رییس بیمارستان روانپزشكی روزبه:

تاثیر بهبود روابط بین فردی در ارتقای سلامت روان

تاثیر بهبود روابط بین فردی در ارتقای سلامت روان به گزارش رژیم آسان، رییس بیمارستان روانپزشکی روزبه با اشاره به تاثیر بهبود روابط بین فردی در ارتقای سلامت روان، اظهار داشت: شروع آموزش درست روابط بین فردی حالا از مهدکودک ها و مدارس شکل می گیرد که عموما تا چند سال قبل این کار به خوبی انجام نمی شد، اما خوشبختانه طی 20 سال اخیر آموزش وپرورش دراین زمینه تغییر نگرش هایی داشته است که کم کم تفاوت اتخاذ این سیاست درحال نمایان شدن است.


دکتر شاهین آخوندزاده در گفت و گو با ایسنا، با تأکید بر اهمیت کنترل استرس، خواب مناسب و بهبود روابط بین فردی برای ارتقای سلامت روان افراد، اظهار داشت: هر یک از این متغیرها می تواند سلامت روان جامعه را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
وی با اشاره به این که خیلی از اختلالات روانپزشکی در ایران به سبب مصرف مواد مخدر صنعتی است، اظهار داشت: در بیمارستان روانپزشکی خیلی اوقات دیگر جنون اولیه نمی بینیم و بیشتر موارد جنون ثانویه است؛ یعنی فرد با مصرف مواد مخدر صنعتی گرفتار این مساله شده است.
او با اعلان اینکه ارتقای سلامت روان به یک اندازه در گروه دارو درمانی و راهکارهای معنوی است، افزود: هر دو موثر است؛ ولی در موضوع سلامت روان اهمیت پیشگیری بسیار بیش از درمان است؛ یعنی فرد باید از عواملی که می تواند سبب اختلالات روانپزشکی شود، پیشگیری کند. در علم روانپزشکی دو عامل ژنتیک و عوامل محیطی موثر است و خیلی اوقات اگر عوامل محیطی استرس زا نباشد، ژن هم فعال نخواهد شد.
آخوندزاده، اضافه کرد: حذف قسمتی از عوامل محیطی اثرگذار بر اختلالات روانپزشکی به عهده ما پزشکان و محیط های آموزشی و بخشی هم دست حاکمیت است. در حقیقت حفظ امنیت اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و نظامی بر حفظ سلامت روان موثر است. نگاه حاکمیت باید به جامعه تغییر کند و از طرف مقابل دانشگاه های علوم پزشکی هم نقش اجتماعی خودرا تقویت کنند؛ الان دانشگاهِ خوب فقط دانشگاهی نیست که فقط به آموزش بپردازد بلکه باید پیوست اجتماعی هم داشته باشد که اهمیت این مساله در دانشگاه های علوم پزشکی چند برابر می شود.
وی با تأکید بر اهمیت بهبود روابط بین فردی برای ارتقای سلامت روان، اشاره کرد: تا سالیان قبل ما شاهد بودیم که تا سه نسل در یک خانه کنار یک دیگر زندگی می کردند و این سبب می شد فرد از کودکی روابط بین فردی را آموزش ببیند ولی الان با تغییر شیوه های زندگی روابط افراد با یکدیگر کم شده است.
رییس بیمارستان روانپزشکی روزبه، افزود: شروع آموزش درست روابط بین فردی حالا از مهدکودک ها و مدارس شکل می گیرد که عموما تا چند سال قبل این کار به خوبی انجام نمی شد؛ برای اینکه بطور معمول "فرد" اهمیت بیشتری نسبت به گروه داشت. خوشبختانه طی ۲۰ سال اخیر آموزش وپرورش دراین زمینه تغییر نگرش هایی داشته است که کم کم تفاوت اتخاذ این سیاست درحال نمایان شدن است. این مساله مهمی است که باید تا آموزش عالی هم ادامه یابد.
وی با اشاره به پروژه هایی که در ارتباط با پایش سلامت روان در کشور به انجام می رسد، اظهار داشت: داده های سال اول کرونا نشان داد که در حد چند دهم درصد افزایش شیوع اختلالات روانپزشکی را داشتیم، پیش بینی ما در پسا کرونا افزایش شیوع اختلالات روانپزشکی در ایران و جهان است که بدنبال این مساله باید آمادگی خودرا افزایش دهیم.
وی ادامه داد: کسانی که طی سه سال قبل بدنبال کرونا خانواده خودرا از دست دادند و بدون برگزاری مراسم سوگواری این دوره را طی کردند ممکنست یک هسته اختلالات روان پزشکی را تشکیل دهند که می تواند شعله ور شده و اختلالات روان را افزایش دهد و لازم است وزارت بهداشت و سازمان های مربوطه دراین زمینه تلاش بیشتری کنند.




منبع:

1401/12/09
12:42:41
5.0 / 5
345
تگهای خبر: آموزش , بیمار , پزشك , خانواده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان