم و بازدم مصنوعی، ریه و عضلات تقویت شده و تنفس بهبود می یابد.
ضرورت تخلیه ترشحات عفونی و بهبود دستگاه تنفس
عموزاده خلیلی افزود: بعضی از بیماران کووید-۱۹ با مشکلات عفونی نظیر عفونت ریه مواجه بوده و باید ترشحات مزاحم در راه تنفس را هم تخلیه کنند.
این استاد علوم پزشکی توضیح داد: تخلیه ترشحات عفونی سبب پاکسازی (باز شدن انسدادها) و در نتیجه بهبود تبادلات گازی در بدن شده و دستگاه تنفس را تقویت می کند.
عموزاده خلیلی افزود: بعضی از بیماران مبتلا به کرونا اما به علت مشاهده علائمی همچون ترشحات خونی، باید در انجام تمرینات توانبخشی ریه احتیاط کنند؛ گاه تمرینات تنفسی را متوقف و به منظور تداوم معالجه بررسی های بیشتری انجام دهند.
به گفته این پزشک، در بیماران عادی اما این توانبخشی می تواند عوارض مزمن تنفسی که گاه مدت ها بعد از بهبود کووید-۱۹ هم ماندگار است را کم کند.
وی خاطرنشان کرد: یک ورزشکار به هنگام نفس کشیدن میزان اکسیژن بالایی را وارد شش ها می کند، اما یک شخص غیرورزشکار با وضع مشابه از لحاظ سن، جنس، فیزیک و قدرت بدنی، حجم بسیار کمتری از اکسیژن را به بدن می دهد.
عموزاده خلیلی تصریح کرد: ازاین رو توجه به تمرینات فیزیوتراپی هم اکنون با عنایت به شیوع ویروس کرونا، می تواند سیستم بدنی را همچون ورزشکاران با تقویت بعضی از سلول های غیردرگیر به طرف انجام وظایف بهتر و ترمیم بخشی از سلول های صدمه دیده سوق دهد.


به گزارش رژیم آسان به نقل از ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به صورتی که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تابحال حدود ۱۴۶ میلیون نفر را در دنیا به صورت قطعی مبتلا کرده و حدود سه میلیون نفر هم بر اثر بیماری کووید ۱۹ جان خویش را از دست داده اند.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از راه دهان، بینی و چشم منتقل می شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی همچون علایم بیماری کووید ۱۹ است. بیشتر از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس هم گرفتار بیماری خفیف می شوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقا که باعث افزایش سرایت، بیماری زایی و مرگ و میر شده، نگرانی های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.



منبع:

1400/03/05
12:11:16
5.0 / 5
1029
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان