چه كسانی واكسن سینه پهلو تزریق كنند؟

چه كسانی واكسن سینه پهلو تزریق كنند؟ رژیم آسان: پنومونی (عفونت ریه یا ذات الریه) بعنوان بیماری عفونی كشنده در كودكان زیر پنج سال و افراد بالای ۶۵ سال شناخته می شود و هر ساله منجر به مرگ افراد زیادی در سراسر دنیا می شود؛ ازاین رو سازمان بهداشت جهانی با هدف افزایش آگاهی افراد و توجه بیشتر به این بیماری،  ۱۲ نوامبر یا ۲۱ آبان ماه را بعنوان روز جهانی پنومونی نامگذاری كرده است.


دكتر مسعود مردانی - عضو كمیته كشوری آنفلوانزا همزمان روز جهانی عفونت ریه (پنومونی)، در گفتگو با ایسنا، اظهار نمود: پنومونی یا عفونت ریه كه به دنبال عوامل ویروسی، باكتریایی، قارچی و یا عوامل استرپتوكوك ایجاد می شود، در همه جای دنیا و در فصول سرد سال شایع است.

انواع پنومونی
وی با اشاره به انواع پنومونی، به بروز عفونت ریه با عامل ویروسی اشاره نمود و اظهار داشت: این نوع از پنومونی جزو بیماری های خود محدودكننده محسوب شده و بعد از گذشت دوره بیماری، خودبخود و بدون ایجاد عارضه بهبودی پیدا می كند. دسته بعدی پنومونی ها به دنبال عوامل بیماری زای مهاجم اتفاق افتاده و می تواند عارضه زا بوده و منجر به بستری در بیمارستان و در موارد شدید بستری در آی سی یو و مرگ و میر شود.

زمان شیوع و علائم پنومونی
وی با اشاره به اینكه این نوع از عفونت ریه وسعت بسیار زیادی داشته و در همه جای دنیا دیده می شود، خاطرنشان كرد: عمده شیوع پنومونی از نظر زمانی در فصول سرد سال بوده و تب و لرز، كم اشتهایی، سردرد، درد قفسه صدری، سرفه خلط دار كه این خلط در ابتدا بی رنگ بوده ولی به مرور به زرد مایل به سبز تبدیل گشته، تنگی نفس و تنفس سریع و سطحی، افزایش ترشح دهان به داخل مجاری دستگاه تنفسی و تجربه یك لرز واقعی بعضی از علایم بیماری پنومونی است.
ایشان در ادامه با اشاره به اینكه آنفلوانزا یكی از عفونت هایی است كه به صورت اولیه می تواند به بروز پنومونی منجر شود، اضافه كرد: سرماخوردگی و آنفلوانزا در این موارد جزو ام الامراض محسوب می شوند. در هین رابطه پنومونی پس از آنفلوانزا، از انواع بسیار شدید این بیماری بوده كه عموما منجر به بستری در بیمارستان و حتی آی سی یو برای استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی شده و گاهی با نارسایی تنفسی منجر به مرگ بیمار می شود.

چه زمانی به پزشك رجوع كنیم؟
مردانی با تاكید بر اینكه بیماران با مشاهده علایم مذكور حتما باید به پزشك رجوع كنند، خاطرنشان كرد: پزشك ضمن معاینه و گوش دادن به صداهای ریوی و قفسه صدری می تواند تغییرات پیش آمده وجود عوامل بیماری زا، چرك و آب در سینه فرد را تشخیص دهد. همینطور در صورت نیاز با تصویربرداری یا سی تی اسكن، اسكن HR یا اسپیرال ریه می توان از بروز پنومونی اطمینان قریب به یقین حاصل كرد.

راه های تشخیص و درمان پنومونی
این استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به سایر راه های تشخیص پنومونی، عنوان كرد: آزمایش و نمونه برداری از خلط بیمار هم به تشخیص بیماری و میزان عامل بیماری زا كمك كرده و به تجویز داروی مناسب بیمار برای درمان بهتر كمك می نماید.
مردانی با اشاره به روش های درمانی مناسب پنومونی، اظهار نمود: درمان پنومونی در بسیاری از موارد (افراد زیر ۶۵ سال، عدم وجود تغییرات خلق و خو و هوشیاری، طبیعی بودن آزمایش اوره و خون بیمار، عدم وجود نقص ایمنی در بیمار و نبود بیماری هایی مانند سرطان و HIV) به صورت سرپایی و با تزریق و تجویز آنتی بیوتیك انجام می شود.

افراد در معرض خطر پنومونی
وی افزود: البته بیماران بالای ۶۵ سال، افراد دارای اوره بالا یا بیماری های زمینه ای مانند بیماری های قلبی، ریوی، آسم، آنفلوانزا و یا افراد دارای سابقه پیوند، امكان دارد به درمان های سرپایی پاسخ نداده و احتیاج به بستری در بیمارستان برای تجویز آنتی بیوتیك های قوی و یا سایر درمان ها داشته باشند.
عضو كمیته كشوری آنفلوانزا در ادامه با اشاره به بعضی از آمارهای در رابطه با آنفلوانزا و پنومونی، خاطرنشان كرد: سالیانه طی فصول سرد سال، میلیون ها مورد بیماری آنفلوانزا در جهان اتفاق می افتد كه از این تعداد ۳ تا ۵ میلیون نفر به پزشك مراجعه نموده و بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفر آنها به ویزیت پزشك متخصص نیاز پیدا می كنند. یك چهارم این افراد در بیمارستان بستری شده و سالانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار نفر از این بیماری فوت می كنند.
وی پنومونی پس از آنفلوانزا را یكی از موارد مرگ و میر در این بیماری عنوان نمود و اضافه كرد: ازاین رو جلوگیری از بروز آنفلوانزا تا حد زیادی به كاهش مرگ و میرهای ناشی از پنومونی منجر می شود.

تزریق واكسن راهكاری برای كاهش بروز آنفلوانزا و پنومونی
مردانی با اشاره به راهكارهایی برای كاهش بروز آنفلوانزا، اظهار داشت: در این راستا به كلیه افراد در معرض خطر بروز آنفلوانزا یعنی افراد بالای ۶۵ سال، زنان باردار، كودكان ۶ ماه تا ۶ سال، بیماران كلیوی، دیابتی، پیوندی ها، مبتلایان به ایدز و سرطان و یا مصرف كنندگان داروهای سركوب گر سیستم ایمنی و كلیه پرسنل پزشكی، سفارش شده كه در آستانه شروع فصل سرد سال (مهر و آبان) حتما نسبت به تزریق یك دوز واكسن آنفلوانزا به صورت سالیانه اقدام نمایند.
وی تصریح كرد: افراد مذكور در صورت عدم تزریق واكسن و مبتلا شدن به آنفلوآنزا متاسفانه گرفتار عوارض جبران ناپذیر وحتی امكان دارد مرگ شوند، ازاین رو تمام این افراد باید نسبت به تزریق واكسن آنفلوآنزا اقدام نمایند.

با تزریق واكسن خطر بیماری صفر نمی شود
وی با تاكید بر اینكه با تزریق واكسن خطر بروز بیماری صفر نمی گردد، اظهار داشت: ولی به طرز قابل ملاحظه ای از بروز بیماری پیشگیری می شود، ازاین رو با جلوگیری از آنفلوانزا از بروز پنومونی جلوگیری می شود؛ چونكه در صورت مبتلا شدن به پنومونی پس از آنفلوانزا، نیازمند بستری بوده و در صورت عدم درمان احتمال مرگ و میر وجود دارد.
عضو كمیته كشوری آنفلوانزا با اشاره به وجود واكسن ۱۳ و ۲۳ ظرفیتی "پنوموواكس" در ایران، اظهار داشت: به افراد در معرض خطر، افراد مسن بالای ۶۰ سال و كودكان سفارش می شود كه حتما نسبت به تزریق واكسن سینه پهلو یا پنومونی اقدام كنند؛ چونكه از بروز پنومونی تا حد زیادی پیشگیری می كند.
وی با اشاره به اهمیت شستشوی مرتب دست ها در كاهش مبتلا شدن به بیماری، تصریح كرد: برپایه نتایج مطالعات صورت گرفته در ژاپن، حتی شستشوی دست به مدت ۳۰ ثانیه با آب لوله كشی معمولی سبب از بین رفتن اثر بیماری زایی ویروس آنفلوآنزا و مانع انتقال بیماری از بیمار به دیگران می شود.

آمار مرگ و میر ناشی از پنومونی
این فوق تخصص بیماری های عفونی، با اشاره به اینكه علت و نوع پنومونی در آمار مرگ و میر و میزان پاسخ دهی به درمان اثرگذار است، اظهار داشت: بعنوان نمونه پنومونی های ویروسی اصلا مرگ و میر ندارند و پنومونی پس از آنفلوانزا یك صدم درصد سبب مرگ و میر می شود. ولی پنومونی نوع ۳ كه در افراد دارای نقص ایمنی و ضعیف بروز می كند، بدخیم بوده و درصد مرگ و میر بالاتری دارد.
وی در پاسخ به لزوم تزریق واكسن آنفلوانزا در افراد سالم، اظهار داشت: افراد عادی مراقب سالمند، كلیه كاركنان مراكز سالمندان و پرسنل بیمارستانی برای پیشگیری از انتقال بیماری، افراد زیر ۶۰ سال در صورت دارا بودن بیماری زمینه ای مثل آسم، فشار خون و بیماری های قلبی هم سفارش می شود كه نسبت به تزریق واكسن اقدام نمایند.



1398/08/21
22:46:06
5.0 / 5
4215
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان