دلیلهای شیوع جهانی تب دنگی در سال های اخیر

دلیلهای شیوع جهانی تب دنگی در سال های اخیر رژیم آسان: تب دنگی یا تب استخوان شكن یكی از بیماری های ویروسی است كه هر ساله ده ها میلیون انسان در جهان به ویروس آن آلوده می شوند.


به گزارش رژیم آسان به نقل از ایسنا، حدود نیمی از جمعیت ساكن روی كره زمین در مناطق پرخطری همچون آمریكای لاتین، آفریقا و آسیا زندگی می كنند كه در معرض مبتلاشدن به این بیماری قرار دارند.
در سال جاری میلادی (۲۰۱۹) جنوب شرق آسیا شاهد شیوع قابل توجه این بیماری بوده كه به آلوده شدن صدها هزار نفر و مرگ صدها نفر منجر شده و سیستم خدمات درمانی را برای مقابله با این ویروسِ غیر قابل درمان به چالش كشیده است.
تب دنگی چیست، چگونه شیوع پیدا می كند و چگونه قابل كنترل است؟
تب دنگی بیشتر بوسیله پشه ای موسوم به آئدس منتقل می شود كه بیشتر در مناطق پرتراكم استوایی شیوع دارد. پشه آئدس ویروس را از فرد آلوده گرفته و بوسیله گزیدگی به افراد دیگر منتقل می كند. از دهه ۱۹۷۰ و بر اثر افزایش دما و بارش نامنظم باران های موسمی در رابطه با تغییرات اقلیمی، موارد مبتلاشدن به این بیماری افزایش داشته است چونكه شرایط ایده ال برای رشد پشه های آئدس فراهم گشته است.
همچنین رشد شدید سفرهای بین المللی و تجاری سبب گسترش هرچه بیشتر بیماری تب دنگی شده و شرایطی را برای ویروس فراهم می سازد تا در فرصت كوتاهی در نقاط مختلف جهان گسترش پیدا كند.
همچنین بگفته كارشناسان استفاده گسترده از ظروف پلاستیكی در تشدید این معضل نقش داشته است. در دوران خشكسالی افراد مبادرت به جمع آوری آب در ظروف پلاستیكی می كنند كه شرایط مساعدی برای رشد پشه های حامل ویروس فراهم می شود.
تب دنگی چه علائمی دارد؟
سردرد شدید، درد در پشت چشم ها، احساس درد در تمامی بدن، تب بالا، حالت تهوع، استفراغ، ورم غدد یا ظاهر شدن لكه های پوستی از علایم این بیماری هستند. همین طور این بیماری در كودكان خصوصاً در دختران نوجوان جدی تر و حتی در بعضی موارد كشنده است كه البته دانشمندان هنوز علت آنرا نمی دانند.
چرا موارد مبتلاشدن به تب دنگی امسال افزایش داشته است؟
این بیماری در دوره ای تنها به مناطقی با آب و هوای استوایی محدود بود اما حالا حداقل در ۱۲۵ كشور جهان مشاهده می شود و هر سال حدود ۱۰۰ میلیون نفر به این بیماری آلوده می شوند. این بیماری چرخه ای است و هر چند سال یك دفعه شیوع آن گزارش می شود اما در سال ۲۰۱۹ تغییرات اقلیمی به افزایش موارد مبتلاشدن به آن كمك كرده است.
چگونه می توان این بیماری را كنترل كرد؟
در جنوب شرق آسیا استفاده از نوعی حشره كش برای مقابله با رشد پشه های آئدس مرسوم می باشد اما معمولا بعد از چند روز این پشه ها به محل بازمی گردند و می توانند به سرعت به مواد شیمیایی مقاوم شوند.
به گزارش ژاپن تودی، همین طور یك شركت داروسازی فرانسوی واكسنی تولید كرده كه در ۲۱ كشور و اتحادیه اروپا مورد استفاده قرار گرفت اما نتیجه چندان مطلوبی نداشته است.




منبع:

1398/06/25
13:41:08
5.0 / 5
4787
تگهای خبر: بیمار , بیماری , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان