سرپرست واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه مطرح كرد

آگهی نسبت به مصرف نوشابه در ایران، 90 عارضه جانبی نوشابه های رژیمی

آگهی نسبت به مصرف نوشابه در ایران، 90 عارضه جانبی نوشابه های رژیمی به گزارش رژیم آسان سرپرست واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه ای وصنایع غذایی كشور با عوارض خطرناك مصرف نوشابه های گازدار، اظهار داشت: نوشیدنی های كافئین دار سبب بروز اضطراب، فشار خون بالا، ضربان قلب نامنظم یا تپش قلب و بالا رفتن مقدار كلسترول خون می شوند، ویتامین ها و مواد معدنی را می سوزانند و سبب مشكلات حاملگی و سرطان می شوند.


مینا كاویانی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینكه نوشابه نوعی نوشیدنی شیرین گازكربونیك دار است كه بعنوان نوشیدنی خنك و معمولاً برای برطرف نمودن تشنگی یا به همراه غذا، مورد استفاده قرار می گیرد، عنوان كرد: نوشابه ها اغلب كافئین دار بوده و معمولاً با شكر شیرین می شوند. برای تهیه نوشابه های رژیمی از مواد شیرین كننده مصنوعی مثل آسپارتام استفاده می نمایند كه این مواد، گرچه مزه شیرینی ایجاد می كنند، اما كالری یا مواد مغذی ندارند.
وی با اشاره به اینكه نوشابه یكی از پرطرفدارترین نوشیدنی های دنیاست كه مصرف آن هر روز بیشتر می شود، اظهار داشت: متاسفانه امروزه سن شروع مصرف نوشابه ها پایین آمده است و حتی كودكان هم مقدار زیادی نوشابه مصرف می كنند و نوجوانان و جوانان در تمام دنیا، میل و رغبت زیادی به مصرف آن نشان می دهند.
كاویانی با اشاره به اینكه مصرف سرانه نوشابه در ایران حدود ۴۲ لیتر است، درحالیكه این میزان در كشورهای دیگر حدود ۱۱ تا ۱۲ لیتر در سال است، اظهار داشت: این آمار نشان داده است كه هر ایرانی در سال تا چهار برابر متوسط جهانی از نوشابه های گازدار استفاده می نماید.
وی افزود: هر قوطی نوشابه گازدار معادل ۱۰ قاشق شكر، ۱۵۰-۲۰۰ كالری و ۵۵-۳۰ میلی گرم كافئین دارد و غرق در رنگ های مصنوعی است. این مقدار شكر، كالری و مواد افزودنی مضر، در یك محصول كه هیچ ارزش غذایی ندارد، نگران كننده است. بعلاوه تحقیقات نشان داده است كه انواع نوشابه های گازدار بیماری هایی چون پوكی استخوان، چاقی، پوسیدگی دندان و بیماری های قلبی را تشدید می كنند، اما با تمام اینها یك چهارم مصرف سالیانه نوشیدنی ها از انواع نوشابه ها تشكیل می شود.
مواد تشكیل دهنده نوشابه های گازدار
كاویانی مواد تشكیل دهنده نوشابه های گازدار را به شرح زیر بیان كرد:
اسید فسفریك: اسیدیته اغلب نوشابه ها ۸.۲ است كه نشان داده است نوشابه ماده ای بسیار اسیدی است. بدن ما به طور طبیعی كمی حالت قلیایی دارد. بدین سبب مصرف ماده ای كه شدیداً اسیدی باشد اثرات سوئی بر سلامت بدن دارد و تعادل اسیدیته بدن را بهم می زند. اثر دیگر اسید فسفریك دفع كلسیم از استخوان هاست. این ماده سبب كاهش توانایی بدن در استفاده از كلسیم می شود و منجر به پوكی استخوان و سستی دندانها می شود.
قند: سازندگان نوشیدنی های غیرالكلی بزرگترین مصرف كننده قند تصفیه شده هستند. این یك امر اثبات شده است كه قند میزان انسولین خون را بالا می برد و منجر به افزایش فشار خون و كلسترول، بروز بیماری های قلبی، دیابت، افزایش وزن و پیری زودرس می شود. نوشیدنی های ملایم به سبب داشتن كالری بالا و شكر موجب چاقی و پوسیدگی دندان می شوند. همین طور قند موجود در این نوشابه ها برای بیماران مبتلا به دیابت بسیار خطرناكتر از سایر كربوهیدرات ها است. یك قوطی سودا حدود نیمی از قند مورد نیاز روزانه فرد را تأمین می كند در حالی كه فرد اصلاً متوجه این مساله نمی گردد.
آسپارتام Aspartame: این ماده شیمیایی در نوشابه های رژیمی بعنوان جانشین قند بكار می رود و بیشتر از ۹۰ عارضه جانبی دارد. همچون می توان به تومور مغزی، معلولیت جنین، دیابت، عدم تعادل احساسی و بروز حمله های صرع اشاره نمود. به علاوه زمانی كه آسپارتام مدت زیادی در فضای گرم نگهداری شود به متانول تبدیل می شود، الكلی كه می تواند به فرم آلدتین یا اسید فسفریك مبدل شود كه از عوامل سرطان زاست.
كافئین: نوشیدنی های كافئین دار سبب بروز اضطراب، فشار خون بالا، ضربان قلب نامنظم یا تپش قلب و بالا رفتن مقدار كلسترول خون می شوند. ویتامین ها و مواد معدنی را می سوزانند و سبب مشكلات حاملگی و سرطان می شوند.
وی با اشاره به اینكه مشكل بزرگی كه مصرف نوشابه های ملایم (غیرالكلی) بوجود می آورد به اینجا ختم نمی گردد، افزود: افرادیكه به مصرف این نوشابه ها روی می آورند مصرف شیر و فرآورده های مشابه آنرا كم می كنند به شكلی كه امروزه جوانان آمریكایی بیشتر از دو برابر مصرف شیر از نوشابه های ملایم غیر الكلی استفاده می نمایند. همین امر موجب می شود آن دسته از جوانانی كه نوشابه ها را مصرف می كنند حدود یك پنجم كمتر از آنهایی كه این نوشابه ها را مصرف نمی كنند كلسیم به بدنشان برسد. این مساله بویژه برای دختران جوان كه نیاز به كلسیم زیاد دارد می تواند مشكل ساز باشد.
وی اضافه كرد: در نهایت باید اظهار داشت كه مصرف نوشیدنی های غیرالكلی گازدار یا ساده، علاوه بر داشتن مضرات فراوان، اشتهای افراد را برای مصرف مواد غذایی مفید مانند سبزیجات، پروتئینها، لبنیات و سایر مواد غذایی از بین می برد.
كاویانی با اشاره به اینكه ترك عادت مصرف این نوشابه ها ساده ترین راه به سمت سلامتی است، عنوان كرد: اگر ترك این عادت برایتان مشكل است، می توانید از آب معدنی های گازدار استفاده كنید و كم كم مصرف آنها را نیز قطع كنید و فراموش نكنید كه بهترین راه حفظ سلامتی استفاده هر چه بیشتر از مواد غذایی طبیعی است.
سرپرست واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه ای وصنایع غذایی كشور با اشاره به دوغ بعنوان جایگزینی سالم بجای نوشابه، اظهار داشت: دوغ یك نوشیدنی سالم و مفید كه تامین كننده یك چهارم نیاز روزانه به كلسیم و حاوی ویتامین های B۲و B۶و B۱۲است. بدین جهت دقیقاً بر عكس نوشابه قوی كننده استخوانهاست.
وی اضافه كرد: دوغ علاوه بر مزایای تغذیه ای، حاوی باكتری های مفیدی است كه اثرات زیادی بر سلامت دستگاه گوارش دارد. اگر به طور مرتب دوغ مصرف كنید، باكتری های مفید استرتبوكوكوس، ترمونیلوس و لاكتوباسیلوس بولگارس موجود در آن، در دستگاه گوارش لانه می گزینند و اثرات بسیار مفیدی بر سلامت دستگاه گوارش خواهند داشت. همین طور سبب عدم رشد ارگانیسم های مضر می شوند.




منبع:

1398/06/12
14:46:26
5.0 / 5
4056
تگهای خبر: آموزش , بیمار , بیماری , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
رژیم آسان - easy Diet
easydiet.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رژیم آسان محفوظ است

رژیم آسان

رژیم غذایی لاغری آسان