زوار راهیان نور چگونه از مبتلاشدن به بیماریهای غیرواگیر پیشگیری کنند؟

زوار راهیان نور چگونه از مبتلاشدن به بیماریهای غیرواگیر پیشگیری کنند؟ به گزارش رژیم آسان، خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به حضور زوار راهیان نور در یادمان ها و احتمال بروز بیماریهای غیر واگیر، اظهار داشت: یکی از شایع ترین بیماری هایی که در مسافرت سلامتی فرد را تهدید می کند بیماریهای منتقله از آب و غذا است که باید برای پیش گیری از مبتلاشدن به این بیماریها نکاتی را رعایت کرد.



دکتر پژمان بختیاری نیا در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به حضور زوار راهیان نور در یادمان های خوزستان اظهار داشت: همه ساله در روزهای تعطیلات نوروزی هزاران نفر از مردم سراسر کشور برای زیارت مناطق عملیاتی و بازدید از یادمان های دفاع مقدس به استان خوزستان عزیمت می کنند. باتوجه به حساسیت و جایگاه اثرگذار حوزه سلامت، معاونت بهداشت در امتداد ارائه خدمات بهداشتی با پشتیبانی و به کارگیری مراکز بهداشت شهرستان های تحت پوشش بصورت شبانه روزی آماده خدمات رسانی به زوار راهیان نور هستند.

وی با اعلان اینکه برای بهره برداری از این ظرفیت حفظ سلامتی زوار اهمیت به سزایی دارد، اضافه کرد: گاهی اوقات عدم رعایت بهداشت فردی، بهداشت مواد غذایی و بهداشت محیط می تواند سبب بروز بیماری در طول این سفر معنوی شود و آرامش زائر و خانواده ها را بر هم بزند. در این سفر معنوی باید با رعایت بهداشت و سفارش های بهداشتی، سلامت فرد را تضمین نمود تا سفری پر برکت و خاطره انگیز داشته باشد.

بیماری های منتقله از آب و غذا؛ شایع ترین بیماریها در سفرها

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار داشت: یکی از شایع ترین بیماری هایی که در مسافرت سلامتی فرد را تهدید می کند بیماریهای منتقله از آب و غذا است؛ این بیماریها بوسیله خوردن غذا، آب و یا نوشیدنی های آلوده منتقل می شوند و علایم و نشانه های بالینی در بیشتر این بیماریها شامل اسهال، تهوع، استفراغ و گرفتگی شکمی است.

بختیاری نیا افزود: با رعایت سه اصل استفاده از آب سالم و بهداشتی، مصرف غذا بصورت سالم و بهداشتی و رعایت بهداشت فردی در هر شرایطی، می توان از مبتلاشدن به بیماریهای منتقله از آب و غذا پیشگیری کرد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: بمنظور استفاده از آب شرب سالم باید از آب لوله کشی یا آب بسته بندی دارای مشخصات و مجوز بهداشتی بهره برد و از ‌نوشیدن آب از محلهای فاقد تابلوی آب شرب و آب های مخصوص آبیاری فضای سبز در پارک ها، تفریحگاه ها و کنار جاده ها خودداری کرد. برای خنک کردن آب و سایر نوشیدنی ها نیز باید از یخ های عرضه شده در محیط های بهداشتی استفاده گردد.

راه های پیشگری از انتقال بیماریهای منتقله از آب و غذا

بختیاری نیا عنوان کرد: برای پیش گیری از بیماریهای منتقله از غذا، باید غذا را بصورت سالم و بهداشتی مصرف کرد بدین سبب باید از خوردن غذا در رستوران ها و مراکز عرضه مواد غذایی که موازین بهداشتی را رعایت نمی کنند، خودداری شود.

وی اضافه کرد: مواد غذایی پخته شده تازه نیز باید به اندازه مصرف یک دفعه تهیه و در کوتاه ترین فاصله زمانی مصرف شوند. از مصرف غذای مانده در طول سفر خودداری شود و در صورت استفاده مجدد از غذای پخته شده، آنرا کاملا گرم و بعد استفاده نمود. بهتر است از لیمو ترش و یا آبلیمو همراه با غذا استفاده کنید.

راه های پیش گیری از بیماری کشنده بوتولیسم

وی اظهار داشت: بوتولیسم یک بیماری فلج کننده است که عامل ایجادکننده آن سمی است که توسط باکتری کلوستریدیوم بوتولینوم تولید می شود. بمنظور پیش گیری از این بیماری کشنده باید کشک مایع را پیش از مصرف به مدت ۵ دقیقه و کنسروها را پیش از باز کردن به مدت ۲۰ دقیقه (از زمان جوش آمدن آب) جوشاند و از مصرف قوطی های کنسرو متورم یا فرو رفته، زنگ زده و مشکوک به فساد خودداری شود.

بختیاری نیا اضافه کرد: از خرید و مصرف آب میوه، بستنی، انواع شربت، آب زرشک و چنین خوراکی هایی که توسط افراد دست فروش و دوره گرد عرضه می شود، خودداری شود.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: رعایت نکردن بهداشت فردی و عمومی و مدیریت نادرست محل هایی که بصورت موقت برای اسکان زوار کاروان های راهیان نور در نظر گرفته می شود، می تواند سبب بروز بیماریهای مختلف شود بدین سبب بهتر است برای رعایت بهداشت فردی، در هنگام مسافرت از لیوان های یکبار مصرف استفاده گردد.

وی اضافه کرد: در طول روز دست ها بر اثر تماس با محیط اطراف همچون مواد غذایی خام، وسایل سفر، اسکناس و یا استفاده از دستشویی آلوده می شوند و در صورتیکه به درستی با آب و صابون شست وشو نشوند می توانند انواع بیماریها را انتقال دهند که بهترین و موثرترین راه پیش گیری از بیماریهای قابل انتقال بوسیله آب و غذا، شستن صحیح دست ها است.

نحوه پیش گیری از مبتلاشدن به بیماریهای تنفسی

بختیاری نیا عنوان کرد: باتوجه به حجم بالای جمعیت حاضر در مراسم راهیان نور و احتمال شیوع بیماری کووید - ۱۹ و آنفلوآنزا سفارش می شود زوار نکات بهداشتی پیش گیری از مبتلاشدن به بیماریهای تنفسی را رعایت نمایند.

وی بیان کرد: ویروس های موجود در قطرات تنفسی بوسیله سرفه و عطسه منتقل می شوند بدین سبب رعایت نکات بهداشتی از قبیل شستن مکرر دست ها با آب و صابون، پوشاندن دهان و بینی هنگام عطسه و سرفه اهمیت زیادی در پیش گیری از مبتلاشدن به این بیماریها دارد.

وی اظهار داشت: چنانچه فردی گرفتار علایم تنفسی شد باید بلافاصله به پزشک مراجعه و دستور پزشک مانند استراحت کافی، تغذیه مناسب و استفاده از مایعات را رعایت کند و تا زمان بهبودی و رفع علایم از تماس نزدیک با افراد و ورود به اماکن سربسته و شلوغ خودداری شود.

چگونه سالک نگیریم؟

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: سالک نیز نوعی بیماری پوستی است که به وسیله گزش و خونخواری پشه خاکی (آلوده به صورتی انگل) منتقل می شود؛ پشه خاکی قسمت های باز و بدون پوشش بدن (دست، پا و صورت) را مورد گزش قرار می دهد. ضایعه سالک بصورت یک زخم بدشکل ممکنست برای بیش از یک سال باقی بماند و سبب ایجاد یک ضایعه ماندگار در محل گزش پشه شود.

وی اظهار داشت: بیشترین فعالیت پشه خاکی در فصل های بهار و تابستان است. حداکثر خونخواری پشه خاکی نیز در غروب آفتاب آغاز می شود و در طول شب ادامه دارد که در این زمان انتقال بیماری رخ می دهد.

بختیاری نیا عنوان کرد: پشه خاکی روزها را در جای تاریک و مرطوب به ویژه زیر تخت ها، پشت کمدها، شکاف دیوارها، زیر زمین، لانه های پرندگان، جوندگان و زیر تخته سنگ ها استراحت می کند. محل تکثیر پشه خاکی در زباله ها، نخاله های ساختمانی، کود و فضولات دام ها و اماکن مخروبه است بدین سبب برای پیش گیری از سالک به ویژه هنگام غروب آفتاب و در طول شب از پشه بند دارای منافذ ریز و آغشته به حشره کش استفاده گردد.

وی اضافه کرد: سفارش می شود علاوه بر استفاده از لباس های کاملا پوشیده با آستین های بلند و شلوار بلند، از پمادهای دورکننده حشرات استفاده گردد و در این فاصله زمانی از محل اسکان بیرون نرفت.

عقرب زدگی؛ خطری که در کمین است

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به خطر عقرب زدگی بیان کرد: عقرب از بندپایانی است که بطور معمول در بیابان ها و حاشیه شهرها زندگی می کند؛ عقرب ها شب ها فعال می باشند و روزها در مکان هایی مانند درز و شکاف دیوارها، زیر سنگ ها، تنه درختان قدیمی و لابه لای خاشاک پنهان می شوند.

وی اشاره کرد: باید کلیه عقرب ها را خطرناک دانست بدین سبب لباس ها، کفش، چادر، جوراب، حوله حمام، ملحفه، پتو و زیرانداز، باید پیش از استفاده از نظر وجود عقرب بازنگری شوند. محلی که برای نشستن انتخاب می شود نیز به دقت بررسی و پیش از جمع کردن وسایل، آنها را یکی یکی بازنگری کرد. باید از هرگونه تماس تخت و وسایل خواب مانند بالش، تشک، پشه بند با دیوار و تنه یا شاخ و برگ درختان جلوگیری شود. راه های احتمالی ورود عقرب به داخل اماکن محل سکونت مانند درب ورودی و چارچوب آن و دور پنجره ها بسته شود.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان اظهار داشت: در صورت مشاهده علائمی مانند اسهال، تهوع، استفراغ، تب، گلو درد و سرفه نیز باید به یکی از پایگاه های مراقبت بهداشتی، درمانگاه های مستقر در یادمان ها یا پایگاه های اورژانس جاده ای مراجعه شود.




1401/12/25
13:37:12
5.0 / 5
304
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان